Taekema is goud waard voor hockeyheren

De Nederlandse hockeyheren hebben de groepswedstrijd tegen Australië met 2-2 gelijk gespeeld.

Oranje begon goed aan de wedstrijd en kreeg na zes minuten spelen de eerste kans. In vrije positie kreeg Ronald Brouwer de bal echter niet onder controle. In het vervolg was titelverdediger Australië de betere ploeg en kwam Oranje nauwelijks meer toe aan aanvallen. Schoten van Schubert en Brooks gingen er echter niet in, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

Na de pauze bleven de Australiërs de betere ploeg, maar het was Nederland die op 1-0 kwam. Keeper Lambert was goed op dreef, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een strafcorner van Taeke Taekema. Niet lang daarna kwamen de Aussies weer op gelijke hoogte. Eddie Ockenden profiteerde van een fout van Taekema en passeerde Guus Vogels. Een Australische voorsprong kwam er door een strafcorner van Luke Durner.

Nederland leek op een nederlaag af te stevenen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Oranje echter nog een strafcorner. Taekema liet zijn klasse zien door onberispelijk te scoren.

Submitter:  Bron: FOK!sport