[WTCC] Coronel pakt punten

Seat-rijder Tom Coronel heeft tijdens de eerste race van de WTCC in Brands Hatch een vijfde plaats behaald. De race werd gewonnen door BMW-rijder Jorg Muller. In de tweede race kampte de Nederlander met een lekke band en moest al in de eerste bocht de strijd staken. Alain Menu was de sterkste in deze race.

Voor race één had Coronel zich als negende gekwalificeerd en reed bijna de gehele race in achtste positie. Een positie waarmee hij in de race tevreden zou zijn geweest. "En voor die plek wil je natuurlijk wel even vechten. Als je in de eerste race achtste wordt, krijg je in de volgende zeven plaatsen cadeau. Ik zag al dat Huff en Larini een lekke band hadden en vervolgens ging Menu bewust langzamer rijden. Dus kreeg ik er nog een plekje gratis bij," aldus de Huizenaar.

Coronel hield zich in de eerste race niet bezig met de startposities voor de tweede race. "Elk punt dat je kunt pakken, moet je pakken. Kijk, Menu had ook vijfde kunnen worden, maar liet drie anderen voorbij. Aan de ene kant kan ik hem wel begrijpen. Hij heeft de tweede race mede gewonnen door die strategie. Maar toch: krijg je een lekke band of gebeurt er iets anders, dan ben je die punten uit de eerste manche wel kwijt."

Ondanks een goede race weet Coronel dat de rest van het seizoen lastig zal worden, ondanks dat hij een nieuwe motor gekregen heeft. "Ik moet het hebben van andermans fouten, want mijn eigen snelheid is gemiddeld. Ik kom nog steeds zo’n twintig tot 25 pk tekort op de rest."

In de tweede race kreeg Coronel al in de ronde naar de grid toe problemen met zijn auto. Hij gaf aan dat hij vermoedde dat een van zijn achterbanden lek was, maar het team besloot hem toch van plaats vier op de grid te laten vertrekken. In de eerste bocht van de race tikte de Nederlander merkgenoot Jordi Gené aan en moest daardoor de strijd staken.

Had Coronel de problemen niet gehad, dan had een podiumplaats er ook niet ingezeten. "Dat gaat dit jaar echt niet lukken. Er is bijna twee jaar niets aan deze auto gedaan, vergeet dat niet. De nieuwe motor heeft wel iets geholpen, maar we zijn er nog lang niet."