Wales en Schotland willen EK 2016

De voetbalbonden van Wales en Schotland denken er over om het EK van 2016 gezamenlijk te organiseren. Beide bonden hebben inmiddels met elkaar gesproken over het binnenhalen van het evenement.

"Het waren zeer nuttige conservaties, maar we willen even de ontwikkelingen in het komende seizoen afwachten aan welke regels het bod moet gaan voldoen," aldus David Collins, baas van de voetbalbond van Wales (FAW).

"In Wales wordt momenteel hard gewerkt aan de infrastructuur. Als deze straks weer bij de tijd is, zouden we zeker een kans maken. De afstanden in Schotland en Wales zouden bovendien korter zijn dan nu het geval is."

In Wales zou er dan gespeeld moeten worden in het Millennium Stadion, het Liberty Stadion en het nieuwe onderkomen van Cardiff City. Schotland beschikt over onderkomens als Hampden Park, Celtic Park, Ibrox en Murrayfield.

In 2002 probeerde Schotland tevergeefs samen met Ierland Euro 2008 binnen te halen. De Schotten hopen nog altijd op Euro 2012, aangezien Polen en Oekraïne grote problemen kennen met de organisatie.