Theissen: "Beide coureurs gelijke status"

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen heeft aangegeven dat beide coureurs een gelijke status binnen het team houden. Kubica had na zijn overwinning in Canada het team gevraagd om volledige steun in de strijd om het kampioenschap.

Kubica is momenteel leider in de WK-stand, terwijl BMW het constructeurskampioenschap aanvoert. De Pool wil daarom de volledige steun van het team: "We staan momenteel bovenaan in het kampioenschap, dus ik hoop dat het team me voor de volle honderd procent steunt om te proberen deze positie tot het einde van het seizoen vast te houden."

Theissen wil hier echter niet aan. "Voor de komende races denk ik niet dat we onze strategie aan zullen gaan passen. Beide coureurs krijgen een gelijke behandeling in termen van auto en team. Dan kijken we hoe ze in de kwalificatie er voor staan en daarna bepalen we pas de racestrategie," aldus de teambaas in een interview met autosport.com.

Teamorders zijn volgens hem voorlopig nog niet aan de orde: "Laten we het daar over hebben als het moment daar is. Zelfs als je al werkt op een race-voor-race basis. Op het moment dat één coureur faalt tijdens de kwalificatie, is er geen enkele reden om de ander achter hem te houden."

Ook sprak Theissen over Kubica’s benadering van een wedstrijd die na zijn overwinning niet zal veranderen: "Voor hem was al duidelijk dat hij ooit een race ging winnen. Nu dat gebeurd is, gaat het dus gewoon door."