[NBA] Boston naar finale Oosten

De Boston Celtics hebben de finale van het Eastern Conference gehaald. In de zevende en beslissende wedstrijd werden de Cleveland Cavaliers met 97-92 verslagen.

Het was vooral de verdienste van oudgediende Paul Pierce. Hij scoorde maar liefst 41 punten in 44 minuten speeltijd. Verder kwam de shooting guard tot vijf assists en pakte hij vier rebounds. Kevin Garnett kwam tot dertien punten en dertien rebounds. De Celtics begonnen de wedstrijd sterk en gaven het niet weg, de Cavs hebben geen enkel moment de leiding gehad.

Speler van de Cavaliers LeBron James, de koning van de NBA, zoals hij zichzelf noemt, was de topscorer van de wedstrijd met 45 punten, zes assists en vijf rebounds. Het leek een individuele wedstrijd tussen Pierce en James. Beide spelers gaven veel om die felbegeerde finaleplaats en deden alles wat ze konden om dat te bereiken. De Celtics zullen in de finale van het oosten de Detroit Pistons treffen. De Pistons wonnen hun series tegen de Orlando Magic. Dinsdagavond zal de eerste wedstrijd van de Eastern Conference finale gespeeld worden in Boston.