Aissati wil onder nieuw contract uit

Ismail Aissati lijkt weg te willen bij PSV. Tijdens de afgelopen winterstop werd er overeenstemming bereikt over een nieuw contract, alleen is het contract nog niet ondertekend door beide partijen. Aissati wil het contract nu ook niet meer tekenen.

Aissati’s reden voor het niet tekenen van zijn nieuwe contract komt voort uit de niet nagekomen afspraken van PSV. Het contract wat de Marokkaanse middenvelder nu nog heeft loopt tot 2009. In dat contract is een afkoopsom opgenomen, die clubs moeten betalen, willen ze de middenvelder van PSV hebben. Ajax was een van die clubs die tijdens de winterstop bereid was dat bedrag te betalen. Aissati nam het aanbod echter niet aan, en koos voor een langer verblijf bij de club uit Eindhoven.

De zaakwaarnemer van Aissati, Rodger Linse, zei het volgende over het contract dat tijdens de winterstop ondertekend moest worden. "Je kunt zeggen dat je een mondeling akkoord had, maar PSV is zijn afspraken op het sportieve vlak aan Ismail totaal niet nagekomen. Zo is hem beloofd dat hij in de tweede helft beduidend meer aan spelen zou toekomen. Daar is totaal niets van terecht gekomen. Ismail gaat nu opnieuw nadenken over zijn toekomst en voelt zich niet meer gebonden aan de wederzijdse afspraken die in december tussen de club en hem zijn gemaakt."

Jan Reker maakt zich in ieder geval geen zorgen. "Ik ben ervan overtuigd dat wij nu een bindend contract in bezit hebben. Volgens mij kan niemand daar onderuit. Ik ga ervan uit dat Ismail daarom bij ons blijft."


Met dank aan MrDice en insomaniak voor de submit.