Petrovic: "RKC pakt de titel"

Over ongeveer anderhalf uur begint in de Jupiler League de allesbeslissende speelronde. FC Volendam en RKC Waalwijk maken beide nog kans op de titel, aangezien zij evenveel punten hebben. De ploeg uit Noord-Holland heeft echter een beter doelsaldo en gaat daarom aan de leiding.

FC Volendam moet het in de laatste competitieronde opnemen tegen ADO Den Haag. RKC Waalwijk, dat een mogelijke titel niet in eigen hand heeft, gaat de strijd aan met Fortuna Sittard. Toch kijkt Zeljko Petrovic enigszins tevreden terug op het afgelopen seizoen. "Dat is een beetje jammer. Maar ik kan geen enkele speler iets verwijten. Of het zuur is dat we misschien op doelsaldo de titel missen? We hebben 82 goals gemaakt, dat is toch al een respectabel aantal? Je kunt wel zeggen: 'Hadden we die en die kans toen benut, dan was het nu anders geweest.' Maar ja, ook FC Volendam en FC Den Bosch zullen dat zeggen. ls telt niet."

Petrovic heeft overigens wel vertrouwen in een goede afloop. "Als ik niet zeg dat we kampioen worden, ben ik geen echte professional. Wij moeten in ieder geval zorgen dat we Fortuna Sittard verslaan en vervolgens zien we wel."