De Mos: "PSV gaat bezwijken"

Zowel Ajax als Vitesse leggen sinds afgelopen woensdag de druk volledig bij PSV. Uit tegen de Arnhemse ploeg moeten de Eindhovenaren zondag minimaal een punt halen om opnieuw de schaal uitgereikt te krijgen. Volgens Aad de Mos gaat PSV een hete zondagmiddag tegemoet.

Net als vorig seizoen spelen Vitesse en PSV ook dit jaar hun laatste competitiewedstrijd tegen elkaar. Toen trok PSV aan het langste eind. Voor Vitesse-trainer Aad de Mos is het inmiddels wel duidelijk wie de kampioen gaat worden. "Dat is simpel: Ajax. Het gaat spoken in het Gelredome en wij verslaan PSV. Waarom ik daar zo zeker van ben? Omdat er scherp en geconcentreerd wordt getraind. Door mijn ervaring in de Europese top weet ik dat het goed zit. PSV zal onder de druk bezwijken."

Volgens De Mos zal een wedstrijd zoals die vorig jaar werd gespeeld niet meer voorkomen. Aad de Mos daarover: "Destijds sprak Phillip Cocu de PSV'ers toe, namen de spelers het heft in handen en speelden ze de beste wedstrijd van het seizoen. De situatie is nu compleet anders. Voor ons stond er toen niks meer op het spel. Nu wel! We moeten winnen om een kans te houden op Europees voetbal. Cocu is weg. En Vitesse uit of thuis is me ook wel een verschilletje, dacht ik."