Jaaroverzicht 2007: Het jaar van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton begon als debutant ijzersterk aan het Formule 1 seizoen. De 22-jarige Brit, die voor het McLaren-Mercedes team uit komt, scoorde in zijn debuutrace gelijk een prachtige derde plaats. Ook de daarop volgende acht Grands Prix wist Hamilton steeds het podium te beklimmen met als hoogtepunt natuurlijk de races in Noord-Amerika die hij op zijn naam schreef.

Terug in Europa kwam Hamilton in Frankrijk en Engeland opnieuw op het podium. Maar op de Nürburgring ging het Hamilton minder goed af. De race werd al na vier ronden geneutraliseerd vanwege de regen die met bakken uit de lucht kwam vallen. Voor die tijd begon het al minder goed voor de Brit die een lekke band kreeg en op achterstand begon. Doordat het begon te regenen, spinden meerdere coureurs, waaronder Hamilton, de baan af. Maar de takelwagen bracht uitkomst, Hamiltons wagen werd weer op het circuit neer gezet en hij kon verder. De race zou de eerste race waarin hij niet in de top acht eindigde worden. Hij werd negende op één ronde achterstand van winnaar Fernando Alonso.

In Hongarije sloeg hij weer toe. Na het kwalificatiedebacle, waarin teamgenoot Alonso de Brit hinderde bij diens bandenstop, kon hij alsnog van pole position vertrekken. De race was een makkelijke prooi voor de leider in het wereldkampioenschap. Na een vijfde, tweede en vierde positie ging het hele circus richting Azië. Op de Fuji Speedway, waar het bijzonder nat was, pakte Hamilton zijn vierde zege van het seizoen. Ook China begon onder vochtige omstandigheden. Langzaam droogde het op, maar de banden van Lewis Hamilton waren op. En bij het inrijden van de pit straat kwam hij in de grindbak terecht en er niet meer uit. Het betekende zijn eerste uitvalbeurt van het jaar. De WK-finale werd in Brazilië uitgevochten. Hamilton kreeg problemen met zijn McLaren en finishte de race als zevende, wat niet genoeg bleek voor de wereldtitel. Die ging naar Kimi Räikkönen die slechts één punt meer pakte dan Hamilton én Fernando Alonso.

Submitter:  Bron: FOK!sport