Hleb weken uitgeschakeld

Aliaksandr Hleb zal de komende drie weken moeten toekijken met een blessure. De Wit-Rus liep een kwetsuur aan zijn hamstring op in het gewonnen EK-kwalificatieduel met Nederland.

Hleb werd in de rust vervangen en zag zijn elftal vervolgens te sterk zijn voor Oranje. Zelf zal de middenvelder van Arsenal daar gemengde gevoelens bij hebben, daar hij de komende weken niet in actie zal komen. Het is waarschijnlijk dat Hleb naast het competitieduel met Wigan Athletic ook de twee overgebleven Champions League-duels van the Gunners aan zich voorbij moet laten gaan.

"Hleb kwam terug met een hamstringblessure", aldus trainer Arsène Wenger op de website van de club. "We verliezen dus opnieuw iemand door een interland-periode. Ik denk dat hij er 21 dagen uit zal liggen." De opties op het middenveld voor de Fransman zijn gering, aangezien spelmaker Cesc Fàbregas geschorst is en Gilberto Silva nog in Brazilië zit. Bovendien zijn Mathieu Flamini en Vassiriki Abou Diaby geblesseerd en moet Robin van Persie nog minstens een week verstek laten gaan.