Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 7

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de zevende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A verspeelde de verrassende koploper Ter Leede wederom punten. Toch ging het met een redelijk positief gevoel van het veld na de streekderby bij Noordwijk, want de Sassenheimers kwamen terug van een 3-0 achterstand. Sergio Ommel maakte uiteindelijk de 3-3. Noordwijk voelde zich bekocht toen bij een opstootje slechts Nick van Wordragen rood kreeg en niet aanstichter Germaine Gotschin van Ter Leede. De achtervolging profiteerde maar ten dele. Kampioen Rijnsburgse Boys dacht een makkie te hebben bij hekkensluiter TOGR, dat pas één punt had. De Rotterdammers, die spits Louis van Kleef per direct zagen vertrekken, keken al na zes minuten tegen een 0-2 achterstand aan. TOGR knokte echter terug en kwam met 3-2 voor, tot Danny van der Vijver "de Uien" alsnog op 3-3 schoot. Katwijk ging verrassend de boot in bij laagvlieger Excelsior Maassluis. Het werd 3-0, in een duel waarin arbiter Brouwer een negatieve hoofdrol voor zich opeiste met het geven van drie rode kaarten. FC Lisse werd de winnaar van de dag. Makkelijk ging het niet tegen Capelle, dat zelfs op 0-1 kwam, maar Marvin Nieuwlaat schoot Lisse in de voorlaatste minuut naar een 2-1 zege. FC Lisse nadert Ter Leede hierdoor tot op een punt. Barendrecht zakte naar de voorlaatste plaats door een nederlaag tegen ASWH (1-2). Opmerkelijk was dat de 36-jarige Izaäk Verhoeven, die zijn rentree maakte wegens het ernstige blessureleed bij de Ambachters, al na vijf minuten de score opende. Jeroen van Wetten maakte de prachtige winnende goal voor ASWH.

Topscorers

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 7
2. Maarten Bak (Quick Boys) 5
Michael van Dommelen (DOTO) 5
Kevin van der Geest (Noordwijk) 5
5. Ricardo Appelman (Zwaluwen '30/Henver) 4
Geert Bakker (SHO) 4
Celsius Grant (Noordwijk) 4
Joost Leonard (Noordwijk) 4
Glynor Plet (FC Lisse) 4
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 4

In de hoofdklasse B eindigde de topper tussen de nummer één Sparta Nijkerk en nummer twee Spakenburg onbeslist. Door afwachtend spel van beide kanten bleef het 0-0. Hoek profiteerde van de misstap van Nijkerk. Zelf won de ploeg, die deze week Willem Leushuis als trainer aanstelde, met 2-0 van DOVO. Technisch directeur Paul Telussa nam dus afstand van zijn positie als interim-trainer met een zege en omdat Hoek slechts één punt achter Sparta Nijkerk staat, is een periodetitel over twee weken mogelijk. De verrassing van de dag kwam van LRC Leerdam. De promovendus kwam bij zaterdagkampioen IJsselmeervogels knap terug van een 2-0 achterstand en zag topschutter Jean Philip Becht wederom scoren. Onderin deed AFC Ajax goede zaken. Een treffer in de tweede minuut van de blessuretijd door Joes Blakborn betekende een zege op Geinoord. Door deze tweede seizoenszege van de Amsterdammers deden zij de rode lantaarn over aan Nunspeet en Bennekom. Die teams deelden in Bennekom de punten (1-1) en staan nu met vijf punten onderaan. Kozakken Boys wist eindelijk weer eens te winnen. Bij GVVV werd het 0-2, door goals van Marruchen Zimmerman en Imdat Solmaz.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 8
2. Ruben Wilson (Spakenburg) 5
3. Ferry Alfons (Hoek) 5
Ashraf Chentouf (LRC Leerdam) 5
Mark Dijs (DOVO) 5
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 5
Thijs Houwing (Spakenburg) 5
Erwin Schouten (Nunspeet) 5

In de hoofdklasse C blijft Excelsior '31 als een trein draaien. Ook de zevende wedstrijd werd gewonnen voor de ploeg die in 2005 als promovendus al verbaasde door kampioen te worden. Nick Hoekstra, weer opgebloeid na een lastig jaar, maakte beide goals tegen Go Ahead Kampen. Titelverdediger HHC Hardenberg blijft echter goed volgen. Men won dik bij Oranje Nassau (0-5) en staat nu twee punten achter de koploper uit Rijssen. De rest is ver weg, want op de derde plek vinden we VVOG dat al tien punten achterstand heeft op Excelsior '31 na een 1-1 tegen ACV. Voor spektakel zorgden DOS Kampen en SC Genemuiden. In Kampen werd het 4-3, waardoor Genemuiden nu verrassend laatste staat. WHC lijkt, door de 4-0 zege op Staphorst, de slechte start inmiddels wat te boven.

Topscorers

1. Erwin Looms (Excelsior '31) 7
2. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 6
3. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 5
5. Remco Bangma (Flevo Boys) 4
Nick Hoekstra (Excelsior '31) 4
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 4
Dennis Sepp (Excelsior '31) 4
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 4

Submitter:  Bron: FOK! sport