Reacties trainers na AZ - Ajax

Vanmiddag om 12:30 uur namen AZ en Ajax (2-3) het tegen elkaar op. Zoals gebruikelijk gaven de trainers van de twee ploegen, Henk ten Cate en Louis van Gaal, na afloop van het duel hun mening over de wedstrijd en over hun team.

Van Gaal (AZ) was teleurgesteld over de nederlaag die AZ opliep. "We speelden de beste wedstrijd van het seizoen maar toch verliezen we. Dat komt omdat Ajax over spelers met heel veel individuele kwaliteiten beschikt", liet hij in een reactie weten. De trainer refereerde hiermee naar de twee Ajacieden die verantwoordelijk waren voor de doelpunten, namelijk Luis Suarez en Klaas-Jan Huntelaar. "Wij missen voetballers van een dergelijk kaliber. We hadden ook graag spelers als Roy Makaay en Afonso Alves naar Alkmaar gehaald. Dat is niet gelukt. Daarom moeten we het net als vorig seizoen hebben van de teamprestatie."

Toch bleef Van Gaal enigszins positief. "Dat komt wel goed, maar we hebben wel tijd nodig. We hebben namelijk een aantal nieuwe spelers die we nog goed moeten inpassen. AZ heeft nu al acht punten verloren, maar reken maar dat we nog terugkomen."

Het humeur van Ten Cate (Ajax) was iets beter. Zijn ploeg wist namelijk de derde wedstrijd in een week tijd te winnen. "En toch speelden we weer niet goed. Dan kan iedereen wel nagaan wat er gaat gebeuren wanneer we wel goed gaan voetballen."

De oefenmeester van Ajax sloot zich overigens wel aan bij de woorden van Van Gaal. AZ was namelijk verantwoordelijk voor het leveren van de beste teamprestatie. "Maar wij winnen wel. Dat komt omdat we veel individuele klasse hebben. Ik heb het dan niet alleen over de doelpuntenmakers Luis Suarez en Klaas-Jan Huntelaar. Maarten Stekelenburg was voor mij vandaag de man van de wedstrijd. Hij stopt een strafschop en bereidt ook nog eens ons belangrijke derde doelpunt voor."

Ten Cate besloot met de woorden: "We missen heel veel spelers wegens blessures. Daarbij moeten we een aantal nieuwe spelers inpassen. Dat heeft tijd nodig. Dat proces wordt versneld wanneer je belangrijke wedstrijden blijft winnen. Daarom hoor je mij vandaag weer niet klagen."