[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 2

Komend weekend wordt de tweede speelronde in de Eredivisie gespeeld. Ajax wist afgelopen weekend het vaakst te scoren en won met 8-1 van De Graafschap. AZ staat op de tweede plaats en FC Groningen maakt de top drie compleet. Hieronder volgt een vooruitblik op komend weekend.

Roda JC en Heracles trappen aanstaande vrijdag om 20:00 uur af voor de tweede speelronde in onze vaderlandse competitie. Vorig seizoen eindigde dit duel in een zevenklapper voor de Limburgse formatie. Andres Oper (2x), Boldizsár Bodor, Jamaïque Vandamme, Kemy Agustien en Sekou Cissé scoorden voor de thuisploeg. Eddy Bosnar schoot de bal achter zijn eigen keeper. Of de ploeg van trainer Ruud Brood weer naar de slachtbank wordt geleid, zal vrijdagavond duidelijk worden.

Een dag later staan er vier wedstrijden op het programma. Zo mag Excelsior zich gaan meten met promovendus VVV-Venlo en reist Willem II af naar Rotterdam om daar tegen Sparta te spelen. Ook PSV en AZ komen zaterdag in actie. Zij spelen tegen respectievelijk NEC en Vitesse. Zondag worden de laatste vier wedstrijden van speelronde twee afgewerkt. Dan moet Ajax, de koploper van dit moment, het opnemen tegen SC Heerenveen. Vorig seizoen wonnen de Friezen verrassend met een minimaal verschil. De treffer werd toen gemaakt door Lasse Nilsson. Feyenoord zal het op dezelfde dag op moeten nemen tegen NAC Breda.

Ben jij ook zo benieuwd naar de uitslagen van deze wedstrijden? Is er weer een ploeg die een wedstrijd met overmacht zal winnen? Komend weekend zal dat duidelijk worden. Dan wordt in de Eredivisie namelijk de tweede speelronde van het seizoen 2007/2008 afgewerkt.


Het programma van de tweede speelronde:

DatumThuisUit
24/08Roda JCHeracles Almelo
25/08PSVNEC
25/08Willem IISparta Rotterdam
25/08VVV-VenloExcelsior
25/08VitesseAZ
26/08AjaxSC Heerenveen
26/08FeyenoordNAC Breda
26/08FC GroningenDe Graafschap
26/08FC TwenteFC Utrecht

Submitter:  Bron: FOK!sport