Coughlan deelde Ferrari-informatie met collega's

De Italiaanse krant La Republica beweert dat de geschorste hoofdontwerper van McLaren Mercedes, Mike Coughlan, verschillende collega’s bij McLaren in vertrouwen heeft genomen en hen de geheime Ferrari-documentatie getoond heeft. De krant zegt dat ze die informatie heeft gehaald uit de beëdigde verklaring die Coughlan afgelopen woensdag aflegde.

Ferrari mocht die beëdigde verklaring inzien met als voorwaarde dat ze die niet zouden overleggen aan de Italiaanse autoriteiten, die een onderzoek hebben ingesteld naar de gang van zaken. Naast het team van Ferrari zou alleen de FIA de verklaring hebben ingezien.

Coughlan zou in die verklaring bevestigen dat hij inderdaad Ferrari’s technische tekeningen en interne documentatie in zijn bezit had. Daarna zou de ontwerper gezegd hebben dat hij die informatie aan verschillende collega’s bij McLaren heeft laten zien, niet alleen aan managing director Jonathan Neale, zoals eerder al naar buiten kwam.

Coughlan verklaarde daarnaast dat alle McLaren-werknemers op dezelfde manier reageerden: Ze namen afstand van de documentatie en gaven hem het advies om de informatie te vernietigen.

De grote vraag is nog altijd hoe Coughlan aan die informatie kwam. Volgens La Republica zou hij die niet van Nigel Stepney hebben gehad. Coughlin zelf verklaarde dat hij het via een koeriersdienst heeft gekregen.