Robinho speelt gewoon

Robinho mag komende zondag gewoon in spelen in de laatste competitiewedstrijd van Real Madrid. De Braziliaanse bondscoach Dunga wilde hem laten opdraven voor een trainingskamp.

Volgens Dunga moeten alle spelers die worden opgeroepen voor hun nationale elftal gewoon komen. Real Madrid-preses Ramón Calderón vindt echter dat dat slechts geldt voor een wedstrijd, en niet voor een trainingskamp, zoals Brazilië van plan is. De FIFA heeft de Spaanse voorzitter nu gelijk gegeven, waardoor de weg vrij is voor Robinho om Real tegen Mallorca kampioen te maken.

"Hij weet dat het een zeer belangrijk duel is, de wedstrijd van zijn leven", aldus de zaakwaarnemer van de Braziliaanse aanvaller, Wagner Ribeiro. "Als hij zich nu bij de Braziliaanse ploeg zou voegen, zou hij enkel trainen. Hij kan zondagavond nu gewoon spelen, en zich de volgende dag melden in Brazilië." Brazilië houdt het trainingskamp om zich voor te bereiden op de Copa América.

Ook Sevilla kan een slaatje hieruit slaan. De Andalusiërs moesten sterspeler Dani Alves eerst ook afstaan aan de Goddelijke Kanaries, maar de rechtsback mag nu ook voor de nummer drie van Spanje uitkomen in de laatste speelronde. Tegenstander daarin is Villarreal, en bij winst heeft Sevilla nog een miniscule kans op de eindoverwinning. Barcelona moet dan in ieder geval verliezen, terwijl Real Madrid punten moet verspelen.