Sato: "Alonso inhalen voelde geweldig"

Takuma Sato zorgde afgelopen zondag voor een verrassing. De coureur van Super Aguri F1 finishte tijdens de Grote Prijs van Canada namelijk als zesde. De Japanner begon de race in Montreal vanaf de elfde startplaats en vond op indrukwekkende wijze de weg naar voren.

De rijder van Super Aguri wist tijdens de race Kimi Räikkönen en Fernando Alonso de les te lezen. Hij reed ze namelijk beide voorbij. Over de passage van de coureur van Scuderia Ferrari, tijdens één van de herstarts, zei Sato het volgende: "Dit was een zeer vreemde situatie. Ik was erg verrast en blij dat mijn snelheid zo goed was. In het eerste deel van de race worstelde ik nog met onderstuur en korrelvorming op de banden. Bij mijn pitstop kreeg ik meer voorvleugel. Hierdoor kon Kimi mij meer niet bijhouden."

Niet veel later wist Sato Alonso ook nog te verschalken. "Ik dacht bij mijzelf: hier gaat iets moois gebeuren. De McLaren was snel op het rechte stuk, maar worstelde op de zachte banden. Binnen een paar ronden kreeg ik een kans. Dankzij mijn betere remmen kon ik Alonso buitenom inhalen in de chicane. Dat was een spannend moment. Ik zag het publiek juichen en de monteurs die mijn pitbord omhoog hielden, gingen uit hun dak", vertelde de coureur over het moment dat hij de regerend wereldkampioen voorbij kon rijden.

"Dit was absoluut één van de beste races uit mijn Formule 1-loopbaan, samen met Suzuka 2002 (waarin hij vijfde werd met een Jordan, red.) en Indianapolis 2004 (waarin hij derde werd met een BAR, red.). Het was een prachtige dag", besloot Sato.