De Rooij blij met besluit T-Mobile

Theo de Rooij, ploegleider van Rabobank, is blij dat T-Mobile actief blijft in de wielersport. Volgens de Nederlander maakt de Duitse ploeg hiermee een stap in de goede richting. Donderdag maakten een aantal renners bekend dat ze in het verleden doping hebben gebruikt.

"Het is een belangrijk statement", liet De Rooij in een reactie weten. De Nederlander is overigens van mening dat de onthullingen omtrent het gebruik van doping voorlopig nog niet voorbij zijn.

"Iedereen roept al jaren dat ze alles weten over de jaren negentig, maar toch is het elke keer groot nieuws, worden we teruggetrokken in het riool. Als we de komende maanden elke week weer een nieuwe boekpresentatie krijgen, blijven we bezig. We moeten een keer een lijn trekken en vooruit kijken. Ik ben en blijf optimistisch. Oplossen kunnen we het dopingprobleem niet, maar we kunnen het wel beheersbaar maken", vervolgde de ploegleider van Rabobank.

De Rooij was overigens van mening dat Erik Zabel gewoon voor Milram moet blijven rijden. De Duitse renner maakte donderdag namelijk bekend dat hij tijdens de Ronde van Frankrijk in 1996 ook doping heeft gebruikt. Deze bekentenis leverde hem overigens geen schorsing op "Zabel is gewoon een van de beste wielrenners die ik heb zien rondrijden. Dat vind ik nog steeds."

Er is een mogelijkheid dat binnen niet al te lange tijd ook Nederlandse wielrenners het gebruik van doping toe zullen geven. De Rooij kon echter niet zeggen of het ook daadwerkelijk zal gebeuren. "k kan onmogelijk mijn hand ergens voor in het vuur steken. Ik verwacht overigens niet dat renners die bij Rabobank hebben gereden straks met verklaringen gaan komen. Ik heb geen last van gewetensbezwaren."

Toch wordt Rabobank ook geraakt door alle dopingperikelen die de laatste dagen de kop opsteken. De ploeg staat er overigens niet direct mee in relatie. "Het raakt de wielerwereld, ons allemaal dus. Ik hoop dat het besluit van T-Mobile Team bijdraagt aan verbetering. Het is aan ons, de ploegleidingen, om in de toekomst te bewijzen dat we sponsors als T-Mobile en Rabobank waard zijn."