Geen titelzorgen Räikkönen

Alhoewel Kimi Räikkönen er van baalt ervan dat hij de finish van de Grand Prix van Spanje niet haalde, maakt hij zich geen enkele zorgen over zijn kansen op de wereldtitel.

De Finse coureur van Ferrari viel in Spanje al vroeg uit met elektronische problemen en verspeelde daarmee de leiding in het kampioenschap, die hij voor de race in Spanje nog deelde met Lewis Hamilton en Fernando Alonso. "We hebben nog dertien races te gaan en ik sta slechts acht punten achter de leider. Natuurlijk had ik liever bovenaan in de rangschikking gestaan, maar er is nog geen reden om ons zorgen te gaan maken. Hoe erg het was om zondag niet aan de finish te komen, weten we pas daadwerkelijk aan het einde van het seizoen," aldus de Fin.

"Ik ben niet het type dat lang na blijft denken over wat er is gebeurd. Dit hoort bij het racen en valt toch niet meer terug te draaien. We hebben waardevolle punten verloren, maar daar is niets meer aan te doen. Plotseling viel alle elektronica uit en ik kon niet anders dan mijn auto in de pits zetten. Ik lag derde en denk dat ik met mijn strategie een mooie race had kunnen hebben. Ik had Hamilton waarschijnlijk kunnen inhalen tijdens de pitstops, maar dat soort dingen weet je natuurlijk nooit zeker."