Debuut nieuwe Spyker in Duitsland

De nieuwe bolide van Spyker F1 zal niet in Turkije het levenslicht zien, maar al twee Grand Prix' eerder. Spyker maakte bekend dat de nieuwe wagen al in Duitsland ingezet zal worden.

Teambaas Colin Kolles wil alles in het werk stellen om zo snel mogelijk het achterveld te verlaten en hoopt dat de nieuwe Spyker, die helemaal ontworpen is door Mike Gascoyne, een flinke stap in de goede richting zal zijn. Het wil niet zeggen dat de ontwikkeling van de huidige Spyker stil staat. Het team heeft voor Spanje en Monaco nog upgrades in de planning staan.

De nieuwe Spyker zal onder andere uitgerust zijn met een nieuwe versnellingsbak, een nieuwe achteras en een verbeterd koelsysteem. De tests die voor de Grand Prix van Spanje worden verreden zal door Spyker gebruikt worden om deze nieuwe onderdelen uitvoerig te testen. Christijan Albers hoopt dat zijn teambaas zijn gelijk haalt door het vervroegd inzetten van de nieuwe wagen, maar is zelf wat voorzichtiger: "Ik hoop dat hij gelijk krijgt, maar ik moet nog maar zien of al die nieuwe dingen op tijd klaar zijn."