Jos Verstappen niet naar Champ Car

Hoewel een zitje in de ChampCars voor Jos Verstappen slechts een kwestie van tijd leek, heeft de Nederlander laten weten niet in de serie actief te zullen zijn in 2007. Het uitblijven van zekerheid is de reden van dit besluit.

Verstappen wil niet wachten op teams die al maanden geleden interesse in hem hebben getoond: "We zijn hier alweer drie maanden mee bezig en ik ben het wachten meer dan zat. Het is steeds weer hetzelfde politieke spelletje waarbij het alleen maar weer gaat om geld. Welnu, ze kennen mijn eisen en ze weten wat voor een coureur ik ben. Er is absoluut interesse van een aantal teams maar niemand hakt knopen door. We hebben niets meer vernomen van de geïnteresseerde teams dus voor mij is het nu over."

De Nederlander betreurt het hele gebeuren: "Het is jammer voor iedereen. Ik verbeeld me niks, maar ik weet zeker dat Assen in no time uitverkocht zou zijn als ik daar had gereden. We weten allemaal nog wel hoe snel dat in Zandvoort ging, vorig jaar, met de A1GP. Ook qua kijkcijfers heb ik me nooit hoeven schamen. Iedereen kan hier van profiteren, de organisatie van Assen, de Champ Car organisatie en de fans. Het zou een fantastische win-win situatie kunnen worden. Alle betrokken partijen beseffen dat ook en ze doen allemaal hun best, dus ik neem niemand iets kwalijk."

Het uitblijven van enige vorm van zekerheid heeft uiteindelijk geleid tot dit besluit. "Blijkbaar is het erg moeilijk om als coureur nog ergens onderdak te vinden als je gewoon voor je werk betaald wilt worden. Als je dan vervolgens maandenlang in het ongewisse wordt gelaten is de teleurstelling erg groot en dan zie ik er geen heil meer in. Zeker als je bedenkt dat ik niet wéér al mijn fans zo lang in onzekerheid moet laten om vervolgens om één minuut voor twaalf ze te moeten teleurstellen. Zij hebben dat zeker niet verdiend."