FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 februari 2007

Zwitsers verbieden cannabis voor koeien

Icoon ShockingZwitserse boeren mogen hun koeien niet langer cannabis voeren. Dit heeft het Zwitserse ministerie van landbouw vandaag bepaald. Het ministerie is tot dit besluit gekomen omdat het van mening is dat het een gevaar vormt voor de volksgezondheid, omdat ze bang zijn dat er spacekaas ontstaat, kaas met THC, de werkzame stof uit cannabis, erin.

Het plantje was echter een uitkomst voor de boeren, daar het erg gemakkelijk te kweken was en erg goedkoop. De boeren zijn bovendien van mening dat de koeien er blijer van worden en er meer melk van gaan produceren.

Ingedutte treinreiziger krijgt boete

Icoon Vervoer Een dutje in de trein heeft de 26-jarige Rolf Westgeest uit Amsterdam een boete van 50 euro opgeleverd.

De carnavalsvierder pakte om 23.00 uur de trein van 's-Hertogenbosch naar Amsterdam. Omdat hij moe was en behoorlijk gedronken had, viel hij in slaap. Ruim twee uur later werd hij gewekt door een vrouw met walkie-talkie dat de trein op een rangeerterrein stond in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. De vrouw had de politie al ingelicht en vroeg de man of hij mee wilde komen. De politie vaardigde een boete uit van 50 euro wegens 'misbruik van openbare voorzieningen'.

De man was nog half dronken en vroeg aan de politie hoe ver het lopen was naar Amsterdam Amstel. Daar stond zijn fiets namelijk. Het station bleek drie kwartier lopen te zijn. De man vroeg aan de politie of ze hem niet even konden brengen, omdat het donker was en het rangeerterrein er luguber uitzag. De agenten meldden echter dat ze geen taxi waren en dat de jongen maar moest gaan wandelen. De politie was niet bereikbaar voor commentaar.

Onderzoek naar zelfmoorden werknemers Renault

Icoon BuitenlandsDe Franse overheid doet onderzoek naar de werkomstandigheden in een Franse fabriek van autobedrijf Renault. Dit na de zelfmoord van drie medewerkers van de fabriek binnen vier maanden.

Afgelopen vrijdag hing een 38-jarige man zich op in zijn eigen huis. In zijn afscheidsbrief was een klaagzang te vinden over de omstandigheden op zijn werk. Drie weken voor de dood van de man hielden medewerkers van de fabriek nog een stille tocht voor twee andere collega's, die in oktober en januari besloten het heft in eigen handen te nemen.

Een van deze twee sprong van de vijfde verdieping van een flat. Zijn collega verdronk zichzelf in een nabijgelegen plas, nadat hij op zijn computerscherm een verbitterde mailwisseling met het management achterliet.

Posterrel bij statenverkiezing Noord-Holland

Icoon Verkiezingen Bij de verkiezingen voor de provincie Noord-Holland is een opmerkelijke posterrel ontstaan. Opvallend genoeg gebruiken drie partijen op hun verkiezingsposters een slogan die wel erg op elkaar lijkt. PvdA, SP en VVD doen allen iets met de woorden 'juist' en 'nu'. De partijen ruziën nu over welke partij de slogan verzonnen heeft.

De SP is boos. Carlien Brouwer van de SP verwijt de PvdA hun slogan gejat te hebben. "Weet je waarom de PvdA 'Juist Nu' op haar verkiezingsposter heeft staan? Omdat ze een toespeling willen maken op onze succescampagne 'Nu SP'. Ze mogen dat doen hoor, maar ik vind het niet chique", aldus Brouwer. Hans Heijningen, de bedenker van de 'SP Nu'-campagne is niet te spreken over de PvdA. "De PvdA is met onze slogan aan de haal gegaan".

De VVD gebruikt de leus 'Juist nu' samen met de slogan 'Motor achter Noord-Holland'. De beschuldigingen lopen echter het hoogst op tussen PvdA en SP, omdat beide partijen azen op dezelfde groep kiezers. De PvdA stelt echter dat er van kopieergedrag helemaal geen sprake is. Peter Visser, PvdA-lijsttrekker in Noord-Holland, stelt de leus van de PvdA al in januari 2006 verzonnen te hebben. "Begin 2006 had ik 'Juist Nu' al geopperd. Maar hij was toen niet relevant, omdat de PvdA de Eerste Kamer wilde afschaffen. Dat is nu niet meer. Dus, het is 'juist nu' weer van belang om de PvdA te steunen". Van Heijneren vindt het maar een slechte uitleg. "Dat weet toch geen hond! Als de PvdA dit meent, toont de partij aan dat ze de wensen van het electoraat niet snappen. Nee, dit verdient niet de originaliteitsprijs". De VVD stelt niet meer terug te kunnen, omdat het campagnemateriaal al gedrukt was. "Het is een redelijk voor de hand liggende term. Dit kan gebeuren", zegt VVD'er Burger.

Het gevecht lijkt een grote show te zijn, omdat D66 bij verkiezingen in 2003 precies dezelfde term gebruikte. Het lijkt erop dat de drie partijen de leus van D66 gekopieerd hebben. "Wij zijn alweer een stuk verder in ons denken. Wij gaan de campagne in met de leus 'groen en eigenzinnig'", laat D66-lijsttrekker Joke Geldhof weten. 'Juist Nu'... Zoooo 2003.PvdA, VVD en SP: juist nu!

Ophef over het woord 'scrotum' in kinderboek

Icoon OpmerkelijkIn de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een kinderboek waarin het Latijnse woord voor balzak, scrotum, gebruikt wordt. Enkele schoolbibliotheken hebben het boek uit de rekken gehaald, en andere bibliotheken geven aan dat voorbeeld te zullen volgen.

Het boek, met de naam The Higher Power of Lucky, vertelt het verhaal van het tienjarige weeskind Lucky Trimble. De jongen spreekt in het boek iemand die vertelt dat een ratelslang in het scrotum van zijn hond heeft gebeten.

Op internet loopt de discussie of tien- tot twaalfjarigen zo'n woord mogen gebruiken. In de Verenigde Staten wordt het woord door sommigen als 'vies' beschouwd.

Voetbal: Uitslagen 1/8 finales Champions Leauge

Icoon Champions LeagueGisteren en vandaag werd er volop gevoetbald in het toernooi om de Champions League. Gisteren wist PSV met een minimaal verschil van Arsenal (1-0) te winnen. Verder stonden er ook nog drie andere wedstrijden op het programma. Vandaag werden de overige vier duels gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen.

Alle uitslagen van de achtste finales, heenwedstrijden:
Dinsdag 20 februari:
PSV - Arsenal (1-0)
Celtic - AC Milan (0-0)
Real Madrid - Bayern München (3-2)
Lille OSC - Manchester United (0-1)

Woensdag 21 februari:
AS Roma - Olympique Lyon (0-0)
FC Barcelona - Liverpool (1-2)
FC Porto - Chelsea (1-1)
Internazionale - Valencia (2-2)

De returns worden op 6 en 7 maart gespeeld.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Europa denkt over verbod anonieme e-mail en prepaid

Icoon BuitenlandsDe Europese overheden werken aan nieuwe wetgeving, die het bedrijven zal verplichten om nog gedetailleerde gegevens over het gebruik van internet en van de telefoon bij te houden. De EU-lidstaten hebben tot 2009 de tijd om de dataretentierichtlijnen in hun nationale wetgeving te implementeren.

Het Duitse Ministerie van Justitie heeft een wetsvoorstel gedaan dat het invullen van valse of onjuiste informatie bij het aanvragen van allerlei diensten verbiedt. Het gaat om een eerste wetsvoorstel, dat nog behandeld moet worden door de Duitse regering en Bondsdag.

Als het voorstel in zijn huidige vorm wordt aangenomen, dan zou bijvoorbeeld ook het aanvragen van een e-mailaccount een stuk moeilijker worden. In veel gevallen hoeven daar op dit moment namelijk geen feitelijk correcte persoonsgegevens voor verstrekt te worden door de aanvrager en volstaat het soms zelfs om slechts een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen.

Een wetsontwerp in Nederland zou verder gaan, door telefoonbedrijven te verplichten om verslagen van de nauwkeurige plaats van een bezoeker tijdens een volledig mobiel telefoongesprek te bewaren. Volgens Peter Fleischer, bij Google verantwoordelijk voor privacyzaken in Europa, onthullen ook nu al telefoon- en internetproviders in Europa hun klanteninformatie aan politieambtenaren op een routinebasis. Volgens hem zijn veel mensen er aan gewend om anoniem gebruik te maken van diensten op internet. Daarnaast is de wet onuitvoerbaar, aldus Fleischer.

De landen van de Europese Unie hebben tot 2009 om de Richtlijn van het Behoud van Gegevens in hun nationale wetgeving te implementeren. Sommige mensen die betrokken zijn bij deze kwestie zijn echter bezorgd over de verschuiving van het beleid in Europa, dat nota bene lang een verdediger van de privacyrechten van individuën is geweest. Jörg Hladjk, een privacyadvocaat van Hunton & Williams, een juristenkantoor in Brussel, zei dat het op deze manier onwettig kon worden om contant geld voor vooruitbetaalde mobiele telefoonrekeningen te betalen. De factureringsinformatie voor alle mobiele telefoonabonnementen wordt reeds geverifieerd.

"Het is ironisch, omdat Duitsland één van de landen in Europa is waar de mensen het meest over privacy spreken," aldus Fleischer. "In termen van bewustzijn van privacy in het algemeen, zou ik Duitsland momenteel op de laatste plaats zetten".[...]"Het gaat moeilijk zijn om te weten welke wet van toepassing is," aldus Hladjk. Google vereist slechts twee stukken van informatie om een Gmail-account - een naam en een wachtwoord - te openen en het bedrijf probeert niet te bepalen of de naam authentiek is.

In Nederland impliceert de voorgestelde uitbreiding van de wet op de verslagen van telefoonbedrijven "toezicht op de beweging van grote hoeveelheden onschuldige burgers," aldus het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens. Het CBP concludeerde in januari dat het ontwerp de privacybescherming van het Europese Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens en fundamentele vrijheden negeerde. Op dezelfde manier zei de Duitse Vereniging van de Technologiehandel, Bitkom, dat het ontwerp de Duitse Grondwet overtrad. "Er zijn niet veel mensen in Duitsland die dit ontwerp volledig steunen." aldus Christian Spahr, een woordvoerder van Bitkom. "Maar er zijn anderen die veel kritischer zijn dan wij."

Met dank ontzettend veel dank aan Techno voor de vertaalde submit.

Uitslagen 1/8 finales CL (21/02/2007)

Vanavond werden er wederom vier wedstrijden in het kader van de Champions League gespeeld. Gisteren stonden er ook al vier duels op het programma. De uitslagen van vandaag vind je hieronder.

Alle uitslagen van vanavond:

ThuisUitEindstand
AS RomaOlympique Lyon0-0
FC BarcelonaLiverpool1-2
FC PortoChelsea1-1
InternazionaleValencia2-2

De returnwedstrijden staan voor 6 en 7 maart op het programma.

Regering Italië gevallen, Prodi afgetreden

Icoon BuitenlandsDe Italiaanse premier Romano Prodi is woensdagavond afgetreden. Hij bood nadat zijn regeringscoalitie een stemming in de Senaat had verloren zijn ontslag en het ontslag van zijn regering aan bij president Giorgio Napolitano. Die heeft dat volgens het Italiaanse persbureau ANSA geaccepteerd. Prodi leidde de centrumlinkse regering sinds mei vorig jaar. Het was de zestigste regering in Italië in zestig jaar tijd.

Prodi's lijstverbinding L'Unione, waarvan de partijenbond L'Ulivo de belangrijkste groepering vormt, heeft nog steeds een meerderheid in het Lagerhuis van het parlement. Maar de regering was in de Senaat al eerder aangewezen op opgetrommelde ex-presidenten met stemrecht om er een meerderheid te houden.

De precieze aanleiding voor de val is een stemming in de Senaat waarbij het buitenlandbeleid van de zittende minister van Buitenlandse Zaken D'Alema werd afgewezen. Hij wilde 1900 Italiaanse militairen in Afghanistan houden en de Amerikaanse basis in Italië uitbreiden. De oppositie was daar echter tegen.

Het is aannemelijk dat president Napolitano Prodi aanwijst om een nieuwe regering te vormen.

Battlefield 2142 1.20 patch ziet het licht

De 1.20 patch voor Battlefield 2142 is vandaag uitgekomen.
Het changelog is als volgt:
quote
UPDATE 1.20
# Fixed Pod Control Exploit - Players may no longer exploit the assault pods to 'surf' around the maps.
# Removed the stats category for the PK-74 AR-Rocket: All kills with this weapon are calculated into the statistics for the main assault kit weapon
# Fixed co-op server crash: Servers will no longer crash when attempting to rotate to co-op mode with players joined into squads
# Added correct flag for Czech Republic.
# Fixed PDS-1 sonar system interference with UAV. Soldiers are now shown
correctly on UAV when PDS-1 is activated.
# Change to Heal and Repair Point Awarding: Heal and repair points awarded after a 50% heal / repair instead of 100% heal / repair.
# Fixed tracking of hours with the medic hub in BFHQ: Medic hub hours shown in BFHQ has been corrected.
# Fixed Squad leader drone exploit. Removed the possibility to use drones as a stairway to heaven.
# Fixed the Rorsch crosshair misalignment: The crosshair should now be correctly centered while not zoomed.
# Change to Out of Bounds Damage: We have changed the out of bounds damage system to immediately kill players after being out of bounds for 15 seconds. Please note that the total time a player can be out of bounds has not changed. This fix will help prevent stat padding exploits.
# Ranked Server APM setting hard coded: Anti-personelle mines are now always set to "Friendly fire off" on ranked servers. Increases consistency and prevents misunderstanding.
# Fixed an exploit using the reactor core door: Soldiers can no longer conceal themselves by moving back against the reactor core door.
# The correct message is now shown when trying to join a full server.
# Fixed crash when placing Squad Leader Spawn Beacon
# Added server side option to prevent Titan Movement
# Added optimization to Titan mode to reduce lag

De volledige patch is op de volgende plekken te downloaden:

EA
Worthplaying
Fileplanet
3dGamers
Fileshack
GGMania
3ddownloads
Ausgamers
EXP Downloads
Fangaming
Internode
4players
Kfiles
Actiontrip

Edit: nog enkele extra mirrors (met dank aan RDJ134):

Gamershell
FZ
FileFront
Filecloud


Heb je Battlefield 2142 al geupdate naar 1.19b, dan is de incremental update goed voor jou (en een stuk kleiner om te downloaden), die bij de volgende plekken te verkrijgen is:

FileFront
3D Downloads
3D Gamers
Action Trip
AusGamers
FanGaming
Internode
VGPro

Bier wordt duurder

Icoon Heineken Bier wordt duurder. Dat komt omdat de prijzen van grondstoffen voor het bier fors zijn gestegen. Ook zijn de prijzen van water, energie, transport, aluminium en de verpakkingen tussen de tien en twintig procent gestegen. Deze hogere prijzen voor grondstoffen zullen door de biermerken aan de consument doorberekend worden. Dat heeft de bierbrouwer Heineken bekendgemaakt.

De belangrijkste grondstoffen voor bier zijn granen en mais. "Vorig jaar zijn oogsten mislukt in Australië. Daar komt bij dat er steeds meer van deze producten worden gebruikt voor biobrandstoffen. Daardoor blijft er structurele druk op de prijs. Het is ook moeilijk te voorspellen hoe dit zich ontwikkelt", zo legt bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer uit. Heineken gaf vorig jaar 2,2 miljard euro uit aan dergelijke grondstoffen. In 2007 verwacht het bedrijf dat de kosten voor deze stoffen ongeveer 8 procent gaan stijgen. "Consumenten gaan het uiteindelijk wel merken".

Het gaat Heineken voor de wind. In het buitenland doet Heineken het zeer goed. De sterkste groei zag het bedrijf in Afrika en het Midden-Oosten. Ook in Centraal-Europa en de Verenigde Staten doet het bedrijf goede zaken. In Nederland zakten de verkopen, maar steeg de omzet licht. In ons land verdient Heineken vooral op de verkoop van tapvaatjes.

Human Head sluit zich aan bij Marc Ecko Entertainment

Eerder berichtten we al dat miljonair Marc Ecko zich op de games industrie ging richten met zijn bedrijf. Innovatie en vernieuwing moet Marc Ecko Entertainment de wereld brengen en met het aantrekken van ontwikkelaar Human Head zetten ze een eerste stap in die richting. Human Head heeft de game Prey geproduceerd die door het spelen met de zwaartekracht afweek van de standaard shooter.

Een dergelijk 'truckje' ziet MEE nu graag weer, want de ontwikkelaar is aan het werk gezet met de opdracht om een 'conceptueel afwijkende' game te maken. Een 'ambitieuze actie titel' moet het eindproduct worden. Wat we exact kunnen verwachten is dus nog niet echt duidelijk.

Petacchi teruggezet door jury

Alessandro Petacchi wist woensdag de eerste etappe van de Ronde van de Algarve op zijn naam te schrijven. Toch kon de sprinter niet lang van de zege genieten. De jury van deze wielerronde zette hem namelijk terug naar plek vier. De Italiaan zou Gert Steegmans hebben gehinderd.

Hierdoor kreeg Steegmans de dagzege op een presenteerblaadje aangeboden. De Oostenrijkse renner René Haselbacher en Tomas Vaitkus uit Litouwen completeerden het erepodium. "Een grote farce", was de reactie van Petacchi op het besluit van de jury. "Ik snap niet wat die jury heeft gezien. Ik trok gewoon mijn eigen sprint en lag voorop."

Knieoperatie voor Janssen

De MRI-scan die Theo Janssen woensdag heeft ondergaan heeft de Vitesse-speler geen goed nieuws gebracht. De 25-jarige middenvelder zal een knieoperatie moeten ondergaan en daardoor zeker zes tot acht weken buitenspel staan.

Janssen kampt al langer met knieklachten en speelde daarom ook dit weekend niet. De scan wees uit dat de middenvelder schade heeft aan de buitenmeniscus van zijn linkerknie. Donderdag zal Janssen worden geopereerd.

Kaarten EK niet alleen via internet

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft besloten de tickets voor het Europees Kampioenschap voetbal van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland niet alleen via het Internet te verkopen. De UEFA zal verdere details rond 1 maart bekendmaken.

Ook de prijsstelling van de kaarten zal rond die datum door de Europese voetbalbond worden bekendgemaakt. De bond zal daarbij de prijzen die tijdens het WK gebruikt zijn gaan gebruiken als richtprijs. Tijdens het WK in Duitsland kostte een kaartje tussen de 35 en 600 euro.

Verkerk onderuit bij rentree

Martin Verkerk heeft zijn rentree op de ATP-tour niet kunnen opluisteren met een overwinning. De Nederlander, die na 2,5 jaar blessureleed zijn rentree maakte bij het ABN/Amro-toernooi, ging in de eerste ronde met 3-6 en 6-7 onderuit tegen de Zuid-Afrikaan Rik de Voest.

Tegen de Zuid-Afrikaan liet Verkerk, inmiddels 1533e op de wereldranglijst, af en toe fraaie dingen zien, maar zijn spel was nog te wisselvallig. In het tweede bedrijf wist hij zich van 3-5 naar 6-5 te knokken, maar in de twaalfde game verspeelde hij een 30-0 voorsprong. In de tiebreak die daarop volgde was De Voest met 7-0 superieur.

Hoe maak je een Bugatti Veyron

Tijd voor een benzine in je bloed blogje, en als je ook maar een klein beetje benzine in je bloed hebt dan gaan bij de naam Bugatti Veyron je ogen twinkelen, een top van 407 kilometer per uur, meer dan 1000 pk, kortom automobiele porno.

Filmpjes over de Veyron zijn er in overvloed, maar deze is bijzonder, afgezien van de obligate beelden van een rijdende Veyron geven ze je ook een blik achter de schermen van de fabriek en het productieproces. Filmpje is wel in het Duits maar dat moet voor onze bezoekers geen probleem zijn.

Name that bitchy blogger 11

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 11). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De elfde opgave:

Deze stoere boomknuffelende weblogger is 39, man, hij woont in Zuid-Holland, is getrouwd en heeft veel kinderen. Het is een opruiende linkse vegetariër en een halve boeddhist.

Een extra hint: Hij doet ook wel eens wat anders dan bomen knuffelen.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 11'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! Ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5, bitch 6, bitch 7, bitch 8, bitch 9 en bitch 10 kun je nog steeds insturen!

Man en vrouw dreigen met zwaard en dolk

Icoon MisdaadDe politie heeft in de carnavalsnacht van dinsdag op woensdag een man en een vrouw aangehouden nadat ze diverse mensen hadden bedreigd met een zwaard en een dolk. Dat gebeurde in het Limburgse Kerkrade.

Agenten waren er getuige van hoe de 20-jarige vrouw uit Kerkrade met een dolkmes richting omstanders stak. Getuigen verklaarden dat een man ook met een zwaard liep te zwaaien. Toen de 27-jarige Heerlenaar opdook werd ook hij gearresteerd. Bij hem thuis vond de politie het zwaard.

Aanvallend Ajax uit nood geboren

Ajax staat komende donderdag voor een bijna onmogelijke opgave. Op die dag spelen de Amsterdammers in het kader van de UEFA Cup tegen Werder Bremen. De ploeg van trainer Henk ten Cate verloor vorige week kansloos van de Duiters (3-0).

De Amsterdamse club zal hoe dan ook aan moeten vallen. Ten Cate heeft zijn tactiek daarop aangepast en zal met drie aanvallers en twee aanvallende middenvelders starten, aangezien de oefenmeester verder niet veel keus heeft. Zdenek Grygera, Urby Emanuelson en Thomas Vermaelen zijn nog altijd geblesseerd. Verder zitten Gabri en Olaf Lindenbergh een schorsing uit. Tot slot zal ook Edgar Davids donderdag niet in actie komen. De middenvelder is namelijk niet speelgerechtigd.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Heitinga, Roger, Perez, Maduro, Sneijder, Leonardo, Huntelaar, Babel.

Arveladze en Molhoek inzetbaar

De kans is groot dat AZ zich donderdag, tijdens de return in het UEFA Cup-toernooi tegen Fenerbahçe, kan plaatsen voor de volgende ronde. Bovendien kan trainer Louis van Gaal ook weer beroep doen op Shota Arveladze en Rogier Molhoek. Het duo heeft de laatste test succesvol afgesloten.

Van Gaal is van mening dat de terugkeer van Arveladze zwaar zal gaan wegen: "Wij hebben morgen een ander team dan vorige week. Wij beschikken weer over Arveladze, onze beste speler. De verschillen in de selectie zijn marginaal, maar ten opzichte van Arveladze is verschil net iets groter dan marginaal."

"Ik denk dat Fenerbahçe wel enige angst voor Arveladze heeft. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst in Turkije opgebouwd. Met cijfers waar je steil van achterover slaat", vervolgt de oefenmeester van de Alkmaarse ploeg. Bovendien refereert hij met deze uitspraak op de periode van de Georgiër bij de Turkse ploeg.

In Turkije speelde AZ gelijk tegen Fenerbahçe (3-3). Toch is Van Gaal zich weldegelijk bewust van de kracht die de Turkse ploeg bezit. "Bij Fenerbahçe lopen spelers rond die in hun eentje een wedstrijd kunnen beslissen. Dat hebben ze vorige week ook gedaan, want onze 1-3 voorsprong werd alsnog in 3-3 veranderd. Bovendien beschikken ze bijvoorbeeld weer over Mateja Kezman. En zo zijn er nog een aantal spelers die er in tegenstelling tot vorige week weer bij zijn."

Vermoedelijke opstelling AZ:
Waterman; Steinsson, Jaliens, Luirink en De Cler; Jenner, De Zeeuw, Martens en Boukhari; Arveladze en Dembélé

Vorm weer terug bij FC Utrecht

FC Utrecht kan komend weekend, in de competitiewedstrijd tegen NEC, weer beschikken over Michel Vorm. De jonge keeper van de Domstedelingen is weer helemaal hersteld van een blessure. Hierdoor moest de goalie het duel met Feyenoord aan zich voorbij laten gaan.

Door de terugkeer van Vorm zal Frank Grandel zijn plaats op de bank weer mogen innemen. De Franse keeper speelde dit seizoen pas één keer mee in de hoofdmacht van FC Utrecht. Tijdens alle andere duels van de ploeg van trainer Foeke Booy stond zijn 23-jarige concurrent onder de lat.

Voor Grandel was het vorige seizoen erg wisselvallig. De keeper blunderde een aantal keren opzichtig. Deze werden na verloop van tijd betiteld als Grandelletje, naar de achternaam van de sluitpost.

Dubbelavontuur De Bakker voorbij

Thiemo de Bakker en Ivan Ljubicic zijn uitgeschakeld in het dubbelspel op het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. Het duo slaagde er niet om in de wedstrijd tegen Martin Damm en Leander Paes te winnen. De beslissing viel pas na een supertiebreak.

De Bakker en Ljubicic begonnen de partij tegen Damm en Paes goed. De eerste set van het duel ging, na een tiebreak (7-3), naar de Nederlander en de Kroaat. In de tweede set leek het Tsjechisch/Indiase duo wakker geschrokken te zijn en wonnen prompt de tweede set (6-4). In de beslissende derde set moest er uiteindelijk een tiebreak aan te pas komen, welke maar liefst zestien punten omvatte. De Bakker en Ljubicic verloren deze met 10-6.

Red Bull Racing ontslaat aërodynamicaspecialist

De aërodynamicaspecialist Anton Stipinovich is door het team van Red Bull Racing op straat gezet. Helmut Marko, rechterhand van Red Bull-baas Dietrich Materschitz, bevestigde dit vandaag.

Stipinovich was sinds februari 2005 actief bij Red Bull Racing als Head of Development. De Zuid-Afrikaan is geen onbekende in de Formule 1. Eerder werkte Stipinovich voor Ferrari en McLaren. De reden van het ontslag van Stipinovich is nog niet bekend.

Top of Flop User's Choice: Kasabian - Empire

Naast Top of Flop hebben we ook Top of Flop User's Choice. Jullie bepalen hier wat we ten gehore brengen door suggesties in te sturen, door middel van een PM of door het te dumpen in de submit.

Vorige week hadden Mika met Grace Kelly, en dat resulteerde in een gigantische Top , ik heb zo'n vermoeden dat het vandaag weer gaat gebeuren! Het is een band die de laatste tijd steeds populairder wordt, ze zijn ook genomineerd geweest voor diverse awards. De clip is erg indrukwekkend, en lijkt wel op een scene uit een Braveheart achtige film.

De tip van deze week werd ingestuurd door Kroekroek; Bekijk hier Kasabian - Empire

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

'Legionella in Revalidatiecentrum Beetsterzwaag'

Icoon BinnenlandsVolgens een anonieme FOK!ker zou in revalidatiecentrum Revalidatiecentrum Friesland te Beetsterzwaag gisteravond legionella zijn ontdekt. Er zou op 2 plaatsen een te grote dosis aan legionellabacteriën gevonden zijn. Een van deze locaties zou het douchegedeelte van het zwembad zijn.

In het zwembad van het revalidatiecentrum wordt onder andere zwemles gegeven aan kinderen. Er zouden nog geen mensen geïnfecteerd zijn met de legionellabacterie.

Aan de telefoon wilde het centrum niets kwijt over de kwestie. Toen een redacteur van FOK! belde voor informatie, kreeg deze te horen dat hij morgen terug moest bellen, wat doet vermoeden dat er inderdaad iets aan de hand is in het centrum.

Clown zijn in Colombia gevaarlijk

Icoon BuitenlandsHet leven als clown in Colombia is niet erg veilig. In het afgelopen jaar hebben al zeker drie lolbroeken hun optredens met de dood moeten bekopen.

Deze week nog vielen twee clowns in Cacuta ten prooi aan een schietgrage circusgast. Een jaar geleden werd, in dezelfde stad, ook al de potsenmaker Pepe geraakt door enkele kogels. Over de motieven voor de plotselinge populariteit van het clownkillen kan de politie nog niets zeggen.

Met dank aan druide voor de submit.

Real Madrid pikt gebaren Van Bommel niet

Real Madrid gaat bij de UEFA een klacht indienen tegen de obscene gebaren die Bayern-speler Mark van Bommel gisteravond maakte richting de Spaanse fans.

Nadat de middenvelder in de 88e minuut Bayern München op 3-2 bracht, in de wedstrijd tegen Real Madrid, maakte de middenvelder de bewuste gebaren. Volgens officials van Real was het een "ontoelaatbare provocatie".

Direct na afloop van de wedstrijd maakte de Nederlander zijn excuses. "Ik wil me bij de fans van Real Madrid verontschuldigen. Ik heb niets tegen hen, ik heb alleen iets tegen enkele Real-spelers."

Jongeman doodgestoken tijdens carnaval

Icoon MisdaadTijdens de laatste avond van het carnavalsfeest is een jongen doodgestoken. Het incident vond gisteravond plaats in het Belgische Binche.

Rond de klok van elf wandelde de jongen met enkele vrienden naar het station. Onderweg kregen de jongeren ruzie met een groep van zo'n dertig andere jongeren, waarop één van deze dertig een mes pakte en deze in de rug van de 17-jarige jongen stak. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar dit was tevergeefs.

Over de dader en de aanleiding van de ruzie weet de politie nog niets. Men denkt echter aan een "ordinaire" ruzie.

Met dank aan Jump en Joost-mag-het-weten voor de submit.

Boete voor 'strontzak' tegen agent

OpmerkelijkEen 34-jarige inwoner van Sint Pancras is door de Alkmaarse politierechter veroordeeld tot 250 euro boete wegens het beledigen van een politieman. Hij had de agent een 'strontzak' genoemd toen hij voor de vijfde keer een parkeerboete kreeg op de Magnolialaan. Volgens de boze automobilist zijn er daar veel te weinig parkeerplaatsen en heeft de betrokken agent 'de pik op hem'.

Tegen de rechter zei de man dat hij alleen tegen de agent had gezegd ''ik vind dat je een strontzak bent''. De advocate van de man betoogde dat wat haar cliënt had gesteld onder de vrijheid van meningsuiting valt. De rechter was het daar niet mee eens en oordeelde dat er sprake was van het strafbare feit 'belediging van een ambtenaar in functie' (artikel 267 van het Wetboek van Strafrecht).

Geen Love Parade dit jaar in Berlijn

Icoon MuziekDe organisatoren van de Love Parade hebben bekend gemaakt dat het technofeest dit jaar niet door zal gaan in Berlijn. De Senaat van Berlijn heeft tot op heden geen toestemming gegeven voor het grootschalige evenement op 7 juli.

Volgens een van de organisatoren zorgt dit voor te veel onzekerheden in de planning, en dus is er besloten om naar andere Europese locaties uit te wijken. De organisator riep Europese steden dan ook op om zich massaal aan te melden ter vervanging van de Duitse hoofdstad, waar de parade juist vorig jaar een glorieuze comeback maakte.

Van Scheppingen verrast Monfils

Dennis van Scheppingen heeft verrassend de tweede ronde bereikt van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De Nederlandse was met 6-7, 6-4 en 6-3 te sterk voor de Fransman Gaël Monfils.

Na de late afzegging van de geblesseerde Australiër Lleyton Hewitt, kwam Van Scheppingen als lucky loser het hoofdtoernooi binnen. In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen de Duitser Florian Mayer.

Krant wil voetbal terug bij de NOS

Icoon EredivisieDe gratis krant De Pers is een actie gestart om de samenvatting van de Eredivisie voetbal weer terug te krijgen bij de NOS. De rechten liggen nu bij Talpa. Veel voetballiefhebbers storen zich aan de manier waarop de televisiezender het voetbal op de buis brengt. Er zijn veel reclames te zien en de volgorde van de wedstrijden is compleet overhoop gehaald.

"De presentatie is matig, de samenvattingen van oninteressante wedstrijden te lang en de hoeveelheid reclame ergerlijk", stelt de krant ook nog. "Daarom is het tijd voor actie: de voetbalrechten moeten terug naar de publieke omroep en Dagblad De Pers gaat daarbij helpen."

De krant haalt ook de kijkcijfers aan als argument. "In 2004 keken elke zondagavond gemiddeld 3,2 miljoen mensen naar Studio Sport. Afgelopen zondag keken er precies 1.925.000 naar De Wedstrijden op Tien. Het zijn er, we willen niet zeuren, ook wel eens een paar honderdduizend meer." Volgens De Pers haken meer mensen dus af.

Dit jaar worden de rechten weer verdeeld. In Groot-Brittannië en Duitsland gingen de rechten ook weer terug naar de publieke omroep. De Pers start nu dan ook met een actie om dat in Nederland ook voor elkaar te krijgen.

"Binnenkort start dagblad de Pers een inzamelingsactie: Allen voor 1! Als elke Nederlander een euro betaalt, en de NOS de resterende 20 miljoen bijpast (de vorige keer bood men aanzienlijk meer), moet het te doen zijn. Wordt vervolgd, zodra we een notaris hebben en een comité van aanbeveling."

Bende jaagt krakers oude bouwmarkt uit

Icoon PolitieGisteravond heeft een groep gemaskerde figuren in Almere Stad een groep jonge krakers uit een pand van een bouwmarkt verjaagd. Het gebouw stond al enige tijd leeg en werd vorige week maandag door vijf krakers bezet. De groep groeide de afgelopen dagen aan tot zo'n 15 man. In de grote hallen van het pand verbleven de krakers in tentjes. In het gebouw was geen elektriciteit en water. Ook konden de krakers geen gebruik maken van een toilet.

De gemaskerde aanvallers drongen rond 21.30 uur het pand binnen en hadden slagwapens en kettingen bij zich om de krakers te verjagen. Niemand raakte bij de overval gewond, wel stichtte de groep gemaskerden brand in het gebouw. De politie wist later een 19-jarige jongen aan te houden die bij de gemaskerde groep hoort. Onderzocht wordt of hem brandstichting en bedreiging ten laste gelegd kan worden. Ook is de politie op zoek naar andere leden van de gemaskerde bende.

De krakers hebben de oude bouwmarkt moeten verlaten. Het gebouw is dermate beschadigd door roet en rook dat het momenteel niet meer veilig is voor de krakers om in het pand te verblijven, aldus een politiewoordvoerder. De krakers wilden de 36.000 m2 van het gebouw ombouwen tot een culturele instelling waar ook ruimte is voor jongerenhuisvesting en een skatebaan. In een gesprek met de eigenaar van het pand wilden ze polsen of hun plannen haalbaar waren.

Met dank aan rood_verzet voor de submit.

Eneco Tour gaat door

De Eneco Tour gaat toch door. In de VOF die de licentie beheert, zal oud-wielrenner Bart Voskamp de plek innemen van Henk van Mulukom. Voskamp zal de rittenkoers door Nederland en België organiseren in samenwerking met de Belg Rob Discart.

De wijziging is het gevolg van een bemiddelingspoging van Paul Nouwen, de voormalig voorzitter van de ANWB. Na verschillende conflicten en rechtszaken moest hij de partijen weer om de tafel zien te krijgen. Van Mulukom blijft wel aan als adviseur van de Nederlandse tak van de organisatie.

Kort Elder Scrolls IV: Shivering Isles nieuws

Elder Scrolls IV: Shivering Isles, de uitbreiding voor Oblivion, zal op de 360 als een van de eerste games gebruik maken van het nieuwe achievement systeem waarmee extra punten zijn te verdienen.

Microsoft heeft het oude achievement-systeem op de schop genomen en het is nu mogelijk om 1250 punten per spel te halen. 1000 voor de game en 250 voor de downloadbare content. Shivering Isles zal hier dus gebruik van maken, waardoor er nu 250 punten te verdienen zijn met Shivering Isles.

Daarnaast zal de uitbreiding ook de verbeterde shadertechnologie meekrijgen die ook in de PS3 versie zit. Hierdoor zal de game er op de 360 en PS3 vrijwel hetzelfde uitzien.

De uitbreiding zal vanaf 30 maart te downloaden zijn.


Net zo mooi als op de PS3

Wederom blessure voor Knopper

Richard Knopper was na wekenlang blessureleed weer zo goed als fit, maar de middenvelder is weer terug bij af. In een oefenduel van ADO Den Haag tegen Miedz Legnica raakte Knopper opnieuw geblesseerd aan zijn enkel.

Knopper liep de blessure al vroeg in de wedstrijd op, na een duel met zijn Belgische teamgenoot Stijn Vreven. Het lijkt er op dat Knopper zijn enkel gekneusd heeft, waardoor hij zeker twee tot drie weken rust zal moeten houden.

Tot 10 jaar cel voor bommenleggers Alkmaar

JustitieDe rechtbank in Alkmaar heeft woensdag de Alkmaarders Niels K. en Patrick W. celstraffen tot tien jaar opgelegd voor brandstichting en meerdere bomaanslagen in Alkmaar. De twee zitten onder meer achter een aanslag met een pijpbom op de woning van de moeder van RTL-verslaggever Frits Wester. Een enorme ravage in huis van moeder Wester was het gevolg. Dit was in Alkmaar op 18 februari 2005.

Volgens justitie is het duo alleen of gezamenlijk bij tenminste zeventien incidenten betrokken geweest in de periode van mei 2002 tot en met augustus 2005. Het gaat hierbij onder meer om het aansteken van een bewoonde molen aan de Zeswielen in Alkmaar en het tot ontploffing brengen van bommen en lawinepijlen bij woningen, scholen, bedrijfspanden, auto's, een caravan en een Joodse broodjeszaak in Alkmaar.

K. werd acht zaken ten laste gelegd, W. tien. Volgens de rechtbank zijn de twee schuldig aan alle hen ten laste gelegde zaken. K. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. W. kreeg zeven jaar cel en tbs. Ook moeten de twee schadevergoeding aan een aantal slachtoffers betalen. Het gaat hierbij om een bedrag van in totaal bijna 30.000 euro.

Officier van justitie Cynthia de Jong had twee weken geleden tegen K. een celstraf van twaalf jaar en tegen W. tien jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Deskundigen stellen dat W. verminderd toerekeningsvatbaar is. Zijn vriend beschouwen ze als enigszins verminderd toerekeningsvatbaar.

De twee hebben bekend, hoewel ze volgens De Jong niet over alles eerlijk zijn geweest. Zo zouden ze de rol van K. kleiner hebben gemaakt. Zij stelde dat de twee hadden afgesproken dat W. de schuld op zich zou nemen, omdat K. destijds een gezin had.Frits Wester bekijkt de schade bij zijn moeder

Uitleg over uitstel Live Arcade versie Worms

De baas van Team 17, Martyn Brown, is gefrustreerd. Als developer van de game Worms wil hij deze natuurlijk zo snel mogelijk op Xbox Live Arcade zien, alleen wordt de game tegengehouden door extra veel tests van de release candidates.

"It's really been a case of the last cycle of production/testing and certification taking much longer than we would have hoped. We know we aren't the only case, but that doesn't ease the frustration," aldus een gefrustreerde Brown.

Daarnaast is Worms natuurlijk een game die urenlang gespeeld kan worden, zowel on- als offline. Dit zorgt ervoor dat de game nog grondiger getest wordt dan menig ander XBLA game.

"Worms is one of the 'richer' XBLA experiences in that it'll provide hours and hours of repeat play through it's on and offline multiplayer modes. Unfortunately that's meant a hell of a lot of testing and also re-submissions on what we felt were final builds."

De game wordt alsnog binnenkort verwacht, een releasedate wordt nu niet meer gegeven omdat men er al twee keer naast zat.


Nog heel eventjes wachten...

'Vergeten' scheepsramp herdacht

Icoon RampVandaag wordt in Hoek van Holland één van de grootste scheepsrampen in de Nederlandse geschiedenis herdacht. Het is vandaag precies honderd jaar geleden dat de veerboot 'Berlin' bij Hoek van Holland op de pier sloeg en in tweeën brak. Van de 143 opvarenden konden slechts 15 mensen het verhaal navertellen.

De veerboot 'Berlin' voer vanuit Harwich naar Rotterdam tijdens een zware storm. Aan boord bevonden zich onder andere een gezelschap van Duitse operazangers en -zangeressen, een alleenreizend jongetje van 5 jaar, maar ook belangrijke zakenlieden, zoals de bekende autofabrikant Spijker.

Het schip werd tijdens de storm door een golf meegesleurd en sloeg vervolgens op de pier, waarna het in twee stukken brak. Door de storm kwam de hulpverlening erg moelijk op gang. Maar er kwam veel hulp. Bijvoorbeeld van Prins Hendrik, die bijzonder snel naar de plek des onheils kwam en daarmee veel respect oogste. Toch was het aantal doden erg groot: 128 mensen kwamen om het leven.

De 'Berlin'-ramp vond 5 jaar voor de Titanic-ramp plaats. Hoewel de rampen in omvang niet echt te vergelijken zijn (1517 doden tegenover 128), overleefden verhoudingsgewijs meer mensen de Titanic-ramp (30%) dan de Berlin-ramp(10%).

De scheepsramp wordt vandaag herdacht met een kranslegging op zee. Verder vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats op de begraafplaats in 's-Gravenzande. Daar worden bij het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers kransen gelegd voor Hoek van Holland, Westland en andere instanties.


Het wrak van Berlin gezien vanuit Hoek van Holland

(Foto: Koninklijke Nedlloyd Groep/RTL nieuws)

Titelverdediger Stepánek door

Radek Stepánek heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO-toernooi. Met 6-2 en 7-5 was de titelverdediger een maatje te groot voor zijn Tsjechische landgenoot Jan Hernych.

Stepánek maakte zijn bedoelingen snel duidelijk door vrij rap een 4-0 voorsprong te nemen. In de tweede set verzuimde hij wel om het duel op 5-4 uit te serveren, maar wist de wedstrijd uiteindelijk wel naar zich toe te trekken.

James Brown na twee maanden begraven

James BrownNa bijna twee maanden dood boven de grond te hebben gelegen, wordt soullegende James Brown deze week eindelijk begraven. De zanger overleed op al op Eerste Kerstdag 2006, maar kreeg door een ruzie binnen zijn familie nog niet direct een laatste rustplaats.

Sinds Brown's overlijden voeren zijn laatste vrouw en zijn zes volwassen kinderen voortdurend ruzie met elkaar. De 37-jarige weduwe Tomi Rae Hynie wilde graag dat haar partner begraven zou worden op zijn landgoed op Beech Island in South Carolina. De kinderen van de man vonden dat echter geen goed idee en kwamen met een alternatief. Heftige discussies volgden; hoe het compromis waartoe nu is besloten in elkaar zit, is onbekend. De familie wil de plaats van het graf geheim houden.

Het gedonder is overigens nog steeds niet helemaal over, want de kinderen van James Brown beweren dat het huwelijk van hun vader met Hynie ongeldig is, omdat Hynie op het moment van de bruiloft officieel nog echtelijk verbonden zou zijn aan haar vorige man. Een gerechterlijke strijd moet uiteindelijk uitsluitsel geven in dit conflict.

Roken heeft hetzelfde effect op hersenen als drugs

Icoon OnderzoekEen nieuw onderzoek uitgevoerd door een Amerikaans onderzoeksinstuut toont aan dat roken een langdurige en vaak zelfs permanente verandering van de hersenen tot gevolg heeft. Het onderzoek bestudeerde de hersenen van zowel rokers als niet-rokers na hun dood.

De studie toont aan dat er bepaalde chemische veranderingen plaatsvinden binnen de hersenen, wat eerdere vermoedens dat nicotine net zo verslavend is als zware drugs zoals heroïne bevestigd. Ook bij de rokers die al gestopt waren werden de veranderingen gedetecteerd.

Men onderzocht specifiek de hoeveelheden van een aantal enzymen die ook wel "neuronen" genoemd worden. Deze enzymen hebben een direct effect op de signalen die worden afgegeven aan de hersenen welke de persoon meer doet verlangen naar de drug die gebruikt werd, in dit geval dus nicotine.

Ook oudere onderzoeken waarbij dieren werden blootgesteld aan cocaïne en heroïne gaven vergelijkbare resultaten. Volgens de onderzoekers heeft het gebruik van nicotine een duidelijk, en vaak permanent effect op hoe de mens omgaat met een verslaving.Roken: Permanente veranderingen aan de hersenen?

Amplitude gaat offline

Voordat Guitar Hero op de markt verscheen was er FreQuency. Na het succes van FreQuency kwam in het jaar 2003 het spel Amplitude. In Amplitude draaide het ook allemaal om geluid. Door op het juiste moment de juiste knoppen van je controller in te drukken kon je de juiste toon op de bijbehorende muziek produceren. Wanneer dit moest gebeuren werd op je scherm grafisch weergegeven.

Sony heeft echter nu besloten om Amplitude offline te laten gaan. Komende maandag (26 februari) zullen de servers van Amplitude plat gaan. Om afscheid te nemen van deze muzikale game kun je op maandag 26 februari om 01.00u (zondag 25 februari 7PM EST) nog online komen voor een laatste muzikale ode. Natuurlijk is het nog wel mogelijk om het spel offline te spelen voor de fans onder ons.Dag Amplitude!

[Prijsvraag]5 jaar in Screenshots #3

De FOK!weblog bestaat deze maand vijf jaar. En dat willen wij graag met jullie vieren. Kosten noch moeite zijn gespaard en we hebben vijf originele FOK!weblog T-shirts voor jullie. Echter je zult er wel wat voor moeten doen. Het is absoluut niet moeilijk, dus iedereen kan en moet meedoen!

Wij hebben vijftien screenshotjes gemaakt van blogjes die door de jaren heen geplaatst zijn. Elke maandag (5 , 12 en 19 febr) worden er vijf van geplaatst. Aan jou de simpele taak om de blogjes op te zoeken en de titel van het blogje te noteren. Hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk lukraak gaan zoeken, maar je mag voor deze keer ook de Search gebruiken.

De titels van de blogjes mag je emailen naar raadjeplaatje@fok.nl (met het vriendelijke verzoek als onderwerp je usernaam te vermelden!). Woensdag 21 febr moeten alle antwoorden binnen zijn. Je mag het per ronde insturen of alle antwoorden in één keer.

Antwoorden in de replies wordt absoluut niet op prijs gesteld!
Helaas is de FOK!Crew uitgesloten van deelname!

DEEL 3 (vraag 1 t/m 5 en vraag 6 t/m 10)

Opgave 11 :

Opgave 12 :

Opgave 13 :

Opgave 14 :

Opgave 15 :

Niet vergeten: vanavond 23:59 uur moeten alle antwoorden binnen zijn!

Take That na lange tijd weer in Nederland

Icoon MuziekDe Britse boyband Take That geeft op 1 november een optreden in Ahoy', zo heeft Mojo Concerts vandaag bekend gemaakt. Het is voor het eerst in twaalf jaar dat de groep Nederland aandoet.

Take That bracht eind vorig jaar voor het eerst weer een album uit, sinds het in 1996 - driekwart jaar na het vertrek van Robbie Williams uit het voormalige quintet - uit elkaar ging. Het album scoorde direct goed en eerste de single van die cd kwam in Engeland op nummer 1 in de hitlijsten. 'Patience', het bewuste eerste nummer, bleek vorige week zelfs goed voor een Brit Award en borduurt daarmee voort op het succes van de Take That, die in de jaren '90, hits scoorden als 'Everything Changes', 'Relight My Fire' en 'Back For Good'.

Op het concert van aanstaande november zullen niet alleen nieuwe, maar ook oude nummers te horen zijn. De kaartverkoop begint op 2 maart.

Mass Effect is als 'Jack Bauer in Space'

BioWare CEO Ray Muzyka wist in een interview met MTV, Mass Effect in één zin te omschrijven als "Jack Bauer in space". Hierna verfijnde hij deze uitspraak tot,

"You have complex moral choices to make,"
"You're out to save the galaxy. You're going to have to do things that don't seem like they're good to do that."

Jack Bauer moet in de serie 24 een aantal emotioneel geladen keuzes maken voor het bestwil van de rest van de mensheid. Bioware gelooft dat ze de emoties in Mass Effect niet kunnen overbrengen door simpelweg alleen spraak in een dialoog te implenteren. Ze hebben heel veel aandacht besteed aan de mimiek en de ogen van de personages.

"They open their eyes, they look at you, they tilt their head and look you up and down, nodding their head."

Muzyka zegt dat het vooral deze emoties zijn, die de verhaallijn overtuigend maken en de momenten er toe laten doen. En dit zijn volgens hem de zaken die een evolutie zullen gaan betekenen in de manier hoe verhalen in videogames zullen worden verteld.

25.000 PS3-units in de Benelux verkocht

Voor 23 maart komen er 50.000 PS3-units naar de Benelux. De vertraging die de Europese launch te verduren had lijkt echter geen invloed op de verkopen te hebben. De helft van de beschikbare consoles is inmiddels gepre-ordered.

Patrick Vyncke, Managing Director bij Sony Computer Entertainment Benelux:

"We zijn zeer tevreden met dit resultaat. De voorbestellingen zijn al vorig jaar begonnen. De laatste weken is het aantal spectaculair gestegen nadat de definitieve lanceerdatum bekend is gemaakt. We blijven erbij dat retailers die een pre order campagne opstarten hiervoor beloond zullen worden. Consumenten die zich van tevoren inschrijven kunnen erop vertrouwen dat ze hun console op 23 maart kunnen afhalen."

Romario stopt na duizendste doelpunt

Romario is nog maar tien doelpunten verwijderd van zijn duizendste treffer. De spits heeft laten weten dat hij na het bereiken van deze mijlpaal zal stoppen met voetballen.

"Ik wil ermee ophouden en mijn schoenen opbergen. Ik ben 41 en het wordt tijd om uit te rusten. Ik heb nog nooit zo hard getraind als nu. Het Braziliaanse volk verdient een mijlpaal als deze. Ik wil de geschiedenis ingaan als speler die het net duizend keer heeft laten bollen", aldus de Braziliaan.

De voormalig PSV'er zal echter nog wel langer doorgaan met voetballen mocht Vasco da Gama na zijn duizendste treffer nog steeds in de race zijn voor de titel. Dan is Romario bereid om het seizoen af te maken.

AMD's ATi R600-videocore weer uitgesteld

AMD gaat hun ATi R600-videocore alweer uitstellen. De chip zou eerst in november verschijnen maar dit werd toen uitgesteld naar 11 maart. Nu is bekend dat AMD ook deze datum niet gaat halen. AMD geeft aan dat het uitstel te maken heeft met strategische redenen. Ze zouden met een latere lancering meer kans maken op de markt gezien de concurrentie en ze zouden meer consumenten aanspreken in het tweede kwartaal van het jaar 2007. Ook zouden ze met de komst van Windows Vista, ontwikkeling van 3D-graphics en DirextX 10 meer tijd willen besteden aan het volledig updaten van de videocore.

Wanneer de videokaarten met de nieuwe chip dan nu op de markt verschijnen is niet bekend.

Marco 5: Poker

deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

Doordat Tonko Marco elke keer wakker schudt wordt hij wel gedwongen naar het 'liedje' van Lordi te luisteren, en opeens hoort hij een boodschap die speciaal voor hem is. Lordi zingt niet meer de normale tekst van 'Hard Rock Hallejujah', maar iets heel anders!

Wings on my back, I got horns on my head
My fangs are sharp and my eyes are red
Not quite an angel or the one that fell
Now choose to join us or go straight to Vegas
Ve Gas Hallelujah!
Ve Gas Hallelujah!
Ve Gas Hallelujah!
Ve Gas Girl!

Hij springt op en grijpt gelukkig nog net op het laatste moment het aapje mee.
"Mam, Gordon, kom! We moeten weg!" fluistert hij zo hard als hij kan. Deze snappen er niets van, maar staan toch op. Ze lopen in de richting van de slee die nog buiten staat, en op dat moment merkt Marco's moeder (vanaf nu af aan heet ze Anja) dat ze haar paspoort heeft laten liggen op de sneeuwvlakte. Zo snel als de honden kunnen rennen (en al is dat heel snel, het is toch niet zo snel als ze zouden willen) rijden ze terug naar de plek waar het paspoort zou moeten liggen. Tegen beter weten in kijkt Marco nog in de scheur in het ijs, naar zijn broer. Precies op het moment dat hij zich weer om wil draaien hoort hij iets bewegen, flink wat meters onder hem. Hij ziet nog net dat het bovenste gedeelte van Timo een pistool vast heeft. Voordat Marco iets kan zeggen schiet Timo zichzelf door z'n hoofd. Anja en Gordon komen eraan gerend, en Marco stamelt dat Timo nu wel echt dood moet zijn.

Met paspoort en al racen ze terug naar het vliegveld en nemen het eerste de beste vliegtuig naar Vegas. Er zijn nog een paar plaatsen vrij en Anja en Gordon gaan naast elkaar zitten, terwijl Marco met Tonko een stuk verder naar voren zit. Hij valt al gauw in slaap, en wordt pas wakker als ze een paar uur later landen in Amerika. Daar aangekomen zoeken de drie een hotel waar ze kunnen uitrusten, aangezien het inmiddels alweer avond is. Het dichstbijzijnde hotel is, hoe kan het ook anders, boven een casino, en omdat Marco nog klaarwakker is door het dutje in het vliegtuig, kan hij het niet laten om even te gaan pokeren, iets waar hij een paar jaar geleden aan verslaafd was. Ondanks dat hij geslapen heeft, spelen de vermoeidheid en de gebeurtenissen van afgelopen dagen hem parten, en binnen de kortste keren heeft hij alles verloren. Als hij dan wil stoppen zeuren de anderen om een laatste potje, en Marco zet Tonko, het enige wat hij nog bij zich heeft, in.

Op het laatste moment liggen op tafel de schoppen en de harten aas, een harten koningin, harten tien en een klaver koningin. Marco heeft de harten heer en de harten boer, en hij wordt steeds vrolijker. Aan de andere kant van de tafel zit een oude man met een witte baard. Opeens herkent Marco Sinterklaas in hem, ook zonder mijter. Sinterklaas kijkt grimmig, Marco besluit de oude man eens terug te pakken voor al die crappy kadootjes en hij gaat helemaal in het spel op. Dan opeens rent er een man in donkere kleren langs de tafel en grijpt in het voorbijgaan Tonko mee. Marco springt op en rent de man achterna, die over zijn schouder schreeuwt dat hij naar de zoutvlaktes van Bonneville moet komen. Marco rent naar de hotelkamers van Gordon en Anja, en daar is tot zijn verbazing helemaal niemand! Op het bed van Anja ligt een briefje met een adres, en zo snel als hij kan rent hij daar naartoe. Als hij langs de pokertafel rent, draait hij nog even gauw zijn kaarten om en grist een flink gedeelte van zijn gewonnen geld mee.

De deur van het adres wat op het briefje stond is open, dus hij rent naar binnen, precies op het moment dat Gordon een ring om Anja's vinger doet onder bezielende leiding van een dikke Elvis.
"Mam! Gordon!" schreeuwt Marco, "hou op met die onzin, we moeten naar de zoutvlaktes van Bonneville!"
"Zo," zegt Gordon, "ben je daar nu pas achter?" hij grijpt Anja bij de hand en ze rennen met Marco mee naar de limousine die buiten wacht op het kersverse bruidspaar. Gordon trekt de chauffeur eruit en rijdt met piepende banden (en ja, dat kan met een limo!) zo snel als hij kan naar de zoutvlaktes van Bonneville. Als ze daar zijn is het verlaten (gek he, midden in de nacht), en vlakbij de parkeerplaats en het huisje waar de toeristen langs kunnen komen voor een rondleiding ligt een doosje op de grond waar 'MARCO' op gekalkt is.

Met dank aan HuHu voor het liedje, Jos_Tieband voor de zelfmoord, Hertog_Martin voor Las Vegas en het spelletje, Glacier voor Sinterklaas, Ryoga voor het kidnappen van Tonko (hoe erg het ook is), Hmaster-II voor de zoutvlaktes en Jappr voor de broodnodige liefde.

Wat zit er in het doosje? Komt Tonko nog terug? Hoezo zijn Gordon en Anja ineens getrouwd? Blijft het bij dit huwelijk of komt er nog meer romaniek volgende week? Gaan we volgende week nou eindelijk eens naar de aliens? Klimt Marco nou nog een keer de kerktoren op terwijl hij het griekse volkslied zingt? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!

Hoofddesigner Oblivion heeft grotere plannen

Big Huge Games, voornamelijk bekend van de RTS games uit de Rise of Nations serie voor de PC, zal zich op iets geheel anders storten. Hun volgende project zal een RPG worden die op consoles zal verschijnen, alhoewel het spel ook op de PC het daglicht zal zien. Big Huge Games zal bij het bewandelen van dit, voor hun, onbekende terrein hulp krijgen uit een onverwachte hoek.

Ken Rolston, een ervaren RPG designer, werkt mee aan dit, volgens hem, "strikingly original and cunning" RPG concept. Rolston is niet de minste, hij was hoofd design bij zowel Elder Scrolls III: Morrowind als haar opvolger Elder Scrolls IV: Oblivion, dé RPG hit van vorig jaar. Ken was na 'Oblivion' eigenlijk van plan achterover te leunen, maar Big Huge Games wist hem toch te strikken voor nog één game voordat hij definitief met pensioen gaat.

"A chance to work on a Big Huge Game with Big Huge Games? Who could resist?" said Rolston. "I had planned to retire and rest on my laurels after Oblivion, but Tim and his army of visionary charmers came along with a strikingly original and cunning concept for a console RPG...so now I'm back in the harness and chomping at the bit!"

Fans van de Rise of Nations serie hoeven niet bang te wezen, Big Huge Games zal niet stoppen met het maken van RTS games.


Big Huge Games' laatste project, Rise of Nations: Rise of Legends

Coolen per direct weg bij AGOVV

Rini Coolen is met onmiddelijke ingang weg als trainer van AGOVV Apeldoorn. De club uit de Jupiler League heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Enige tijd geleden maakte Coolen, die ruim een half jaar geleden in dienst trad bij AGOVV, al bekend dat hij na dit seizoen op zou stappen. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom hij besloten heeft om per direct weg te gaan. "Voor de duidelijkheid: wij hebben de trainer niet ontslagen en houden hem derhalve ook niet verantwoordelijk voor de teleurstellende resultaten. Daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "Hoewel we in uitstekende harmonie uit elkaar gaan, beschouw ik dit als een zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis. Het was prettig samenwerken. Hij miste op het laatst het vertrouwen in zijn werk. En dat begrijpen we na een reeks van negen wedstrijden die niet gewonnen zijn."De FOK!sport-vraag

Wie heeft de meeste sportposts op FOK!sport ?
A. Baraja
B. MBN
C. Okee6
D. Nuongirl

Stuur je antwoord voor vrijdag 23-02-2007 10:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

Iran: staak uraniumverrijking eerst zelf

Icoon BuitenlandsIran is bereid te stoppen met het verrijken van uranium, maar dan moeten westerse landen dat ook doen. Dit zei de Iraanse president Ahmadinejad in een toespraak tot duizenden landgenoten. Verder roept Ahmadinejad de westerse landen op om weer te onderhandelen met Iran.

"De rechtvaardigheid vereist dat degenen die met ons willen onderhandelen zelf geen nucleaire brandstof meer opwekken. Daarna kunnen we in een eerlijke sfeer een dialoog aangaan", aldus de Iraanse president. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft Iran tot woensdag de tijd gegeven om te stoppen met het verrijken van uranium. Iran zegt het uranium alleen voor vreedzame doeleinden te willen gebruiken.

Eiergooiers verwonden mensen

Icoon PolitieDe politie van Noord-Holland heeft vier mannen opgepakt die worden verdacht van het verwonden van mensen door hen te bekogelen met eieren. De verdachten zijn zeventien, achttien en negentien jaar oud.

De mannen worden er van verdacht op drie februari in Noord-Scharwoude vanuit een auto eieren naar mensen te gooien. Een meisje raakte hierbij gewond aan een been en een man liep een pijnlijke elleboog op. De verdachten zouden op twee februari ook eieren hebben gegooid in Langedijk. Een jongen raakte toen gewond aan zijn oog. De opgepakte mannen komen uit Sint Pancras, Dirkshorn en Tuitjenhorn.

4 buitenlanders onthoofd in Saudi-Arabië

Icoon BuitenlandsSaudi-Arabië heeft de lichamen van vier onthoofde Sri Lankanen na de executie gekruisigd op een plein in een druk deel van Riyad. De lijken waren vastgebonden aan houten balken. Hiermee werden de slachtoffers publiekelijk tentoongesteld.

Migranten
Lokale media melden dat de openbare bezichtiging was bedoeld om buitenlanders af te schrikken criminele feiten te plegen. De laatste tijd zou Riyad opgeschrikt worden door toenemende criminaliteit, gepleegd door migranten. De vier Sri Lankanen behoorden tot een bende, maar hadden niemand vermoord. Vanwege de aard van de gewelddadige acties kregen zij toch de doodstraf.

Genade
Wat de mannen precies voor delicten hadden gepleegd is niet bekend. De ambassade van Sri Lanka reageerde geschokt op de onthoofdingen. Een woordvoerder liet weten dat het Aziatische land om genade had gevraagd.
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Veiligheid stadions staat wederom ter discussie

Naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het Champions League-duel Lille – Manchester United eist de Engelse minister van Sport maatregelen. Hij wil dat de UEFA strengere veiligheidseisen gaat stellen aan stadions.

"Ik denk dat sommige stadions niet aan de minimumeisen van de UEFA voldoen. De controles moeten ook niet enkele uren voor een wedstrijd worden gedaan. Zoiets moet je weken voor een duel doen. Alleen dan kan je actie ondernemen, wanneer een stadion niet veilig genoeg is", zo liet de Engelse minister Richard Caborn weten.

Aanleiding voor de uitspraken zijn de Engelse supporters die tijdens de wedstrijd over de hekken klommen en op het veld liepen. Nadat de stewards de supporters van het veld verwijderden leidde dat tot woedende reacties in het Engelse vak. De Franse oproerpolitie moest traangas gebruiken om de Manchester United-aanhangers te kalmeren.

De UEFA heeft inmiddels al laten weten de ongeregeldheden te onderzoeken. Woensdag zal de voetbalbond met een verklaring komen. Dit kan pas gebeuren als de rapporteur zijn verslag heeft ingeleverd.

Ferrer naar kwartfinales Rotterdam

David Ferrer heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinale van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. Na een moeizaam begin kwam de Spanjaard toch op stoom en klopte Kristof Vliegen met 6-4 en 6-2.

Vliegen nam een 2-0 voorsprong in de eerste set, maar Ferrer hield het hoofd koel. Hij wist de Belg terug te breken en greep de set met 6-4. In het tweede bedrijf liet Ferrer geen spaan heel van Vliegen en won met 6-2.

Jol gepasseerd door Uilenberg

Afgelopen zondag maakte Dick Jol zijn rentree als scheidsrechter op het hoogste niveau door de wedstrijd Feyenoord FC Utrecht te fluiten. Lang kon Jol hiervan niet genieten, de arbiter is door Jaap Uilenberg gepasseerd voor de aankomende wedstrijden in de eredivisie.

Naast de eredivisie zal Jol ook niet fluiten in de kwartfinales van de KNVB-beker volgende week. Scheidsrechtersbaas Uilenberg en Jol hadden een conflict over de arbeidsvoorwaarden maar die leken vorige week opgelost. Nu de Scheveninger weer op het zijspoor is gezet, lijkt dit echter niet geval te zijn. De KNVB stelde Jan Wegereef aan voor de topper tussen AZ - Ajax.

Politici Zeist bedreigd om illegalenbeleid

Icoon BinnenlandsEen actiegroep heeft de huizen van zes fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Zeist gisteren onder handen genomen door ze te bekogelen met gloeilampen die gevuld waren met rode verf. Bovendien kregen de lokale politici van VVD, CDA, SGP, SP, GroenLinks, en de PvdA allen een e-mail van de actiegroep 'Geen bloed aan mijn handen'.

Daarin stond: ''Dit is een waarschuwing! Met deze daad willen we te kennen geven dat niemand anoniem zal blijven die ook maar enige medewerking verleent aan het onmenselijke vluchtelingenbeleid en het verder bevorderen van gevangenissen, detentiecentra of anderszins fascistoïde 'opvang'plekken voor vreemdelingen!'', aldus een verklaring op de activistensite Ravage Digitaal en op Indymedia, waarop ook de adressen van de besmeurde woningen worden vermeld. Verder stellen de activisten dat niet alleen ''de rechtse partijen in de raad, maar ook de zogenaamd linkse PvdA, SP en Groenlinks zich door het aannemen van het bestemmingsplan medeverantwoordelijk hebben gemaakt voor de voortdurende opsluiting van vluchtelingen.''

De actie is gericht tegen een bestemmingsplan dat de gemeenteraad van Zeist vorige week aannam. Daarin krijgt Kamp Zeist, waarin onder anderen illegalen zitten opgesloten in afwachting van hun uitzetting, een nieuwe vleugel én een definitieve status als detentiecentrum. Die raadsvergadering werd overigens ook al verstoord door activisten. (Zie daarvoor de site Indymedia met verslag en foto's). Eén dag eerder werd ook al het adviesbureau dat is betrokken bij de uitbreiding, bestookt met een stinkbom en beklad met leuzen als 'Bloed aan je handen' en 'Dit is een eerste en een laatste waarschuwing'.

Karst Schuring van de Zeister afdeling van de PvdA zegt tegen Elsevier dat hij aangifte heeft gedaan van vernieling en bedreiging. ''Wij zijn best aangedaan, vooral mijn kinderen. Het komt toch wel heel dichtbij als je weet dat ze hier voor de deur hebben gestaan.''

Met dank aan ikletgoedop voor de submit.

Raket met zwavel tegen broeikaseffect

Icoon WetenschapHet lanceren van raketten om een schild van zwavel rond de aarde te maken zou kunnen bijdragen aan het bestrijden van het broeikaseffect. Deze laag van zwavel zou hoog in de stratosfeer bescherming kunnen bieden tegen felle zonnestralen.

Al in 1995 won professor Paul Crutzen de Nobelprijs voor zijn onderzoek naar groei en afbraak van de ozonlaag. Hij denkt dat zwaveldeeltjes voor een natuurlijke afkoeling van de atmosfeer kunnen zorgen. Op dezelfde manier zoals dat gebeurt bij vulkaanuitbarstingen. Hij bestudeerde de grote uitbarsting van de vulkaan Mount Pinatubo in 1991, waarbij 10 miljoen ton zwavel terechtkwam in de atmosfeer. Gedurende twee jaren na deze uitbarsting daalde de gemiddelde temperatuur op aarde met 0,6 graden.

Ongeveer een miljoen ton zwavel zou voldoende zijn voor een beschermende deken rond de aarde. Dit neemt niet weg dat de consequenties van het opzettelijk inbrengen van gigantische hoeveelheden zwavel in de atmosfeer onbekend zijn. Sinds de industriële revolutie, ongeveer tweehonderd jaar geleden, heeft de verbranding van fossiele brandstoffen op geringe hoogte juist voor veel schade gezorgd doordat miljoenen tonnen kooldioxide en zwavel in de atmosfeer terechtkwamen. Dit veroorzaakte zure regen en schade aan planten en dieren.

Nieuwe verkiezing voor 7 wereldwonderen

Icoon Cultuur Van de zeven traditionele wereldwonderen is er nog maar één intact. Daarom is de Zwitserse organisatie New Seven Wonders Campaign een wereldwijde verkiezing begonnen die de zeven grootste architectonische prestaties van de mens moet laten zien.

Dagelijks stemmen 200.000 mensen via internet of per sms op hun zeven favoriete wereldwonderen. De verwachting is dat honderd miljoen mensen hun stem uit zullen brengen. Tia Viering, woordvoerster van New Seven Wonders, is tevreden over de populariteit. "Europa blijft nog een beetje achter maar in Amerika, China en India is er veel belangstelling voor deze verkiezing. Dit is de eerste echte mondiale verkiezing. Cultuur is ook het enige wat je echt wereldwijd kunt toetsen".

De grootste favorieten voor de titel zijn het Colosseum in Rome, de Chinese muur, de piramides van Giza en de Taj Mahal in India. Ook maken de Eiffeltoren, Stonehenge, het Kremlin en het standbeeld van Jezus Christus in Rio de Janeiro deel uit van de lijst. "Het is geen wetenschappelijk onderzoek, maar op zijn minst zal deze verkiezing een redelijk idee geven van wat mensen als de zeven wonderen beschouwen", zei John Zogby, eigenaar van het onderzoeksbureau Zogby International.

Egypte heeft overigens geïrriteerd gereageerd op de verkiezing. Aangezien de piramides van Giza nog intact zijn en deze tot de traditionele wereldwonderen behoren, vindt het land dat deze vanzelfsprekend al deel had uit moeten maken van de nieuwe lijst.

Tekort aan Wii devkits?

Ian Bogost heeft een probleem. Hij wil als indiedeveloper graag games voor de Wii maken, maar Nintendo kan hem geen devkit leveren.

Nintendo heeft een speciaal programma voor de Wii, het Wii Independent Developer Program. Hiermee wil Nintendo de indie scene aan Wii devkits helpen, zodat er ook indiegames naar de Wii komen. Nintendo was van plan om eind januari te beginnen met het verschepen van devkits, alleen is dat niet doorgegaan.
Bogost heeft te horen gekregen dat het programma tot het eind van deze maand stil staat, omdat "the Wii publishers are taking all of the available inventory, and more."

De Wii lijkt dus zo populair dat er niet alleen een tekort aan consoles is, maar zelfs een tekort aan devkits.


Een Wii devkit

Juan José Haedo wint tweede rit Californië

De Argentijn Juan José Haedo (CSC) heeft de tweede rit van de Ronde van Californië gewonnen. Hij was in de sprint te sterk voor Luca Paolini (Liquigas) en Thor Hushovd (Crédit Agricole).

De tweede etappe van Santa Rosa naar Sacramento (187,2 km.) werd gemaakt door drie renners: Omer Kem, David McCann en Christophe Laurent. Zij namen maximaal vijf minuten voorsprong, maar werden ruim voor de finish teruggehaald.

Gegangmaakt door zijn ploegmaten Stuart O'Grady en Jens Voigt maakte Juan José Haedo het uiteindelijk af. De 26-jarige won vorig jaar ook al twee ritten in de Ronde van Californië. Levi Leipheimer blijft leider van het algemeen klassement.

Uitslag

#CoureurPloegTijd
1Juan José HaedoTeam CSC4u40'39"
2Luca PaoliniLiquigasz.t.
3Thor HushovdCrédit Agricolez.t.
4Allan DavisDiscovery Channelz.t.
5Gerald CiolekTeam T-Mobilez.t.

Klassement

#CoureurPloegTijd
1Levi LeipheimerDiscovery Channel9u02'47"
2Jason DonaldTeam Slipstreamop 1"
3Benjamin Jacques-MaynesPriority Healthop 5"
4Rory SutherlandHealth Netz.t.
5Hilton ClarkeNavigatorsz.t.

Sonic Team over Sonic the Hedgehog

In een interview met Kikizo heeft Team Sonic producer Yojiro Ogawa niet alleen wat verteld over de nieuwe Sonic voor de Wii, maar ook zijn boekje opengedaan over Sonic op de Xbox 360 en de PS3. Het is bekend dat dit een niet al te beste game is, en er werd dan ook aan Ogawa gevraagd waarom de game zo vol bugs zat.

"The reason why probably ended up with what we see today, involves a lot of reasons. One is that we did want to launch the title around Christmas, and we had the PS3 launch coming up, but we had to develop for Microsoft's 360 at the same time and the team had an awful lot of pressure on them. It was very hard for the team to try and see how we were going to come out with both versions together with just the one team. It was a big challenge," aldus Ogawa.

Wil je meer lezen over Sonic and the Secret Rings, lees dan hier het complete interview.

[update]Sony Spanje verwacht X360 voorbij te streven

De locale afdeling van Sony Computer Entertainment Europe in Spanje heeft een gedurfde uitspraak gedaan. Ze willen de verkoopcijfers van X360 van het afgelopen jaar niet alleen evenaren, maar zelfs voorbijstreven. Ze verwachten zelfs in Spanje op de eerste dag deze doelstelling te halen. De PS3 zal in Spanje met zo'n 40.000 tot 50.000 units launchen. De doelstelling van Sony Spanje is verder dat aan het eind van 2007 er 700.000 PS3-consoles verkocht zijn.

-Update-
Voor de volledigheid de verkoopcijfers van Spanje. In 2006 zijn er 1.400.000 consoles verkocht, waarvan 3,4% X360-consoles waren. Dat betekent dat de X360 het afgelopen jaar 47.600 keer over de toonbank is gegaan.

Bron

'11 september was maar een incident'

Icoon TerrorismeDe terreuraanslagen van 11 september 2001 in de VS waren slechts een 'incident', vergeleken met de aantallen slachtoffers in Irak of tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit zegt de extreemrechtse Franse politicus Jean-Marie Le Pen woensdag in een interview met de krant La Croix.

''Drieduizend doden, dat heb je in een maand in Irak, dat is veel minder dan de bombardementen op Marseille of Dresden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat waren ook terroristische daden, want zij hadden expres de burgerbevolking tot doelwit om de militairen te doen capituleren.''


Jean-Marie Le Pen
Jean-Marie Le Pen

Lille dient protest bij UEFA in

Het bestuur van Lille heeft vanmorgen een officiele klacht ingediend bij de UEFA naar aanleiding van de treffer waarmee Manchester United gisteren de uitwedstrijd in de Champions League van de Franse club wist te winnen.

Het doelpunt werd gescoord uit een directe vrije trap, zonder dat de Nederlandse scheidsrechter Braamhaar had gefloten voor het nemen van de vrije trap. Braamhaar was nog bezig om de muur op de juiste afstand te krijgen toen Giggs de bal in het doel schoot. De Nederlander keurde, tot grote verbazing van de spelers van Lille, de treffer goed. Vervolgens beklaagde de spelers van Lille zich bij de vierde scheidsrechter Bas Nijhuis, maar die deed net alsof hij de Franse protesten niet begreep.De FOK!sport-vraag

Wie heeft de meeste sportposts op FOK!sport ?
A. Baraja
B. MBN
C. Okee6
D, Nuongirl

Stuur je antwoord voor vrijdag 23-02-2007 10:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

Europarlement: Rookverbod in EU, niet in EP

Icoon Europa De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, wil een rookverbod in de hele Europese Unie invoeren. Het Europees Parlement zelf gaat echter een struikelblok vormen. Reden voor deze situatie is dat sommige europarlementariërs stug door bleven roken, ondanks dat er een rookverbod was uitgevaardigd in het gebouw. "Het lukte niet om iedereen aan het verbod te houden", aldus een woordvoerster van het parlement.

Als compromis komen er nu goed geventileerde ruimtes waar verstokte rokers rustig hun gang kunnen gaan. Roken op de eigen kamer zal formeel verboden worden, maar zal feitelijk gedoogd worden. Officieel moet het gebouw van het EP rookvrij zijn, omdat het valt onder Belgische wetgeving. In België is het verboden te roken in publieke gebouwen.

Binnen het Europees Parlement is er wel flinke weerstand tegen het besluit. De Fransman Gérard Onesta van de Groenen noemde het besluit een "desastreuze stap terug". "We konden nog geen 43 dagen zonder roken. Moet de belastingbetaler nu gaan betalen voor deze dure geventileerde ruimtes?", vroeg hij zich af. Ook de VVD-europarlementariër Jules Maaten spreekt van een "slecht besluit". "Het europarlement kan geen uitzondering bedingen op de Belgische wetgeving. Geen uitzondering omdat je jezelf zo interessant vindt". PvdA-europarlementariër Dorette Corbey, die zelf liefhebber is van sigaren, vindt het afzwakken van het verbod ook niet goed. "'Het is raar als parlementariërs uitzonderingen voor zichzelf gaan bedingen en gaan sjoemelen met de regels".

De Brit James Nicholson is wel te spreken over de maatregel. Hij is de initiatiefnemer van de nieuwe rookmaatregel en spreekt van "een volwassen besluit". Ook staat in dit besluit dat het Europees Parlement zal betalen voor politici die willen stoppen met roken. "We gaan collega's die willen stoppen helpen. Ze krijgen therapie of andere middelen, waarvoor het EP zal betalen", aldus de Britse christen-democraat.

Foto's Terreur Afdeling Vught vrijgegeven

Het ministerie van Justitie heeft gisteren voor het eerst foto's vrijgegeven van de Terroristen Afdelingen (TA) in de gevangenis van Vught. De terreurafdeling is gevestigd in een sober gebouw uit de jaren 40 van de vorige eeuw. In de cellen zitten vrijwel alle mannelijke Nederlandse terreurgevangenen vast. Onder hen de onlangs tot 8 jaar cel veroordeelde Samir A. en de Hofstadgroep-leden Jason W., Ismail A. en Nouriddine el F.

Behalve foto's is ook openheid van zaken gegeven over het regime op de terreurafdelingen. Dat komt voor een groot deel overeen met dat in een normale inrichting. Wel ondergaan alle gedetineerden een individueel regime in tegenstelling tot in een gewone gevangenis. Ook wordt rekening gehouden met de mate waarin gedetineerden zijn geradicaliseerd. Gedetineerden die nog beïnvloedbaar zijn, worden apart gehouden van de fanatiekste gevangenen. Personeel binnen de TA's is speciaal opgeleid. Zo hebben bewaarders een cursus 'verbale judo' gehad, waarin ze hebben geleerd conflicten niet te laten escaleren. Ook hebben de cipiers lessen over de islam gehad.Meer foto's bij RTL Nieuws

'Vista verkoopt niet als verwacht'

Steve Ballmer, bekend als CEO van Microsoft, heeft toegegeven dat Windows Vista niet zo goed verkoopt als de verwacht. Als reactie hierop gaat Microsoft werken aan verbeterde piraterijbestrijding. Zeker in landen als China, India, Brazilië en Rusland worden heel veel illegale kopieën verkochten Microsoft wil zeker daar meer legale verkopen zien.

Over de nadelen van verhoogde antipiraterijmiddelen voor de consument had Ballmer het volgende te zeggen:
"We [will] really ferret through how far we can dial it up, and what that means for customer experience and customer satisfaction."

Daarnaast heeft Ballmer beloofd dat de volgende grote Windows release geen 5 jaar op zich laat wachten.


Steve Ballmer

Slow Motion

Altijd al afgevraagd hoe het eruit ziet hoe een ballon met water kapot gaat als je er tegen slaat? Of hoe een kers in een glas water gegooid wordt? Of hoe een aansteker eigenlijk aan gaat? Of hoe het eruit ziet hoe een glazen bol eigenlijk breekt als je het laat vallen.

Met deze filmpjes kun je zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat door middel van vertraagde beelden gemaakt met een hoge fps(frames per second) camera.

Goed vermaak voor als je wat tijd over hebt, en bovendien erg interessant.

Tienermeisje uit Breugel vermist

Op zaterdag 17 februari is de 17-jarige Tamara uit Breugel als vermist opgegeven. Het meisje zou zaterdagavond carnaval gaan vieren en daarna bij een vriendin slapen. Ze is echter nooit bij die vriendin aangekomen. Tamara vertrok rond 14.00 uur van haar werk bij een supermarkt in Son.

Tamara is blank, heeft lang lichtbruin haar, is ongeveer 1.74 meter groot en heeft een tenger postuur. Ze droeg een groen-wit geblokt overhemd van het bedrijf waar zij werkte en daar overheen een korte zwarte jas met grijze bontkraag en had een zwarte schoudertas met witte strepen bij zich.

Heb jij Tamara nog gezien na zaterdag? Dan moet je contact opnemen met de politie in Best, Oirschot en Son via het volgende telefoonnummer: 0900-8844.
Met dank aan NuX_NuFF voor de submit.

Taakstraf voor beledigen Marokkaanse schrijfster

Icoon InternetDe Haagse rechtbank heeft een 25-jarige Hagenaar veroordeeld tot 100 uur werkstraf wegens het op internet beledigen van de uit Marokko afkomstige schrijfster Naima El Bezaz. De man spuwde zijn gal over haar op een forum van de site www.Marokko.nl. ''Ik roep alle diehards op, wie die bitch tegen komt, bespuug haar, stenig haar, laten we haar wegjagen uit NL, omdat ze hier ons Marokkanen belachelijk maakt.''

De tekst bleef vijf dagen staan op het forum totdat de schrijfster een klacht indiende bij de Amsterdamse politie wegens bedreiging. De politie wist de man via zijn IP-adres te traceren en kon hem zodoende aanhouden.

Volgens de rechter was er onvoldoende bewijs voor bedreiging. Wel maakte de internetter zich schuldig aan belediging en opruiing, zo meldde de Volkskrant gisteren.

Naima El Bezaz is onder meer schrijfster van de vorig jaar september verschenen roman 'De Verstotene' over een moslima die zich aan een conservatief milieu ontworstelt. Zelf omschrijft Bezaz haar boek als een 'controversiële roman over Seks, Taboes, Islam en Jodenhaat'. El Bezaz werd in 1974 geboren in Marokko en emigreerde met haar ouders naar Nederland toen ze vier jaar oud was. Ze staat bekend als een vrijgevochten vrouw met een uitgesproken mening over conservatieve moslims.

Verkoopcijfers van januari in de US bekend

De verkoopcijfers van de grote drie home-consoles in de US zijn bekend. Deze keer gaat het om vijf weken, vanaf het begin van het jaar. De Wii staat bovenaan, met de Xbox 360 op de tweede plek en de PS3 op de derde plaats.

De Wii heeft er 436.000 verkocht. Hiermee is de Wii bijna twee keer zo goed verkocht als de PS3, die 244.000 stuks heeft verkocht in de maand januari. Van de Xbox 360 zijn er 50.000 stuks meer verkocht, en daarmee komt het aantal op 294.000 voor de Xbox 360. Andere cijfers van bijvoorbeeld de PS2 of de Nintendo DS zijn nog niet bekend.

ConsoleAantal
Wii436.000
Xbox 360294.000
PS3244.000

CU-leden dreigen RPF weer op te richten

Icoon Politiek Een aantal leden van de ChristenUnie is een handtekeningenactie gestart om deelname van de partij aan het kabinet te voorkomen. Ze vinden dat de ChristenUnie "nauwelijks enig wezenlijk resultaat" heeft bereikt in de kabinetsonderhandelingen. Als de partij toch in het kabinet stapt, dreigen de leden de RPF opnieuw op te richten. Saillant detail is echter dat de ondertekenaars van deze handtekeningenactie nergens terug te vinden zijn in de ledenlijsten van de ChristenUnie en ook niet in de adminstratie van de kiesvereniging Utrecht.

De ChristenUnie zou in de formatie niet genoeg gedaan hebben om afspraken over abortus, euthanasie, homohuwelijk en prostitutie te veranderen. Ook vinden de leden het "schokkend" dat twee moslims staatssecretaris worden in een kabinet waar de ChristenUnie deel van uitmaakt. Ook vinden ze het "verbijsterend" dat Ronald Plasterk minister van Onderwijs wordt. Hij is volgens de leden "een overtuigde atheïst en hater van alles wat christelijk is".

De ChristenUnie is verbaasd over de actie. Partijwoordvoerder Van Rhee is benieuwd naar de uitleg van de bewuste leden, maar heeft geen idee hoe hij ze moet bereiken. Zo staan de namen van de bewuste personen in de verklaring, maar geen telefoonnummers of adressen. Hij hoopt dat de leden zaterdag naar de openbare bijeenkomst van de partij in Lelystad komen. Hij houdt er rekening mee dat de actie een grap is om slechts de aandacht te vestigen op het, volgens de actievoerders, niet streng genoeg vasthouden aan de Christelijke normen en waarden die de partij zou moeten uitdragen.

De RPF (Reformatorische Politieke Federatie) is één van de twee voorlopers van de ChristenUnie. De RPF is in 2002 gefuseerd met het GPV (Gereformeerd Politiek Verbond). Daaruit ontstond de ChristenUnie.

Met dank aan HappyRotter voor de submit.

Voorbeschouwing CL achtste finales (2)

Deze week wordt de UEFA Champions League weer hervat. Na een winterstop van zo'n twee maanden gaan de overgebleven zestien clubs uitmaken welke acht er naar de kwartfinales gaan.

Olympique Lyon wordt al enkele seizoenen getipt voor de overwinning. De Fransen zijn al jaren onverslaanbaar in eigen land, maar komen steeds niet verder dan de kwartfinale. Opnieuw werd Real Madrid in de groepsfase verslagen en daarom treft het AS Roma. De Italianen konden in de groep niet op tegen Valencia, maar waren uiteindelijk wel sterker dan Olympiacos Piraeus en Shachtar Donetsk. Lyon is met twintig man afgereist naar Rome en zal daar in het Stadio Olimpico proberen de eerste stap richting kwartfinale te zetten. Roma is na enkele jaren afwezigheid eindelijk weer bij de beste zestien van Europa beland, en heeft niets te verliezen tegen een club waar veel van verwacht wordt.

Regerend Europees kampioen FC Barcelona lootte een vrij lastige tegenstander. Het Engelse Liverpool, dat twee jaar terug nog de Champions League won, is woensdagavond de tegenstander in Camp Nou. Ondanks dat Barcelona favoriet is, mogen The Reds zeker niet afgeschreven worden. Liverpool is namelijk de enige Engelse ploeg die ooit heeft weten te winnen in het beroemde stadion van Barça. Tevens hebben de Britten nog nooit een doelpunt hoeven incasseren bij het team van Frank Rijkaard. Samuel Eto’o en Lionel Messi zijn teruggekeerd in het team, terwijl Javier Saviola geblesseerd is. Bij Liverpool is oud-Barcelona speler Luis García nog steeds lang uitgeschakeld.

Chelsea heeft onder coach José Mourinho grote successen geboekt. In de Champions League wil het echter nog niet lukken. FC Porto lukte het drie jaar geleden wel, ironisch genoeg toen ook met Mourinho aan het hoofd. De Portugezen zijn echter niet meer zo sterk als voorheen, waardoor de Engelsen topfavoriet zijn in het Estádio do Dragão. Zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz maar met Arjen Robben zijn The Blues in Oporto aangekomen. Verder moet Chelsea het ook zonder Joe en Ashley Cole doen. Naast coach Mourinho is het voor twee spelers van Chelsea ook een weerzien met oude bekenden. Verdedigers Ricardo Carvalho en Paolo Ferreira kwamen meerdere seizoenen uit voor de Portugese kampioen.

De ontmoeting tussen Internazionale en Valencia is waarschijnlijk het duel tussen de twee ploegen die het meest in vorm zijn op dit moment. De Nerazzurri hebben in de competitie net hun zestiende opeenvolgende overwinning behaald, terwijl FC Barcelona onderuit ging tegen een gelouterd Valencia. De Italiaanse kampioen treedt in het eigen Giuseppe Meazza aan zonder Patrick Vieira en Álvaro Recoba. De twee clubs kwamen elkaar in het seizoen 2004-2005 ook tegen, toen in de groepsfase. Inter wist groepswinnaar te worden, terwijl Valencia verder moest in de UEFA Cup. Onderling waren de Italianen ook de betere. Los Ches kregen in het eigen Mestalla een pak slaag van 1-5. In Milaan ging het beter voor de Spanjaarden, het bleef daar 0-0.

Programma woensdag:

20.45 AS Roma (Ita) – Olympique Lyonnais (Fra)
20.45 FC Barcelona (Spa) – Liverpool FC (Eng)
20.45 FC Porto (Por) – Chelsea FC (Eng)
20.45 FC Internazionale Milano (Ita) – Valencia CF (Spa)

Porno op pc Nederlandse verdachte in Nepal

Icoon Misdaad De Nederlandse directeur van kindertehuis Hamro Jivan in Nepal die is aangehouden op verdenking van het seksueel misbruiken van kinderen, was ook in het bezit van kinderporno. De man zou de kinderporno zelf hebben vervaardigd. Dat bleek woensdag uit onderzoek van de Nepalese organisatie Voice of Children.

''We hebben kinderporno op zijn computer gevonden'', aldus Thapa Krishna, de directeur van Voice of Children. ''Maar we kunnen niet bewijzen dat hij de plaatjes ook deelde met anderen. We proberen uit te vinden of hij misschien deel uit maakt van een groter netwerk.''

De 59-jarige Henk M. richtte het kindertehuis, dat zwerfkinderen opvangt, op in 2003. De instelling bood eind 2006 onderdak aan 48 kinderen in de leeftijd van vijf tot vijftien jaar, totdat ze de basisschool hadden doorlopen en naar een vervolgopleiding konden. M. zou zich aan nagenoeg alle kinderen hebben vergrepen. Nadat een medewerker van het kindertehuis aangifte had gedaan, werd hij gearresteerd.

Chocobo Tales in april naar VS

Goed nieuws voor alle Chocobo-fans, de game over deze vreemde vogels zal op 3 april in de Amerikaanse winkels liggen. Chocobo Tales is voornamelijk een verzameling van een hele lading mini-games met in de hoofdrol natuurlijk Chocobo's. De mini-games zul je moeten winnen om je verdwenen vrienden terug te kunnen vinden en de rust in het land weer terug te laten keren. Naast Chocobo's zullen ook vele andere bekende Final Fantasy-figuren hun opwachting maken in de game.

"The chocobos and all their friends are going to explode onto the Nintendo DS," aldus Producer Shinji Hashimoto. "Since the game contains references to the series going back as far as FINAL FANTASY, I am confident that fans of both FINAL FANTASY and Nintendo alike will enjoy this exciting title."

Chocobo Tales verschijnt enkel op de Nintendo DS. Wanneer het spel in Europa zal gaan verschijnen is nog onbekend.

Vind jij Chocobo's maar duffe dieren en zie je liever een ander wezen in Final Fantasy terug, doe dan mee aan de prijsvraag.

DVD/CD: John Fogerty -The Long Road Home

Op 15 september 2005 speelde John Fogerty in het Wiltern Theatre in Los Angeles. Het concert van de oud-voorman van Creedence Clearwater Revival (ofwel CCR) werd geregistreerd, en resulteerde in de dubbel-cd + dvd The Long Road Home -In Concert. Ruim vijfentwintig liedjes met dampende moerasrock, houthakkersblues en de snerpende stem van John Fogerty, Mister CCR himself. Zo'n verzamelaar kan toch geen miskoop zijn?

WipEout gebruikt de engine van MotorStorm

De engine die voor MotorStorm gemaakt is zal nu ook gebruikt worden door WipEout. MotorStorm is al uit in Japan en vanaf maart kunnen wij Europeanen dit spel ook spelen.

Het lijkt er dus op dat de engine van MotorStorm aardig veelzijdig is, want alhoewel WipEout en MotorStorm beide racegames zijn is er toch flink wat verschil tussen de games. WipEout is vooral een supersnelle futuristische racer in een 'schone' omgeving, terwijl MotorStorm zich juist afspeelt in modderige omgevingen. De verwachting is dat de nieuwe WipEout nog dit jaar zal verschijnen op de PlayStation 3 en de PSP.

MotorStorm op de PS3

'Het zal me worst zijn dat ik de eed brak'

Icoon JustitieBram Moszkowicz heeft er geen spijt van dat hij de eed heeft gebroken waarin hij als advocaat onder meer heeft gezworen om respect te hebben voor de rechterlijke macht. Hij zei dat dinsdag in het tv-programma Pauw en Witteman.

Een dag na de geëmotioneerde voordracht tijdens zijn persconferentie zei hij dat "het hem worst is" dat hij deze belofte heeft gebroken.

De advocaat, die woensdag officieel de verdediging van Willem Holleeder overdraagt aan Jan-Hein Kuijpers, meent dat dit gerechtvaardigd was omdat de rechter een "stupide" vonnis heeft uitgesproken in het kort geding dat Moszkowicz tegen Quote-hoofdredacteur Jort Kelder had aangespannen.

Moszkowicz deed dat omdat Kelder hem beschuldigde van het plegen van misdrijven en hem maffiamaatje had genoemd. "Ik kon niet anders dan daarop reageren." De raadsman had er rekening mee gehouden dat hij het kort geding kon verliezen, "maar niet dat ik het op deze manier zou verliezen".

De kortgedingrechter heeft hem vogelvrij verklaard, vindt Moszkowicz, door toe te staan dat Kelder hem een maffiamaatje noemde. Dat impliceert immers dat zijn cliënt Holleeder een maffioso is. "En de heer Holleeder is nog niet veroordeeld." Moszkowicz vindt dat hij door dat vonnis de belangen van Holleeder niet meer optimaal kan verdedigen.

Twee doden na instorten flat Istanbul

In de Turkse stad Istanbul zijn twee vrouwen om het leven gekomen nadat even na middernacht een flat van vijf verdiepingen instortte. Reddingswerkers konden 26 mensen levend onder het puin vandaan halen.

Ze zijn met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Een 7-jarig jongetje ligt in kritieke toestand op de intensive care. De oorzaak van de instorting in Istanbul is onduidelijk. De burgemeester van het stadsdeel waar de flat stond sprak tegen dat het gebouw schade had opgelopen bij een aardbeving en eigenlijk gesloten had moeten zijn.

Gamen op Xbox Live in de auto

Wat doe je als je een enorme nerd bent en eigenlijk geen moment zonder je 360 kan? Dan verhuis je natuurlijk naar Mountain View in de Verenigde Staten om daar een 360 in je auto te bouwen! In het dorp is een gratis WiFi verbinding beschikbaar gesteld door Google, waardoor je overal gebruik kunt maken van Xbox Live. Brandon Wirtz en Rose Maynes wilden hier optimaal gebruik van maken en bouwden een 360 plus plasma TV in hun Jeep en kunnen nu onderweg gamen op Xbox Live.

Meer plaatjes, info en zelfs een filmpje kun je hier vinden.quote
Brandon Wirtz and I decided to fix that by building the ultimate in-car Xbox Live gaming experience. With Brandon driving his Jeep and me in the back with a video camera, we captured the whole experience of Brandon's roommate, Rose, playing Rainbow 6 Las Vegas and Uno (with Xbox Live Vision) while driving around Mountain View.

One of the things I love about being in Mountain View, CA this winter is free WiFi from Google. The entire city has WiFi provided by Google. So when you have too much WiFi and too much free time, you get a project like the one Brandon and I did this weekend. We outfitted Brandon's new Jeep Wrangler Rubicon with a 23-inch Samsung HDTV and an Xbox connected to Google WiFi via my laptop, ala my Xbox 360 wireless connection sharing tip.

Everything was powered by two inverters, although as you'll see in the video, we could have powered the HDTV screen and the Xbox 360 off of the same 400-watt interver. The laptop we used for the Internet connection ran off of battery power, although we could have easily powered it from an intverter as well. If you had none of the parts, the whole thing, including laptop, Xbox 360, Xbox 360 camera, HDTV and intverters would likely cost around $4000 to setup. If you already have a laptop, Xbox 360, etc, you could re-create our setup for the cost of a screen and mounting plate.


Metal Gear Solid 4 toch ook naar 360?

De geruchtenstroom blijft maar door gaan. Zal het nieuwste deel uit de gewaardeerde Metal Gear Solid-reeks toch de overstap naar de 360 gaan maken? Het wijst er in ieder geval wel op. Het onderzoeksbureau Penn, Schoen en Berland Associates heeft een onderzoek uitgevoerd naar de potentie van Metal Gear Solid 4 op de 360. In het interview werd onder meer gevraagd naar hoe het huidige gamesaanbod van Konami op de 360 werd gewaardeerd, en of mensen graag MGS 4 op de 360 zouden willen zien.

Wie precies de opdracht tot het onderzoek heeft gegeven is onbekend. Hoewel dit onderzoek zonder uitslag niet zo heel veel zegt is de release van MGS 4 op de 360 weer een stapje dichterbij gekomen, GTA IV is namelijk na een zelfde soort onderzoek ook naar de Xbox gekomen.MGS 4 voor de PlayStation 3

'Internet zit binnenkort vol'

Icoon Internet Internet nadert de grenzen van zijn capaciteit. Vooral de grootste internethub van de wereld in Amsterdam zou dit jaar wellicht de groei in dataverkeer niet meer aankunnen. Dat schrijft consultingbedrijf Deloitte Touche Tohmatsu in het rapport TMT Trends 2007.

De verstuurde data op de Amsterdam Internet Exchange-hub groeide in 2006 met 7,4 procent per maand. Deze hub verwerkt zo'n 20 procent van al het Europese internetverkeer. De verwachting is dat in 2007 de Amsterdamse hub in totaal 1 exabyte aan data zal versturen. De onderzoekers concluderen dat de hubs op korte termijn vergaande vernieuwingen door moeten voeren.

Het internet wordt steeds belastender voor dit soort hubs. Zo zijn er steeds meer sites die alleen nog maar werken met breedbandinternet. Videosites en internettelefonie dragen tevens bij aan het toegenomen dataverkeer. Deze processen vragen veel meer van het netwerk dan een simpele pagina met alleen tekst.

Met dank aan UncleSam voor de submit.

Rechter raadt dierenbeul hond aan

Icoon MisdaadEen 19-jarige inwoner van Urk is door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, nadat hij in mei vorig jaar met zijn vrienden een aalscholver op brute wijze had gedood. Ze gooiden stenen en takken naar het dier, haalden hem uit het water en bonden hem achter de brommer, waarna zij daarmee wegreden.

Volgens de man was de vogel al dood toen die nog in het water lag, maar getuigen meldden dat het dier nog leefde toen de man hem achter de brommer aansleepte. Daarbij zat de Urker achterop en zijn vriend bestuurde het rijwiel.

''Meneer moest zonodig de grootste held spelen'', beet de officier van justitie de enige meerderjarige van het stel toe. Ook twijfelde de officier eraan of de man wel helemaal goed bij zijn hoofd was. Volgens de officier mishandelde de man het dier omdat de aalscholver een concurrerende visser was. Aalscholvers staan erom bekend dat ze ruim vier keer hun eigen gewicht aan vis kunnen eten en zijn daarom geen graag geziene gasten in Urk.

De rechter oordeelde er ook zo over, en voegde daaraan toe dat het erg laf is om een dier te straffen voor iets waar hij niets aan kan doen. Ook vond de rechter dat de man maar een hond moest nemen. ''Misschien zou een huisdier u wijzer maken en u leren met dieren om te gaan.''

Met dank aan kattekitje voor de submit.

Boukhari vindt plezier in voetbal terug

Nourdin Boukhari heeft het prima naar zijn zin bij AZ. Nadat de 26-jarige Marokkaanse voetballer niet wist te slagen bij het Franse Nantes, heeft hij het plezier in voetbal weer teruggekregen in Alkmaar.

Vorig jaar leerde Boukhari bij Nantes de harde en zakelijke kant van de voetbalwereld kennen. "Ik heb me vergist in mijn nieuwe club. Het plan van Nantes om te bouwen aan een nieuw elftal klonk ambitieus, maar bij het uitblijven van prestaties sloeg de paniek snel toe." In september zette Nantes hoofdtrainer Serge le Dizet aan de kant, en hij werd opgevolgd door Georges Eo. "Onder Le Dizet was ik zeker van een plek, maar toen Eo het overnam verdwenen bijna alle nieuwe spelers uit het basisteam. De laatste maanden deed ik weer wat vaker mee. Maar als ik dan goed speelde, stond ik er de volgende keer toch weer naast."

Boukhari vindt dat hem onrecht is aangedaan. "Bij Ajax raakte ik ook mijn basisplaats wel eens kwijt, maar daar kon ik beter mee leven. De trainer onderbouwde zijn keuzes op een goede manier. Bij Nantes gebeurde dat niet. Het ergste vind ik dat de spelers die nu vaak op mijn positie spelen, echt niet beter zijn dan ik."

Het vertrek naar Alkmaar kwam dan ook als een geschenk."De keuze voor AZ was uiteindelijk niet zo moelijk. Louis van Gaal toonde veel vertrouwen in mij en AZ doet mee aan de UEFA-beker. Al speelt Twente dit seizoen ook aantrekkelijk voetbal," aldus Boukhari die, mede door de nodige blessures, direct vanaf het eerste moment zeker was van een basisplaats. Afgelopen woensdag scoorde hij bovendien tegen Fenerbahçe een belangrijk doelpunt. Dat vierde hij langs de zijlijn uitgebreid met Van Gaal. "Daarmee wilde ik laten zien dat ik blij ben dat hij me waardeert. Ik voel me lekker in dit systeem. Ik heb veel vrijheid en krijg op deze positie de gelegenheid om veel steekpasses en voorzetten te geven."

Geheimzinnige Meneer Y...

De laatste paar maanden ben ik de geheimzinnige Meneer Y een beetje uit het oog verloren. Maar blijkbaar heeft hij een tijdje geleden weer eens een interview gegeven. De geheimzinnige Meneer Y doet zo nu en dan onthullende onthullingen over belangrijke gebeurtenissen uit het verleden.

Deze keer doet hij zijn verhaal over de Apollo 11 maanlading. Wat is er echt gebeurt in 1969?

Wil je nog meer onthullingen, kijk maar op zijn site.

Landzaat onterecht beschuldigd van mishandeling

Profvoetballer Denny Landzaat is afgelopen weekend ten onrechte beschuldigd van mishandeling. Een 26-jarige Amsterdamse vrouw deed aangifte tegen de speler van Oranje en Wigan Athletic omdat hij haar zou hebben geslagen en aan haar haren door het Amsterdamse loungerestaurant Vuong zou hebben getrokken. Verschillende media, waaronder het Algemeen Dagblad, deden uitgebreid verslag van het verhaal van de Amsterdamse vrouw.

Volgens de Amsterdamse politie klopt er echter niets van de lezing van de 26-jarige Michelle. In De Telegraaf zegt Landzaat vandaag dat zijn verhaal dat hij haar met geen vinger heeft aangeraakt, aan alle kanten wordt bevestigd. ''Ze heeft geprobeerd de rollen om te draaien, want zij heeft mijn vriendin een bloedneus geslagen.''

Michelle stapte zelf met het mishandelverhaal naar de media in een door een vriend verstuurde e-mail. Ze wil nu niet meer reageren: ''Ik had niet verwacht dat er zo veel commotie zou ontstaan. Ik zeg niets meer.''

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie zegt het ''uitermate vreemd'' te vinden dat het vermeende slachtoffer zelf de media heeft opgezocht. ''Ik kan bevestigen dat er zich een trek- en duwpartij heeft voorgedaan tussen twee dames. Daarbij heeft de partner van Landzaat een bloedneus opgelopen. Maar niets wijst er op dat Landzaat zelf betrokken is geweest bij de schermutseling, laat staan de dame in kwestie heeft mishandeld.'' Ook het personeel van Vuong onderschrijft die lezing.

Ook Belgen willen van gloeilamp af

Het Australische idee om de gloeilamp uit te bannen heeft de Belgische minister van Leefmilieu Bruno Tobback geïnspireerd. Hij wil het idee inbrengen in de onderhandelingen over een nieuwe regering, na de verkiezingen van 10 juni dit jaar in België.

Spaarlampen zijn fors duurder, maar gaan zes keer langer mee en verbruiken minder dan een kwart van de energie van een gloeilamp. Australië overweegt om de verkoop van de klassieke gloeilamp te verbieden. Die maatregel moet de uitstoot van broeikasgassen in 2012 met vier miljoen ton per jaar verminderen.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

21 februari

2006

- Het racefestival Marlboro Masters of Formula 3 zal dit jaar doorgaan onder de naam Ultimate Masters of Formula 3, door het aantrekken van BP als nieuwe hoofdsponsor. Door de verscherpte regels op de tabaksreclame was het evenement op de tocht komen te staan.
- In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League verliest PSV met 0-1 van Olympique Lyon. De Fransen maken het enige doelpunt via een vrije trap van Juninho.

2005

- Bernie Ecclestone kan niet voorkomen dat de nieuwe GPWC de naam "Formula 1" mag gebruiken, als het nieuwe kampioenschap in 2008 van start gaat. Dit meldt het Engelse patentbureau.

2004

- Guus Hiddink verlengt zijn contract als trainer van PSV met drie jaar.

2003

- Rafael van der Vaart verlengt zijn contract bij Ajax. De aanvallende middenvelder blijft nu zeker tot medio 2004 in Amsterdam.

'Onderzoek te laag schooladvies allochtonen'

OnderwijsDe PvdA wil dat de onderwijsinspectie onderzoekt hoe het kan dat allochtone kinderen in Amsterdam vaker dan hun autochtone leeftijdsgenootjes een lager schooladvies krijgen dan ze op basis van hun cito-toets verdienen. Ook wil de partij weten in hoeverre dit in andere plaatsen voorkomt.

Dit zei PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer woensdag in het Radio 1 Journaal. De gemeente Amsterdam bracht dinsdag een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat van de autochtone leerlingen die hoog scoren bij de cito-toets 28 procent een te laag schooladvies krijgt.

Bij Turkse, Marokkaanse en Surinaamse kinderen is die onderadvisering veel hoger: Respectievelijk 44, 41 en 34 procent van hen krijgt een advies dat niet bij de behaalde score aansluit.

CD: Nouvelle Vague - Late Night Tales

Deze cd trok me aan door de cover van het nummer Come on Eileen (oorspronkelijk van Dexy's Midnight Runners), omdat ik nu eenmaal gek ben op dat nummer. De versie van Nouvelle Vague doet je wel wat glimlachen bij de eerste keer luisteren, maar in feite is de neiging groot om het origineel op te zoeken en op te zetten. Die initiële glimlach heb ik bij de hele cd wel, omdat het zo anders is en ook wel een beetje zot. Maar qua muziek vind ik de meeste nummers niet erg de moeite waard. Nouvelle Vague is een Franse groep die bekende nummers omzet in Bossa nova jazz stijl. De band is in 2003 opgericht door Marc Collin en Olivier Libaux. Late Night Tales is een reeks cd's (dit is de 17e) van Azuli records, die verschillende artiesten en bands vraagt om een cd samen te stellen met hun meest favoriete muziek; de muziek waardoor ze in de muziek terecht zijn gekomen. Het nummer Come on Eileen is ook daadwerkelijk van Nouvelle Vague, de rest is door hun verzameld voor deze cd.

5 procent Nederlanders gaat vasten

Icoon BinnenlandsVijf procent van de Nederlanders gaat vanaf vandaag veertig dagen vasten. Dat blijkt uit onderzoek van Kerk in Actie. Het is vandaag aswoensdag en veel katholieken halen op deze dag een askruisje in de kerk als afsluiting van het carnaval.

De veertig dagen voor Pasen zijn in het christelijke geloof een periode van inkeer en bezinning. De manieren van vasten kunnen verschillen, zo meldt de hulporganisatie. Volgens Kerk in Actie vast de helft van de mensen door soberder te eten, is een derde van plan de komende veertig dagen geen zoetigheid meer aan te raken en wil twintig procent deze dagen geen druppel alcohol drinken.

Volgens Kerk in Actie groeit het aantal mensen dat in de aanloop naar Pasen gaat vasten. Maar de ontwikkelingsorganisatie wil meer mensen aansporen om deze veertig dagen te gebruiken om na te denken over hun eigen consumptiegedrag.

Liverpool spelers met handboeien afgevoerd

Dat niet alleen de fans van Engelse clubs gevreesd zijn in andere landen, maar ook de spelers hebben enkele spelers van Liverpool bewezen. Na aankomst op het trainingkamp in Portugal gingen enkele spelers nog een kijkje nemen in het uitgaansleven.

Volgens getuigen zouden enkele spelers niet op een biertje meer of minder kijken, en doordat de spelers hierdoor erg lastig werden, kon een kroegeigenaar niets anders doen dan de spelers verzoeken te vertrekken. Dat enkele spelers hier helemaal niet blij mee waren, bewees zich toen ze terugkwamen op het hotelcomplex. Onder andere Jerzy Dudek, Jermaine Pennant en Robbie Fowler vernielden enkele geparkeerde wagens en electiciteitsboxen. Toen ze binnen op de kamers ook nog met een golfclub de inrichting veranderden, bleek het tijd voor de Portugese politilie om de boel te kalmeren. Zo werd Dudek geboeid afgevoerd naar het politie bureau.

DVD: De Mierenmepper

Wat is dat toch met films over insecten? Veel mensen gruwelen van een spin in de keuken of een pissebed in hun slaapzak, toch zijn animatiefilms met kleine kriebelende beestjes erg in trek. Dat moet Tom Hanks ook gedacht hebben toen hij het boek The Ant Bully van John Nickle weer tegenkwam, dat hij vroeger voorlas aan zijn zoon. Hij nam director John A. Davis en het animatieteam van Warner Bros. in de arm en maakte van het boek een gelijknamige animatiefilm, waarvan de Nederlandse versie De Mierenmepper heet.

Koeman trots op team

Na afloop van de met 1-0 gewonnen Champions League-wedstrijd gisteravond tegen Arsenal, gaf PSV-trainer Ronald Koeman zijn team een groot compliment.

"Ik ben supertrots op dit elftal. Als je in de tweede helft een Europese topwedstrijd zó speelt, dan kun je niet anders dan heel erg blij zijn", aldus Koeman. "De aanval van de goal was prima, en dat gaf ons nog meer rust en vertrouwen in de wedstrijd. Daarna hebben we heel compact gespeeld en totaal niks weggegeven. Ik ben supertrots op dit elftal."

Koeman verwacht dat Arsenal op eigen veld agressief druk zal gaan zetten. "We zullen het niveau van de tweede helft moeten halen. Maar we kunnen wel verdedigen, hebben we ook vandaag bewezen. Thuis zullen ze ‘meer’ doen, al komt er dan ook meer ruimte. Het zal nog ontzettend moeilijk zijn, maar we hebben de eerste stap gezet."

Van Heeswijk wint etappe Ruta del Sol

Max van Heeswijk heeft sinds 1997 weer eens een overwinng voor de Rabobank geboekt. De renner kwam als eerste over de streep tijden een etappe van de Ruta del Sol.

Nadat de Rabobank ploeg de gehele dag de etappe gecontroleerd had, was het aan Oscar Freire om de dag te bekronen met een overwinning. Van Heeswijk was de aangewezen persoon om de laatste meters van de etappe Freire op sleeptouw te nemen. Toen bleek dat het tweetal veel sneller was dan de concurrenten liet Freire de overwinning aan Van Heeswijk.

Bungei klopt Som en Okken in Stockholm

Bij indooratletiekwedstrijden in het Zweedse Stockholm heeft Wilfred Bungei gisteren Bram Som en Arnoud Okken op de 800 meter weten te verslaan.

De Keniaan liep een tijd van 1.45,42, Som eindigde als derde in 1:46.12, nog achter de Marokkaan Amine Laalou (1:45.96). Okken, die afgelopen weekend Nederlands kampioen werd op de 800 meter, eindigde net buiten het podium als vierde.

Borowski terug bij Bremen

Tim Borowski is teruggekeerd in de selectie van Werder Bremen voor de return in de UEFA Cup tegen Ajax, aankomende donderdag in de ArenA. De middenvelder is hersteld van een voetblessure, die hem anderhalve week aan de kant hield. Hierdoor miste hij hij onder meer de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers.

Het is nog onduidelijk of de Duitse international in de ArenA in de basis zal starten. Daarnaast is ook het meespelen van verdediger Naldo (spierblessure) en middenvelder Torsten Frings (rug) twijfelachtig. Patrick Owomoyela (enkel), Peter Niemeyer en Markus Rosenberg (beiden niet speelgerechtigd) zullen zeker niet spelen.

Wederom goede dag voor Spyker

Op de tweede testdag in Valencia heeft Spyker F1 wederom laten zien dat de betrouwbaarheid van hun nieuwe F8-VII in orde is. Christijan Albers, Adrian Sutil en Fairuz Fauzy legden in totaal 239 ronden af in Valencia.

"Alweer een productieve dag!", vertelt Mike Gascoyne na afloop, "We hebben veel ronden gereden en kenden wederom geen enkel mechanisch probleem. In de ochtend heeft Fairuz goede zaken gedaan door de benodigde afstand te rijden om voor zijn superlicentie in aanmerking te komen. Hij heeft geen fouten gemaakt en was constant op het circuit te vinden. Rond het middaguur heeft Christijan het stuur overgenomen om de afsluitende werkzaamheden aan de set-up af te ronden en de nieuwe Bridgestone banden te testen. We hebben onze performance over èèn snelle ronde bekeken en daarna Adrian Sutil een race simulatie laten rijden", gaat Gascoyne verder. "Van de langere runs weten we dat de auto constant is. We hebben echter nog problemen om de banden in een enkele ronde goed aan het werk te krijgen. Vandaag werken we daar verder aan."

Ook Albers en Sutil waren tevreden over het verloop van de dag. "Ik heb vandaag dertig ronden gereden en kon waardevolle data over de performance van de auto verzamelen. Vandaag gaan we verder en hopelijk vinden we nog meer. We weten dat we ons op bepaalde zaken nog moeten verbeteren, dus gaan we daarmee aan de slag", aldus de Nederlander.

Sutil, die vandaag de meeste ronden reed vertelt hetvolgende: "Het was een zware dag waarin ik veel rondes heb gereden. In de ochtend hebben we veel verschillende dingen uitgeprobeerd zoals verschillende instellingen van het differentieel en diverse set-up’s. Ook hebben we nog banden getest. In de middaguren heb ik aan de performance over een enkele snelle ronde gewerkt en later aan de snelheid over een complete raceafstand. We weten dat we ons moeten verbeteren wat een enkele snelle ronde betreft, maar over de constante tijden tijdens de long runs was ik tevreden."

Crespo wil carrière bij Inter afsluiten

Hernan Crespo wil zijn carriëre graag afsluiten bij zijn huidige club Internazionale. Dit heeft de Argentijn gezegd in een interview met het Italiaanse blad Chi .

Crespo, die door Inter geleend is van Chelsea, heeft het erg naar zijn zin bij de ploeg van trainer Roberto Mancini. Nadat een eerder Italiaans avontuur mislukte bij AC Milan hoopt de Argentijn zijn carriëre af te kunnen sluiten bij aartsrivaal Inter. De aanvaller zei verder dat hij langer bij AC Milan had willen spelen, maar dat ze hem daar de kans niet toe gaven. "AC Milan gaf mij de kans niet om een vervolg te geven aan een uiterst prettige periode daar. Ze wilden liever met andere spelers verder gaan, waardoor ik weer terug moest naar Chelsea. Inter daarentegen geeft me wel de kans en het vertrouwen dat ik nodig heb. Daarom zou ik hier graag willen blijven tot het eind van mijn carriëre", aldus Crespo.

'Blair haalt troepen uit Irak'

Icoon OorlogGroot-Brittannië gaat snel beginnen met het terugtrekken van troepen uit Irak. Binnen een paar weken moeten 1500 van de 7000 man thuis zijn. Volgens Britse media zal premier Tony Blair dat vandaag zeggen.

In de loop van dit jaar moeten nog eens 1500 man volgen. Volgend jaar zou de totale troepenmacht zelfs weg moeten zijn uit Irak.

In januari liet de Britse premier Tony Blair al doorschemeren dat Britse soldaten op relatief korte termijn uit Irak zouden vertrekken. Hij zei toen dat grote delen van Irak klaar zijn om door Iraakse veiligheidstroepen te worden beveiligd.

Na een grote operatie, genaamd 'Sinbad' zou het ergste verzet in het zuiden van Irak, waar de Britten zitten, gebroken zijn. De situatie is daar volgens Blair anders dan in de hoofdstad Bagdad. Daar zijn dagelijks nog gevechten tussen Amerikanen en opstandelingen.

Met dank aan Shadpro voor de submit.

Snelle Kenianen naar Rotterdam

De organisatie van de marathon van Rotterdam heeft drie sterke Keniaanse atleten gecontracteerd. Charles Kibiwott, met een persoonlijk beste tijd van 2.06.52, Wilson Onsare (2.06.47) en William Kipsang (2.06.39) hebben gisteren toegezegd mee te zullen doen. Op 15 april zullen de atleten aan de start verschijnen van de 27e editie van het evenement.

In 2003 won Kipsang de marathon van Amsterdam, en tevens liep hij daar zijn persoonlijk record. In voorbereiding op de marathon van Rotterdam zal Kipsang samen met Onsare meedoen aan de City-Pier-Cityloop in Den Haag op 17 maart.

Woensdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Driller (vind je weg naar beneden) en Pinball (flipperen)

Hoe goed ben jij? Ik kwam tot level 345 met Driller!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Muziekcolumn/Status Quo

Muziek, de een beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene over doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laat komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

Britney Spears naar ontwenningskliniek

Icoon Showbizz De voormalige popster Britney Spears is opgenomen in een ontwenningskliniek. Dat heeft haar zaakwaarnemer dinsdag gezegd tegen het showbizzmagazine People. Spears zit in de kliniek omdat haar leven naar de knoppen zou gaan. Een voormalige assistent van Spears heeft aan de website Hollywood.com laten weten dat Spears totaal gek geworden is.

Spears zorgde vorige week voor opschudding, nadat ze spontaan haar hoofd kaal liet scheren bij een kapper in Los Angeles. Later kwam de zangeres onaangekondigd in een tattooshop, waar ze een rozerode mondje op haar pols liet tattoeëren.

Nadat Spears en haar man Kevin Federline uit elkaar gingen in november, heeft de popdiva gekozen voor een nieuwe levensstijl. Daarin besteedt ze al haar tijd aan feesten, drinken en uitgaan. De sterren hebben twee zoontjes, één van anderhalf en één van vijf maanden.'De weg kwijt'

Hells Angels willen meer openheid betrachten

Dol op de media zijn de Hells Angels niet. De leden van de beruchte motorclub hebben er geen trek in om op alles wat er over hen in de pers verschijnt - en dat is zelden goed nieuws - te reageren.

Niettemin hebben zij zich voorgenomen om in de nabije toekomst meer openheid te betrachten, zodat het publiek zelf kan vaststellen dat zij ten onrechte zo'n beroerd imago hebben. Dat betoogde de advocaat van de Amsterdamse afdeling, Marnix van der Werf, dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam.

Het landelijke parket van het Openbaar Ministerie (OM) probeert via een speciale, civiele procedure de Hells Angels tot verboden organisatie te laten verklaren. De Amsterdamse Angels verweerden zich dinsdag op een openbare zitting. Enkele tientallen leden van de motorclub woonden de zitting bij.

Stelselmatig
Het OM heeft het civiele offensief gericht tegen zes in Nederland bestaande chapters van de Hells Angels. Volgens officier van justitie Gert Oldekamp maken de individuele leden van de Angels zich stelselmatig en op grote schaal schuldig aan criminalieit, zoals handel in wapens en drugs en het plegen van geweld dan wel het dreigen daarmee.

Het OM werkt al jaren aan een strafzaak tegen de Angels, die in oktober moet resulteren in een groot strafproces. De misdrijven ''raken de grondvesten van onze rechtsstaat en berokkenen de samenleving grote schade'', aldus Oldekamp. Zijn vertrouwen in de afloop van de strafzaak is zo groot, dat het OM in november besloot het verzoek tot verbodenverklaring aanhangig te maken. Het bestaan van een club als de Hells Angels is in strijd met de openbare orde, aldus Oldekamp. De rechtbank doet op 11 april uitspraak.

De Hells Angels hebben zeven afdelingen in Nederland: Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, IJmuiden (Westport), Rotterdam, Harlingen (Northcoast) en Kampen. De rechtbank in Amsterdam is de tweede die het verzoek van het OM behandelt. In januari diende de zaak rond het chapter Northcoast (Harlingen) voor het gerecht in Leeuwarden.


De Angels gisterenmiddag in Amsterdam

Politie haalt carnavalswagen uit optocht

OpmerkelijkDe Duitse politie heeft maandag een Nederlandse carnavalswagen uit Groesbeek uit de carnavalsoptocht in Kleef gehaald. Dat gebeurde nadat een vrouw uit Kleef op de wagen onzedelijk was betast, meldde de Duitse politie dinsdag.

De politie arresteerde twee mannen uit Groesbeek (26 en 27 jaar). Zij zouden zich op de vrouw (20) geworpen hebben, waarbij een van hen haar onzedelijk betastte. De mannen, die volgens de politie fors hadden gedronken, beweerden dat ze alleen een jarretel van haar hadden willen afpakken.

De vrouw was op uitnodiging van de mannen op de wagen gekomen om mee te kunnen hossen. Vervolgens werd ze op de grond gegooid en betast. Ze wist te ontsnappen en schakelde de politie in. Die haalde de wagen met de twintig Groesbekenaren uit de optocht voor een rit naar het bureau. Daar herkende de vrouw twee van hen als verdachte.

De PSP heeft het nooit makkelijk gehad

De Sony Playstation Portable, ofwel de PSP. Een paar jaar geleden met veel bombarie aangekondigd als dé handheld die Nintendo een poepje zou laten ruiken op de markt van de draagbare spelconsoles en een voorproefje van de arrogantie van Sony die met de PlayStation 3 volledig tot ontplooiing is gekomen. Uiteindelijk is hier niet veel van terecht gekomen en is de PSP toch een beetje het lachertje van de gamesindustrie geworden. De aardige verkoopcijfers vallen in het niet bij die van de Nintendo DS Lite en een van de grootste Amerikaanse gameketens, EB games, biedt momenteel zelfs de mogelijkheid om een PSP in te ruilen voor $100 korting op een DS Lite. Dit alles onder de voor Sony pijnlijke slogan “Trade the past, play the future”. Toch heeft de console van Sony recentelijk en geheel onverwachts mijn respect weer teruggewonnen. En dit om een reden die je niet zou verwachten van de meest krachtige handheld op de markt.

Jos Verstappen niet naar Champ Car

Hoewel een zitje in de ChampCars voor Jos Verstappen slechts een kwestie van tijd leek, heeft de Nederlander laten weten niet in de serie actief te zullen zijn in 2007. Het uitblijven van zekerheid is de reden van dit besluit.

Verstappen wil niet wachten op teams die al maanden geleden interesse in hem hebben getoond: "We zijn hier alweer drie maanden mee bezig en ik ben het wachten meer dan zat. Het is steeds weer hetzelfde politieke spelletje waarbij het alleen maar weer gaat om geld. Welnu, ze kennen mijn eisen en ze weten wat voor een coureur ik ben. Er is absoluut interesse van een aantal teams maar niemand hakt knopen door. We hebben niets meer vernomen van de geïnteresseerde teams dus voor mij is het nu over."

De Nederlander betreurt het hele gebeuren: "Het is jammer voor iedereen. Ik verbeeld me niks, maar ik weet zeker dat Assen in no time uitverkocht zou zijn als ik daar had gereden. We weten allemaal nog wel hoe snel dat in Zandvoort ging, vorig jaar, met de A1GP. Ook qua kijkcijfers heb ik me nooit hoeven schamen. Iedereen kan hier van profiteren, de organisatie van Assen, de Champ Car organisatie en de fans. Het zou een fantastische win-win situatie kunnen worden. Alle betrokken partijen beseffen dat ook en ze doen allemaal hun best, dus ik neem niemand iets kwalijk."

Het uitblijven van enige vorm van zekerheid heeft uiteindelijk geleid tot dit besluit. "Blijkbaar is het erg moeilijk om als coureur nog ergens onderdak te vinden als je gewoon voor je werk betaald wilt worden. Als je dan vervolgens maandenlang in het ongewisse wordt gelaten is de teleurstelling erg groot en dan zie ik er geen heil meer in. Zeker als je bedenkt dat ik niet wéér al mijn fans zo lang in onzekerheid moet laten om vervolgens om één minuut voor twaalf ze te moeten teleurstellen. Zij hebben dat zeker niet verdiend."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.