Aragones toch vrijgesproken

De bondscoach van Spanje, Luis Aragones, hoeft geen boete van 3.000 euro te betalen aan de Spaanse voetbalbond. In 2005 kreeg Aragones de geldstraf opgelegd naar aanleiding van zijn beledigende opmerking aan het adres van Thierry Henry, maar hij heeft hier succesvol protest tegen ingediend.

In oktober 2004 ging er een schok door de voetbalwereld toen Aragones zijn pupil Jose Antonio Reyes wilde motiveren met de woorden "Jij bent beter dan dat zwarte stuk stront Henry. Zeg hem dat met mijn complimenten", hiermee verwijzend naar de teamgenoot van Reyes bij Arsenal, Thierry Henry. Direct daarna bood Aragones uitgebreid zijn excuses aan, maar de Spaanse bond nam hier geen genoegen mee en startte een onderzoek.

Aragones werd daarna veroordeeld tot het betalen van een boete van 3.000 euro. De coach ging hier niet mee akkoord en heeft zijn gelijk gekregen. "Mijn advocaat heeft me vanochtend verteld dat de straf ingetrokken is. Dat is goed nieuws, want het was een smet op mijn loopbaan," aldus de Spaanse bondscoach.