Adams wint nipt in halve finale

Halve finalisten Martin Adams en Mervyn King, maakten zojuist uit wie er finalist werd van de Lakeside 2007. In een gelijk opgaande strijd is het Wolfie die zich op kan maken voor de finale van de Lakeside. Voor The King rest alleen nog zijn rol als supporter.

De Engelse Lakeside-veteranen Adams en King troffen elkaar in halve finale. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Ook in sets deden de halve finalisten niet voor elkaar onder. The King wist de tweede set zelfs met een "straight set" te behalen. In de derde set kreeg ook Wolfie de kans op een "straight set", maar King wist dit te verkomen door met een 180ér druk uit te oefenen op zijn landgenoot en de leg als nog binnen te halen. King kwam zelfs langszij door met bullseye de vierde leg op een stand van 2-2 in legs te zetten. De Engelsman ging er zelfs met de set vandoor en nam daarmee de leiding met een stand van 2-1 in sets. De vierde set was er één van de breaks. Een leg die begonnen werd door de één, werd gewonnen door de ander, uiteindelijk ging de set naar Adams. In de laatste leg voor de pauze gooiden beide darters hun dubbels niet en werd het nog spannend wie er met een voorsprong de pauze in gingen. Na vijftien pijlen wist Adams toch een stand van 3-2 in sets te behalen.

Na de pauze kwam Wolfie goed terug door direct King te breken met een Shanghai 20. De zesde set ging ook naar Adams, die deze set makkelijk won met 3-0 in legs en begon uit te lopen op zijn landgenoot. De zevende set leek naar King te gaan die met 2-0 in legs voorstond, maar Wolfie vocht zich knap terug naar 2-2 in legs. De vijfde leg barstte uit zijn voegen toen beiden darters starten met een score van 180, maar door een bouncer zag King de zevende set door zijn vingers glippen en was Adams nog maar één set verwijderd van de overwinning. The King knokte zich echter terug door de achtste set op zijn naam te schrijven, nadat Wolfie een score van tien niet wist uit te gooien. In de negende set zakte Adams in elkaar en verzaakte om de overwinning te pakken. King wist dit te benutten en kwam terug tot 5-4 in het voordeel van Wolfie. King leek in de tiende set als herboren. Doordat Adams veel dubbels miste, ging de set met 3-0 in legs naar The King. In de beslissende set maakte Adams de partij af door deze te winnen met 3-1. Wolfie bereikt met deze overwinning voor de tweede keer de finale in zijn loopbaan.

Submitter:  Bron: FOK!sport