India wint verrassend van Tsjechië

India heeft in het toernooi om de Hopman Cup, het jaarlijks terugkerende tennistoernooi voor gemengde landenteams, verrassend van Tsjechië (2-1) gewonnen. In het dubbelspel moest er een tie-break aan te pas komen om de winnaar te bepalen.

In deze tie-break was een hoofdrol weg gelegd voor Rohan Bopanna. "Hij had een banaan gegeten vlak voor de tiebreak en vloog werkelijk over de tennisbaan", aldus zijn partner Sania Mirza over het spel van haar collega.

Mirza was overigens degene die het eerste punt aan India schonk. In het enkelspel was ze met twee sets te sterk voor Lucie Safarova: 6-2, 6-2. Toch wisten de Tsjechen weer op gelijke hoogte te komen via Tomas Berdych. Bopanna moest zijn meerdere erkennen in de Tsjechische tennisser en verloor met 6-2, 6-2. In de laatste confrontatie, het dubbelspel, kwamen India aan de leiding door de eerste set met 6-3 te winnen. Het tweede bedrijf kon Tsjechië naar zich toe trekken: 7-5. In de derde set was er uiteindelijk een tie-break nodig om de doorslag te geven. India won deze met 10-6.