Van Eerd Nederlands Rallykampioen

Frits van Eerd & Erwin Mombaerts zijn in Barneveld Nederlands Rallykampioen geworden. Behalve de overwinning om het kampioenschap, werd ook de rally, de Vierhouten Pallets Nederland Rally, gewonnen.

Na afloop van de rally liet een dolgelukkige Van Eerd het aan iedereen weten: ”Eindelijk! We zeiden het dit seizoen al eens eerder, ’To finish first, you first have to finish’. De betrouwbaarheid van de door Wevers Sport geprepareerde Toyota Corolla en de 100% inzet van mijn service crew en natuurlijk navigator Erwin Mombaerts, hebben vandaag mijn droom uit laten komen.”

De strijd tijdens de rally werd voornamelijk uitgevochten tussen Van Eerd in de Toyota Corolla en Mark van Eldik in de nieuwere Subaru Impreza WRC. Aanvankelijk had die laatste het voordeel door op de eerste dag op slicks te starten, Van Eerd begon op intermediates. Dat bleek een foute keuze waardoor de Impreza-rijder een gat kon slaan met Van Eerd.

Tijdens de service wisselde Van Eerd van schoeisel, nu een juiste keuze want hij boog het verschil met Van Eldik, die van de baan schoof, om in een voorsprong van vier seconden. Op proef vier ging echter ook Van Eerd van de baan waardoor zijn rivaal weer langszij kon komen. Uiteindelijk zouden Van Eerd en Mombaerts toch winnen na een olielekkage van Mark van Eldik.

”Niet normaal wat gaaf!! Hier heb ik toch wel lang op moeten wachten hoor, een aantal maal waren we heel dichtbij een kampioenschap maar door domme pech liepen we het steeds mis. Geweldig en ongelooflijk dat het nu eindelijk gelukt is”, aldus een dolblije Nederlands kampioen rally na afloop.