Uitslagen België speelronde 4

In België werd de vierde speelronde in de Jupiler League afgewerkt. Absolute kraker was de wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge. De thuisploeg won met 1-0.

Cercle Brugge - Racing Genk
Racing Genk heeft nipt gewonnen van Cercle Brugge. De gasten uit Genk sloegen in de tweede helft toe. Cercle Brugge had in de eerste helft enkele prima kansen om de score te openen maar mistte de koelbloedigheid om de kansen te verzilveren. Ook Genk kreeg vervolgens een goede kans maar ook zij wisten geen doel te treffen

Kort na de theepauze was het toch raak voor de gasten. De Griekse aanvoerder van Racing Genk wist de bal, in de rebound, tegen te touwen te schieten. Na het doelpunt geloofde Genk het wel en nam gas terug. Cercle kon ook niet echt gevaarlijk worden waardoor de einduitslag bereikt was. Cercle blijft hierdoor staan op één punt uit vier wedstrijden en ziet de competitiestart hierdoor mislukt. Voor Genk betekende de overwinning dat de club nog steeds meedoet in de top van de ranglijst.

Lierse - Brussels
Lierse is er niet in geslaagd hun eerste wedstrijd winnend af te sluiten. In het eigen stadion werd met 0-1 verloren van Brussels. Het beste spel was wel voor de thuisploeg, dat bijna de gehele wedstrijd een overwicht had. Uitgespeelde kansen leverde dit niet op waardoor de winst alsnog naar de gasten ging. Brussels steeg door de overwinning naar de tweede plaatst op de ranglijst. Lierse wist voor de derde keer op rij geen punten te pakken en neemt op de ranglijst de laatste plaats in.

Spits Kalulika van Brussels was weer van grote waarde voor de club van trainer Cartier. Hij scoorde alweer zijn derde doelpunt in het jonge seizoen. Dat Brussels überhaupt nog zou scoren was lang ondenkbaar omdat het aanvallende spel van de uitspelende ploeg ver beneden pijl was. Pas in de 74e minuut wist Kalulika het enige doelpunt te produceren, daarvoor was Brussels aanvallend machteloos.