Cunego komt terug om te winnen

Damiano Cunego toonde zich ondanks de tweede plaats op Alpe d’Huez tevreden over zijn prestatie. De Girowinnaar kondigde en passant aan opnieuw voor de aanval te kiezen.

Voorlopig zit het niet mee voor Lampre: naast Cunego legden ook Alessandro Ballan, Daniele Bennati en Salvatore Commesso beslag op een tweede plaats. Desondanks bekeek Cunego de zaken vanuit een positieve invalshoek: ”Dit belooft veel voor de toekomst. Ooit kom ik hier terug om te winnen, ik weet dat ik kan verbeteren. Frank Schleck verraste me met zijn aanval, hij was gewoon explosiever.”

Cunego speelt in het algemeen klassement geen rol van betekenis en richt zich op ritwinst. ”Ik kan het me permitteren een drieste aanval op te zetten, en dat zal ik de komende dagen zeker opnieuw proberen. Bovendien houden de Italiaanse en Franse fans van aanvallers die niet wieltjes plakken.” Toch wil de 24-jarige Italiaan ooit proberen de erfenis van Marco Pantani in te lossen. ”Ik weet niet wanneer, maar ik zal eens de Giro laten schieten en alleen de Tour rijden om een goed algemeen klassement neer te zetten.”