Blessure Owen valt mee

Micheal Owen zal naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar weer kunnen voetballen. Tijdens de WK wedstrijd tegen Zweden liep de Engelsman een ernstige blessure op aan zijn rechterknie. Na onderzoek blijkt de schade enigszins mee te vallen.
In de groepswedstrijd tegen Zweden sloeg het noodlot andermaal toe voor de 26-jarige Owen. Slechts vijf minuten waren er gespeeld toen Boy Wonder zijn rechterknie verdraaide en het strijdtoneel moest verlaten. Owen werd onlangs door de beroemde kniespecialist Richard Steadman, in de Verenigde Staten, onderzocht. Daar bleek de schade mee te vallen, naast het scheuren van de kruisband en kraakbeenproblemen was er niets aan de hand. Vooraf werd er rekening mee gehouden dat er meer kniebanden waren beschadigd.

Over acht weken zal Owen worden geopereerd aan de achterste kruisband, de revalidatie zal vervolgens vijf maanden in beslag gaan nemen. Ondertussen probeert Owen’s club, Newcastle United, de FIFA zover te krijgen dat zij mee betalen aan de revalidatie van de spits. De kans dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is overigens klein, de FIFA heeft zich altijd afzijdig gehouden bij eerdere verzoeken en weigert enige verantwoordelijkheid te nemen voor geblesseerd geraakte spelers tijdens (oefen)interlands.