Alonso verwacht zware race

Fernando Alonso, coureur van Renault F1, denkt dat het een zware Grand Prix van Europa zal gaan worden. De eerste drie races van het seizoen werden gewonnen door Renault, maar de Grand Prix van San Marino was een prooi voor Michael Schumacher in de Ferrari.

De Spaanse wereldkampioen denkt dat de gevechten om de GP-zeges heviger zullen worden. "Ik verwacht weer een zwaar gevecht. Ik denk dat de rijders veel dichter bij elkaar zitten dan de stand in het kampioenschap doet vermoeden. De Michelin-banden hebben dit jaar heel consistent gepresteerd op elk circuit. Ik weet zeker dat zij het ook goed zullen doen in Duitsland. Ik denk dat we de mannen van McLaren-Mercedes hard zullen zien werken in hun thuisrace. Zij rijden op dezelfde banden als ons."

"We weten op dit moment nog niet hoe consistent Ferrari is. Tot dusver is Ferrari sterk op dezelfde circuits waarop zij in 2005 ook sterk waren en minder sterk op de circuits waarop dat vorig jaar ook het geval was. Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat dit de rest van het seizoen ook zo zal zijn. We kunnen de Ferrari-rijders dus nog niet afschrijven. Bovendien rijdt ook Michael komend weekend voor zijn thuispubliek."

"We moeten ons concentreren op ons eigen werk. Ik rijd met de nieuwe B-specificatie van de RS26-motor. Dat is een goede stap voorwaarts. We hebben voor elke race nieuwe ontwikkelingen op de auto. Ik weet zeker dat we zondag weer voor de volle winst kunnen gaan". Vorig jaar won Alonso de Grand Prix van Europa, voor Nick Heidfeld in de Williams en Rubens Barrichello in de Ferrari.