GPMA-teams tekenen voor 2008

De teams vertegenwoordigd door de Grand Prix Manufacturers Association hebben zich ingeschreven voor het seizoen van 2008. De GPMA bestaat uit alle Formule 1 teams die worden vertegenwoordigd door een autofabrikant, behalve Ferrari.

De vijf teams waar het om gaat, BMW, Honda, McLaren, Renault en Toyota, zijn akkoord gegaan met het voorstel van de FIA over het seizoen van 2008. De GPMA heeft lang gedreigd met een rivaliserende raceklasse te zullen komen. Met de inschrijving van de GPMA-teams lijkt er nu een einde aan de onrust te komen. De GPMA zal echter nog niet worden opgeheven, zij blijft strijden voor de belangen van haar leden.

In een verklaring zegt de GPMA: "De teams kijken er naar uit om gesprekken met de FIA te beginnen waarin de regels voor 2008 duidelijk gaan worden. De GPMA-leden zijn aan elkaar gecommitteerd en blijven verbonden met de Formule 1 om de sport te verbeteren voor al haar aandeelhouders. Er is grote vooruitgang geboekt in de onderhandelingen tussen de GPMA en de houders van de commerciële rechten en de gesprekken gaan door."