Blind dubt over invulling linksback

Ajax-trainer Danny Blind heeft zijn elftal voor het Champions League-duel met Internazionale zo goed als rond. De Zeeuw twijfelt alleen nog over de invulling van linksback.

De linksbackpositie zal worden ingenomen door Urby Emanuelson of Juanfran. Laatstgenoemde verloor zijn basisstek na afloop van de nederlaag tegen FC Utrecht (1-4). De Spanjaard heeft ook last van rugklachten. Toch is dat voor Blind op voorhand geen reden om Juanfran niet op te stellen: ”Als een van de weinigen is Juan een gelouterde speler. Dat gegeven moet ik afwegen tegen een aantal andere dingen, zoals hoe we de laatste weken hebben gespeeld.”

Mocht Juanfran als linksachter beginnen, dan speelt Emanuelson of Nourdin Boukhari op het middenveld. ”Naast Maduro en Lindenbergh hebben we een middenvelder nodig die offensief denkt”, aldus Blind. De oefenmeester is aan de vooravond van het Champions League-duel realistisch: ”Het liefst wil je voor eigen publiek al een beslissing forceren, maar dat lijkt me zeker niet reel. We moeten er ieder geval voor zorgen dat het over drie weken nog ergens om gaat. Wij missen meer spelers dan zij en zij hebben meer kwaliteit en meer ervaring dan wij.”


Vermoedelijke opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Vermaelen, Heitinga, Juanfran, Maduro, Lindenbergh, Emanuelson, Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

Internazionale: Cesar, Zanetti, Samuel, Crdoba, Favalli, Figo, Cambiasso, Pizarro, Stankovic, Martins, Adriano.