Toyota toont nieuwe wagen

Toyota F1 heeft haar nieuwe auto voor 2006 gepresenteerd. De TF106 zal morgen voor het eerst worden getest, op het circuit van Barcelona.

Toyota is het eerste team dat de nieuwe auto klaar heeft, slechts anderhalve maand na de laatste race van 2005. Technisch directeur Mike Gascoyne gelooft dat de vroegere presentatie het team een voordeel geeft op de andere teams. "Het geeft aan dat we in staat zijn om zo snel te reageren en vooruitgang te boeken als nodig is in de Formule 1," aldus Gascoyne.

De TF106 heeft een compleet nieuw ontworpen achterkant, geheel aangepast aan de nieuwe V8-motor. De voorkant van de wagen is een doorontwikkeling van de TF105B, waarmee Toyota afgelopen seizoen reed. De nieuwe RVX-06-motor draaide al op 21 maart jl. voor het eerst op de testbank en heeft sinds juli al 2143 kilometer afgelegd in een aangepaste TF105B.

Morgen begint Toyota met het testen van de nieuwe wagen op het Spaanse circuit van Barcelona. Dat zal tevens de eerste keer zijn dat het team gebruik maakt van Bridgestonebanden. Ralf Schumacher en Jarno Trulli zullen achter het stuur zitten bij het debuut van de TF106, terwijl testcoureur Ricardo Zonta ook een aantal testritten zal maken.