Rangers eist geld voor blessure Buffel

Glasgow Rangers is boos en wil geld zien van de Belgische voetbalbond. Thomas Buffel is namelijk al meer dan een maand uit de roulatie door een blessure die hij opliep tijdens een interland van 'De Rode Duivels'.

De Schotse club is van mening dat de Belgen mee moeten betalen aan het salaris van Buffel, die hij tijdens zijn revalidatie ontvangt. De Rangers zijn van plan om een claim van 181.000 euro in te dienen.

Het is niet voor het eerst dat een club de dupe wordt als een speler, tijdens een interlandwedstrijd, een blessure oploopt. Deze discussie is dan ook al vaker gevoerd. Vorige week nog eiste een club uit België, Charleroi, één miljoen euro. Dit zou een vergoeding moeten zijn voor Abdelmajid Oulmers. Hij liep tijdens een interland van Marokko een zware blessure op. Het bedrag zou echter niet door de Marokkaanse voetbalbond betaald moeten worden, maar door de FIFA.

Ook in Nederland zijn er clubs die met dit soort problemen kampen. Vorige week maakte Feyenoord-coach Erwin Koeman zich nog kwaad om een blessure die Romeo Castelen opliep tijdens wedstrijden van Oranje en Jong Oranje. Voor zover bekend is heeft nog geen enkele Nederlandse club een schadevergoeding geëist.