Uitslag Spanje - Slowakije

Spanje kan zich opmaken voor het wereldkampioenschap volgende zomer in Duitsland. Het Zuid-Europese land maakte in eigen land zijn favorietenrol waar en won de eerste play-off wedstrijd met maar liefst 5-1 van Slowakije. Spanje had de zege te danken aan twee Liverpool spelers.

Spanje moest door een tweede plaats in groep zeven twee play-off wedstrijden spelen tegen Slowakije. De Spanjaarden eindigden met twee punten achter Servië-Montenegro. Slowakije ging met de hakken over de sloot door naar de play-offs. In groep drie haalde het de tweede plaats door op onderling resultaat Rusland voor te blijven.

Bondscoach Luis Aragones van Spanje gaf voor de wedstrijd aan om met drie aanvallers te spelen. Dit omdat Spanje de laatste tijd enkele problemen kent om het net te vinden. Met Raul, Fernando Morientes en Fernando Torres probeerde Spanje al in de eerste wedstrijd een beslissing te forceren in de strijd om een WK-ticket. Aan de kant van Slowakije stond Marek Mintal niet aan de aftrap. De topscorer van vorig seizoen in de Bundesliga is geblesseerd.

Spanje, het vorige WK nog op penalty’s uitgeschakeld door Zuid-Korea – kende via Luis Garcia een prima start. Al na twintig minuten stonden er twee doelpunten op zijn naam. Na tien minuten maakte Garcia het openingsdoelpunt door een corner binnen te koppen. De 2-0 maakte hij door een prachtige pass van Xavi hard achter de Slowaakse doelman te schieten.

Robert Vittek gaf in de tweede helft Slowakije weer wat hoop door al vroeg de belangrijke 2-1 aan te tekenen. De eerst gevierde man – Luis Garcia – ging in de fout door niet goed terug te spelen naar Casillas. Lang genieten kon Slowakije daar niet van, want via een penalty kwam Spanje weer op een verschil van twee doelpunten te staan. Fernando Torres maakte vanaf elf meter de 3-1 nadat Had op belachelijke wijze met rood van het veld gestuurd werd.

Met een man meer was er voor het Slowakije geen houden meer aan. Spanje liep via doelpunten van Luis Garcia en Fernando Morientes uit naar een 5-1 voorsprong. Met de zege kan Spanje zich al voorbereiden op het WK in Duitsland. De terugwedstrijd in Bratislava is nog slechts voor de statistieken.