Lippi prijst Van Basten

Aan de vooravond van de vriendschappelijke interland tegen Nederland heeft de bondscoach van Italië, Marcello Lippi, zijn collega Marco van Basten onder de complimenten bedolven.

Lippi, oud-trainer van Juventus, vindt dat zijn collega in de WK-kwalificatiereeks "fantastisch werk" heeft geleverd. "Het is goed zichtbaar dat de spelers van het Nederlands elftal zich razendsnel ontwikkelen. Ze spelen met fantasie en lef en zijn daardoor een interessante tegenstander voor ons."

Het Italiaanse nationale team arriveerde gisteravond pas op Schiphol en maakte daarna geen gebruik meer van de gelegenheid om in de Amsterdam ArenA te trainen. Zaterdagmorgen werkte de selectie van bondscoach Lippi nog wel een lichte training af in het stadion, zonder de geblesseerden Angelo Peruzzi (Lazio Roma), Francesco Totti (AS Roma) en Christian Vieri (AC Milan), waarvoor Lippi geen vervangers opriep.

Lippi vindt niet dat het oefenduel door de blessures van het drietal wordt gedevalueerd. "Geenszins. Nederland en Italië zijn in staat dat op te vangen, hebben meerdere goede spelers."