Kwalificatie weer anders in 2006?

De Formule 1 kiest waarschijnlijk voor een afvalkwalificatie voor het 2006 seizoen, hierover werd afgelopen vrijdag vergaderd.

Nick Fry van het BAR Honda team legt het plan uit: "In de eerste 15 minuten moeten alle coureurs een tijd neerzetten. De vijf langzaamste rijders vallen af. Er is een 5 minuten durende pauze. Aansluitend gaan de vijftien overgebleven coureurs met de door hun gereden tijden weer het circuit op en moeten een nieuwe tijd realiseren. Dan vallen weer vijf coureurs af".

"Aansluitend blijven er nog tien coureurs over die in de afsluitende 20 minuten gaan rijden voor de eerste tien plaatsen die nog over blijven, dat is de bedoeling. Dat wil ook zeggen dat er in dit uur veel wordt gereden, iets wat velen van ons, voor de tv uitzendingen, zullen toejuichen. Of er dit weekend een definitieve beslissing wordt genomen is nog onzeker, maar we hebben er vertrouwen in dat we dit thema binnenkort kunnen afsluiten".

Er zijn echter nog wel wat kleine punten waar nog over nagedacht moet worden, bijvoorbeeld wat men met de benzine doet.
De coureurs die vroeg 'uitvallen' in de kwalificatie leggen natuurlijk minder ronden af. De vraag bestaat dan ook of de overige rijders mogen bijtanken tussen de kwalificatie sessies.