Zege Barcelona, nederlaag Real Madrid

Real Madrid heeft al op de tweede speeldag zijn eerste nederlaag geleden. Celta de Vigo bleek met 3-2 te sterk.
FC Barcelona en Deportivo la Coruna wonnen wel.

FC Barcelona boekte in het eigen Camp Nou een zege zonder glans tegen Real Mallorca: 2-0. Samuel Eto’o was verantwoordelijk voor de complete productie. Mark van Bommel mocht 24 minuten meespelen en scoorde zelfs bijna. Barcelona speelde na de vroege voorsprong – al na 32 minuten was de eindstand bereikt – het duel rustig uit. Ook na twee rode kaarten van Mallorca drong de ploeg van Rijkaard niet meer echt aan.

Het ambitieuze Valencia speelde in Zaragoza met 2-2 gelijk. Valencia-trainer Quique Flores startte met al z’n vedetten op de bank en dat speelde Zaragoza gedurende de eerste helft in de kaart. Pas toen Valencia in de tweede helft Aimar, Vicente en Villa erin bracht kwam er wat leven in het spel van de bezoekers. Hierdoor scoorde Villa zo’n tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Patrick Kluivert kwam niet binnen de lijnen. Een andere Nederlander, Jan Kromkamp, speelde wél de hele wedstrijd met zijn Villareal, maar kwam niet verder dan een 1-1 tegen Sevilla.

Real Madrid speelde zaterdagavond al en het verloor in het eigen Bernabeu stadion met 2-3 van Celta de Vigo. De winnende treffer van Celta was op zijn minst dubieus te noemen. Het schot van Nestor Canobbio was de lijn namelijk niet gepasseerd, maar werd toch toegekend door scheidsrechter Dominguez. Dat bleek de doodsteek voor Real, dat vooral in de eerste helft het publiek met aantrekkelijk spel wist te vermaken. De Koninklijke begon echter matig en daarvan wist Celta via Contreras te profiteren. Dankzij een (twijfelachtige) strafschop van Ronaldo en een doelpunt van Baptista na een mooie aanval werd het 2-1. Vlak voor de pauze kreeg ook Celta een penalty na een handsbal van Pavon. Canobbio miste, maar Nuńez was bij de pinken en scoorde de rebound. Na de pauze zakte het spel van Madrid wat in en kende het tegenslag door de onterechte tegengoal. Een slotoffensief leverde wel nog kansen op voor de miljoenenploeg, maar de eerste nederlaag van het seizoen kon niet meer worden voorkomen.

Celta de Vigo behoudt met de onverwachte zege haar honderd procent score. Dat deed dat ook Deportivo la Coruna, al wachtte de ploeg van Joaquín Caparrós lang met toeslaan in de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Pas ver in de blessuretijd maakte Joan Capdevila na een hoekschop de winnende treffer.