Red Bull koopt Minardi

Volgens geruchten in het paddock gaat teambaas van Minardi, Paul Stoddart, morgen bekend maken dat hij zijn team heeft verkocht aan Red Bull. Gisteren zouden de onderhandelingen tot een succesvol einde zijn gebracht.

Verder is er de verwachting dat Mateschitz en zijn rechterhand, Dany Bahar, vanavond in Spa aan zullen komen. De twee zijn normaal gesproken niet bij F1 races aanwezig, dus mogelijk dat ze er zijn om morgen iets bekend te maken.

Stoddart geeft wel toe dat er een mogelijkheid is dat er dit weekend een aankondiging plaats kan vinden. "Maar mijn gevoel zegt me dat dat waarschijnlijk toch pas in Brazilië zal zijn. Ik zou de Formule 1 echt ongelooflijk gaan missen. Maar het belang van het team gaat boven alles dus ook mijn individuele belang." aldus de sympathieke Australische teambaas.

Update:
De deal tussen Red Bull en Minardi is bevestigd. In een officiele verklaring lichtte Red Bull Racing toe dat de voornaamste reden van de koop van Minardi het aantal coureurs in dienst van RBR was. "We hadden maar twee opties om nieuwe coureurs te helpen: ze onderbrengen bij andere teams of meer racestoeltjes beschikbaar hebben. Na zorgvuldige overweging heeft Red Bull besloten tot de laatste optie."

Tevens gaf Red Bull aan dat de het team het belangrijk achtte een grotere invloed op de Formule 1 te hebben. "De overname betekent dat Red Bull nu een tweede stem heeft in alle zaken die over de toekomst van de Formule 1 gaan," aldus het team. Het lijkt erop dat de aankoop betekent dat het overgenomen team niet meer de naam Minardi zal dragen. Dat zou het einde van Minardi betekenen na twintig jaar te hebben geraced in de Formule 1. Daarin was het hoogtepunt de vijfde plaats van Pierluigi Martini in de Engelse Grand Prix van 1989.

met dank aan MaximusF1 voor de tip