Van der Meer verovert nationale titel

Nick van der Meer heeft in Ede de Nederlandse titel veroverd. De 20-jarige Amsterdammer versloeg in de finale zijn stadgenoot Martijn Bok: 6-3, 1-6, 6-0 en 6-2.

Van der Meer was erg content met de zege: ”Ik speel het hele jaar door internationaal en dan is het extra leuk om in eigen land te tennissen. Ik heb echt mijn beste tennis moeten spelen om hier te winnen.” De 32-jarige Bok moest in de halve finale nog vol aan de bak tegen Bart Beks, terwijl Van der Meer zijn opponent Robin Haase na anderhalve set zag opgeven met een polsblessure.

Bij de vrouwen ging de titel naar de pas 15-jarige Renée Reinhard. De Alkmaarse won met 6-4 en 7-5 van Kelly de Beer. Eerder werd Reinhard ook al kampioen in de leeftijdsklassen tot 12, 14, 16 en 18 jaar. Kenners voorspellen een grote toekomst voor Reinhard, die inmiddels 20e staat op de nationale ranking van de KNLTB. Reinhard zal in New York meedoen aan het juniorentoernooi van de US Open. Op Wimbledon sneuvelde ze trouwens in de eerste ronde van het juniorentoernooi.