FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 augustus 2005

Geen aanwijzingen op voice-recorder rampvliegtuig

De band van de cockpit-voicerecorder van het Cypriotische vliegtuig dat vorige week zondag verongelukte bij Athene, bevat geen aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Bij het ongeval kwamen 121 mensen om het leven.

De onderzoekscommissie van de Griekse burgerluchtvaart heeft zondag na analyse van de band verklaard dat in het laatste halfuur van de vlucht van de Boeing 737-300 de recorder alleen maar diep in- en uitademen opgenomen heeft. Dat is vermoedelijk het geluid van iemand die een zuurstofmasker op heeft, de co-piloot of een steward die nog zou hebben geprobeerd controle over het vliegtuig te krijgen.

Verder zou de band een vaag soort gefluister of gemompel bevatten, alsof iemand in zichzelf praat. Er stond geen gesprek op tussen de piloten en de luchtverkeersleiding. Ook was op de band te vernemen hoe een steward, Andreas Prodromu, in de cockpit driemaal het woord 'mayday' zei. Bloedonderzoek heeft vastgesteld dat Prodromu inderdaad in de cockpit aanwezig was. Waarschijnlijk heeft hij geprobeerd het vliegtuig onder controle te krijgen. Hij had een opleiding gehad tot piloot voor kleinere vliegtuigen.

Federer eindwinnaar in Cincinnati

Roger Federer heeft het Masterstoernooi van Cincinnati op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Zwitser rekende af met Andy Roddick: 6-3 en 7-5.

Roddick opende sterk door al snel druk te zetten op de service van Federer. Het kwam echter niet tot een break voor ‘A-rod’ en dat brak hem duur op. In de vijfde game werd de Amerikaan namelijk zelf gebroken. Een dubbele fout deed Roddick op dat moment de das om. Federer won op superieure wijze zijn eigen servicegames, dominerend vanaf de baseline, en ging op 5-3 nogmaals door Roddicks opslag heen.

Op 2-2 in de tweede set deed Roddick eindelijk wat terug door Federer te breaken. Een aanvallende tactiek van de Amerikaan ontwrichtte even Federers spel. Roddick kon echter niet lang genieten van zijn break voorsprong; Federer brak meteen weer terug, onder meer dankzij een ongelooflijke forehandwinner. Bij een stand van 5-6 kreeg Roddick last van zijn voet en liet zich behandelen. Het was een ongelukkig moment voor een blessure, want in de daaropvolgende game leverde de hardhitter zijn service in en daarmee meteen de wedstrijd.

Zo is de comeback van Federer na zijn winst op Wimbledon geslaagd te noemen: ”Deze toernooizege is een beetje een verrassing na zo’n lange inactiviteit. Ik speelde echter fantastisch tennis en kijk vooruit naar de US Open.” De winst in Cincinnati was voor de Fed Express alweer zijn negende toernooizege en vierde Masterstitel van 2005. De Zwitser heeft al 22 achtereenvolgende ATP-finales gewonnen.

Punten tweede ronde

Dit weekend was de tweede speelronde in de Nederlandse competitie. Hieronder vind je de punten.

Rondewinnaar is Franco79 met 47 punten. Op een gedeelde tweede plaats eindigden drie users, gitaarsnaar, JhonnyEnglish en VatosLocos_4ever, met allen 42 punten.

In het algemeen klassement gaat Raymania met 96 punten aan de leiding, op een gedeelde tweede plaats met 90 punten staan Franco79 en Omega. Loontje en Gatalin staan vierde en vijfde.

Bij de subleagues waren er twee weekwinnaars, SweetlakeCity SoccerLeague en Eniesee Nijmegen-league haalden beiden 34 punten.

In het algemeen klassement gaat xyutwel met 74 punten aan de leiding, een punt meer dan II Mondo en Eniesee Nijmegen-league die beiden 73 punten hebben.

Je kunt voor de volgende ronde wisselen tot vrijdag 26 augustus 17:59 uur.

Osdorp Posse voor het eerst in Osdorp

Icoon Muziek nieuwsDe Amsterdamse rapformatie Osdorp Posse heeft vandaag voor het eerst een optreden verzorgd in het stadsdeel waar het de naam aan dankt. In Osdorp, aan de oever van de Sloterplas, werd opgetreden tijdens het Waterval Festival. De band van voorman Def P. trad vreemd genoeg tot vandaag niet eerder op in de buurt van de roots.

De Osdorp Posse was rond 1990 de eerste en de enige Nederlandstalige rapgroep. De band van Def P., Seda, IJsblok en King werkt vanaf dat moment gestaag aan de eigen promotie, en scoort eind jaren negentig zelfs een hitje met 'Origineel Amsterdams'. Van de leden woont overigens alleen IJsblok, een neef van Def P., in Osdorp.

De Osdorp Posse trad voor het eerst op in Osdorp

Vrouwelijke Schoonheden - Deel 10

Vorige Delen: Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5, Deel 6, Deel 7, Deel 8 en Deel 9.

Het laatste deel van de serie, hopelijk hebben jullie genoten van de mooie open dirs en galleries die deze serie rijk was.

Open Dir: Mr Figaro's Plaatjes.
Gallerij: Pool.

En als extra, de foto's waarvan de open dir niet meer werkt maar de gallerij wel nog: Priceless Bikini's.
Met dank aan StephanL die dat even gemeld heeft.

Veel kijkplezier...

Marlet, Alex naar Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft na een rustige zomer aan het transferfront toch nog twee grote vissen aan de haak geslagen. Vandaag presenteerde de Bundesligaclub namelijk de internationals Marlet en Alex.

De Fransman Steve Marlet is afkomstig van Fulham en tekent een contract voor één seizoen bij de ambitieuze Duitse club. De 23-voudig international komt transfervrij over van Fulham. Algemeen directeur Thomas Strunz ziet het helemaal zitten in de 31-jarige spits: ”Hij is heel snel en kan op verschillende posities uit de voeten. Voor ons wordt hij een waardevolle speler.” Marlet kwam in het verleden onder meer uit voor Olympique Lyon en Olympique Marseille.

De 25-jarige Alex komt voor 1,8 miljoen euro over van Benfica, dat hem vorig seizoen uitleende aan Vitória Guimaraes. Alex kwam drie keer uit voor de Portugese nationale ploeg. Momenteel staat VfL Wolfsburg als negende genoteerd in de Bundesliga.

Blessures Vincken, Sibon

Gerald Sibon en Tim Vincken zijn allebei enige tijd uit de roulatie. De spits van PSV is waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld wegens een nekhernia. Vincken kampt met een hamstringblessure waardoor hij zeker de klassieker tegen Ajax zal moeten missen.

Vincken was net hersteld van een eerdere hamstringblessure, maar vandaag begaf zijn spier in zijn bovenbeen het opnieuw. Volgens clubarts Robbart van Linschoten is Vincken zeker twee weken à drie weken uit de roulatie. Naast de topper tegen Ajax zal hij dus ook wellicht het duel tegen NEC moeten missen.

Sibon is aanmerkelijk langer niet te bewonderen zijn op de Nederlandse voetbalvelden. De spits zal drie maanden moeten rusten wegens een nekhernia. ”Het is niet zomaar een blessure, maar voorlopig is een operatie niet aan de orde,” aldus de lange aanvaller. Al sinds maart heeft Sibon last van de kwetsuur. Desondanks speelde de Drent daarna nog een aantal wedstrijden voor de landskampioen.

Coureur verongelukt bij Stockcar Formule 1

chris1974 en LekkerSimpel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Coureur Piet Keijzer is vandaag op 50-jarige leeftijd verongelukt tijdens de Stockcar Formule 1 in Venray. Hij vloog uit de bocht en knalde tegen de boarding. Daarna werd hij geraakt door een andere auto aan de zijkant. Hij overleed ter plekke op het circuit.

In de elfde ronde sloeg het noodlot toe. Hij was een ervaren coureur. Hij reed al dertig jaar in een stockcar. Een stockcar wordt door de achterwielen aangedreven en is een eenzitswagen. De motor zit voorin en de bestuurder heeft een plek achter de motor in het midden van de cabine. Alle wagens hebben een stalen chassis van een gelaste constructie.

Een voorbeeld van een stockcar waar ze in reden tijdens de race

-
Op de website van Piet Keizer kun je in het gastenboek reageren op het ongeluk.

Evans wint verregende etappe

De Australiër Cadel Evans heeft de zevende etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. Hij was de snelste op de slotklim van Feldberg. Leipheimer eindigde voor Jan Ullrich en komt daardoor nog steviger in de leiderstrui.

De etappe werd bepaald door het slechte weer, het regende van start tot finish. Toch waren er vier man die zich aan een vlucht waagden: Sutherland, Barredo, Müller en Gustov. Het kwartet kreeg een maximale voorsprong van elf minuten. In de favorietengroep waren het de ploeggenoten van Danilo Di Luca van Liquigas - Bianchi die de achtervolging inzetten.

Aan de voet van de één na laatste klim was de voorsprong geslonken tot ongeveer drie minuten. Op 25 km van de streep was Barredo de eerste die moest lossen, niet veel later bleef Gustov alleen over. Daarachter ging Alberto Contador in de aanval, hij raapte snel de vluchters op en sloot op de top aan bij Gustov. Samen reden zij de afdaling, maar aan het begin van slotklim, die meteen volgde, moest Gustov er meteen af. Scholz, ploeggenoot van leider Leipheimer, voerde de groep met favorieten aan. Het verschil was daardoor op acht kilometer van de top, waar de streep lag, iets meer dan een minuut.

Op zeven kilometer van de finish was het Pieter Weening die in de tegenaanval ging, hij kreeg onder andere Julich met zich mee. Deze aanval hield niet lang stand. Het verschil daalde tot 55 seconden. Onder invloed van Fabian Jeker zakte het verschil zelfs tot een halve minuut. Weening kon nog steeds met de besten mee. Jeker ging vervolgens zelf in de aanval, dit zorgde voor de schifting. Leipheimer, Evans, en Jaksche konden mee, Ullrich moest lossen.

Contador werd snel ingelopen, hij kon nog wat werk verrichten voor Jaksche. Die in de laatste kilometer zelf aanging. Evans kon in zijn wiel komen en er zelfs overheen gaan. Niemand kon de Australiër volgen. De ex-mountainbiker schreef daardoor de zevende etappe van de Deutschland Tour op zijn naam. Weening werd knap negende, nog voor Ullrich. De Duitser verloor 28 seconden op zijn concurrent voor de eindzege, Leipheimer. Het verschil tussen de twee is nu 1.26. Morgen volgt er een tijdrit, waarin beslist gaat worden wie de ronde op zijn naam gaat schrijven. De etappe van dinsdag zal geen verschillen meer maken in het algemeen klassement.

Uitslag zevende etappe Deutschland Tour

Pos.VoornaamAchternaamTeamLandTijd
1 CadelEvansLotto DomoAustralië4.56.11
2 FabianJekerSaunier DuvalZwitserland0.11
3 JorgJakscheLiberty SegurosDuitslandz.t.
4 LeviLeipheimerGerolsteinerVerenigde Staten0.14
5 AlbertoContadorLiberty SegurosSpanje0.26

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 33)

Dit weekend was de tweede speelronde in de Nederlandse Eredivisie.

Feyenoord won zondag de derby tegen Sparta met 3-1. Na een moeizame eerste helft op het uitverkochte Kasteel in Rotterdam maakte de ploeg van trainer Koeman het karwei gemakkelijk af.

Sparta kwam op voorsprong via Van den Bergh, maar Kuijt maakte op slag van rust gelijk. Daarna was de 96e derby binnen het kwartier beslist door doelpunten van Pardo en Ghaly.

Sota Hirayama vierde zaterdagavond een droomdebuut in de Nederlandse competitie. De 19-jarige Japanner kreeg in de wedstrijd ADO Den Haag - Heracles (1-2) een kwartier speeltijd, en scoorde daarin twee maal waarmee hij zijn club Heracles drie punten bezorgde.

Uitslagen

Vrijdag 19 augustus
NAC Breda - Willem II 1-0

zaterdag 20 augustus
SC Heerenveen - Roda JC 5-4
RBC Roosendaal - AFC Ajax 0-2
FC Twente - N.E.C. Nijmegen 0-1
ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-2

zondag 21 augustus
FC Utrecht - AZ 1-2
Sparta Rotterdam - Feyenoord 1-3
PSV - Vitesse 2-1
RKC Waalwijk - FC Groningen 2-1

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Mallorca getroffen door overstromingen

Het Spaanse eiland Mallorca is getroffen door zware onweersbuien en hagel. Daardoor stonden in verschillende plaatsen de straten blank. Ook de Costa Brava werd getroffen door noodweer.

In de Mallorcaanse hoofdstad Palma ontstond zaterdagavond een verkeerschaos, omdat de straten onder water kwamen te staan. Voetgangers moesten op de stoep tot de knieën door het water. De luchthaven had ook last van wateroverlast. Daardoor liepen reizigers een vertraging op van ongeveer een uur. In de badplaats Palmanova veranderde een straat in een kolkende rivier. Winkels en cafés stroomden vol water.

Gerona aan de Costa Brava werd getroffen door zware hagelbuien. Door de vele neerslag stortte het dak van een pas geopend winkelcentrum in. Veel straten aan de kust stonden zo ver onder water dat ze niet meer begaanbaar waren. Op veel plaatsen viel honderd liter water per vierkante meter.

F1: Uitslag GP van Turkije

Kimi Räikkönen heeft de eerste Grand Prix van Turkije op zijn naam weten te schrijven. De Fin heeft de hele race gedomineerd. Juan Pablo Montoya leek de 1-2 voor McLaren Mercedes compleet te maken, maar uiteindelijk haalde Fernando Alonso de Colombiaan in doordat deze in Turn 8 een uitstapje maakte.

De wagens van Nick Heidfeld en Mark Webber werden in de pits geparkeerd nadat beide coureurs voor de tweede maal een lekke rechter achterband hadden. Michael Schumacher kwam met Webber in aanraking, terwijl de Duitser de Australiër op een ronde zette. Hierdoor moest Schumacher de pits opzoeken, hier werden in totaal drie banden gewisseld naar aanleiding van het incident.

Na de eerste serie pitstops brak een rustige fase aan. Er waren nog een aantal gevechten aan de gang, maar iedereen leek zijn plek gevonden te hebben in het veld. Bij Ferrari was men ondertussen druk bezig om de auto van Schumacher te repareren wat uiteindelijk ook lukte. De Duitser kwam weer terug op de baan en werkte zich zo een aantal posities naar voren ten behoeve van de kwalificatie op Monza.

Ook onze landgenoot Christijan Albers had problemen. Hij maakte in totaal vijf bezoekjes aan de pitstraat voordat hij definitief uit moest vallen. Robert Doornbos reed een erg goede race en wist uiteindelijk in dertiende positie, vóór de Jordans te eindigen.

Tiago Monteiro speelde nog een cruciale rol in de slotfase van de wedstrijd. Montoya zette vanaf plaats twee Monteiro op een ronde, maar bij het aanremmen voor bocht 12 parkeerde de Portugees zijn Jordan in de achterkant van de McLaren. Hierdoor spinde Montoya en kon Alonso tot vlak achter de Colombiaan terugkomen. De volgende ronde vloog Montoya door een kapotte diffuser met onderstuur uit de bocht. Hierdoor wist Alonso toch nog tweede te worden.

Meer F1-nieuws lees je op FOK!sport!

Uitslag GP van Turkije

Kimi Räikkönen heeft de eerste Grand Prix van Turkije op zijn naam weten te schrijven. De Fin heeft de hele race gedomineerd. Juan Pablo Montoya leek de 1-2 voor McLaren Mercedes compleet te maken, maar uiteindelijk haalde Fernando Alonso de Colombiaan in doordat deze in Turn 8 een uitstapje maakte.

De wagens van Nick Heidfeld en Mark Webber werden in de pits geparkeerd nadat beide coureurs voor de tweede maal een lekke rechter achterband hadden. Michael Schumacher kwam met Webber in aanraking, terwijl de Duitser de Australiër op een ronde zette. Hierdoor moest Schumacher de pits opzoeken, hier werden in totaal drie banden gewisseld naar aanleiding van het incident.

Na de eerste serie pitstops brak een rustige fase aan. Er waren nog een aantal gevechten aan de gang, maar iedereen leek zijn plek gevonden te hebben in het veld. Bij Ferrari was men ondertussen druk bezig om de auto van Schumacher te repareren wat uiteindelijk ook lukte. De Duitser kwam weer terug op de baan en werkte zich zo een aantal posities naar voren ten behoeve van de kwalificatie op Monza.

Ook onze landgenoot Christijan Albers had problemen. Hij maakte in totaal vijf bezoekjes aan de pitstraat voordat hij definitief uit moest vallen. Robert Doornbos reed een erg goede race en wist uiteindelijk in dertiende positie, vóór de Jordans te eindigen.

Tiago Monteiro speelde nog een cruciale rol in de slotfase van de wedstrijd. Montoya zette vanaf plaats twee Monteiro op een ronde, maar bij het aanremmen voor bocht 12 parkeerde de Portugees zijn Jordan in de achterkant van de McLaren. Hierdoor spinde Montoya en kon Alonso tot vlak achter de Colombiaan terugkomen. De volgende ronde vloog Montoya door een kapotte diffuser met onderstuur uit de bocht. Hierdoor wist Alonso toch nog tweede te worden.

Volledige uitslag

positiecoureurteamtijduitvalreden
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:24:34.454-
2Fernando AlonsoRenault F1 + 18.609-
3Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes + 19.635-
4Giancarlo FisichellaRenault F1 + 37.973-
5Jenson ButtonBAR Honda + 39.304-
6Jarno TrulliToyota F1 + 55.420-
7David CoulthardRed Bull Racing + 1:09.296-
8Christian KlienRed Bull Racing + 1:11.622-
9Takuma SatoBAR Honda + 1:49.987-
10Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 1 ronde-
11Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde-
12Ralf SchumacherToyota F1 + 1 ronde-
13Robert DoornbosMinardi F1 + 3 ronden-
14Narain KarthikeyanJordan Grand Prix + 3 ronden-
15Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 3 ronden-
-Christijan AlbersMinardi F1- opgave
-Michael SchumacherScuderia Ferrari- opgave
-Nick HeidfeldBMW Williams F1- opgave
-Felipe MassaSauber Petronas- motor
-Mark WebberBMW Williams F1- opgave

Arrestaties na dodelijke aanrijding in Breda

stresskippie had ons via de nieuws-submit te melden:

In Breda zijn vanmorgen twee mannen van 22 en 29 jaar aangehouden in verband met het ongeval vrijdagavond. Bij dat ongeluk werd een 16-jarig meisje doodgereden en reden de daders door.

Het gaat om een man uit Roosendaal en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Eerder werden er al twee mannen aangehouden. Maar die zijn zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld omdat ze niets met de aanrijding te maken hadden.

Sterke ploeg Liberty voor Vuelta

Liberty Seguros heeft als één van de laatste ploegen zijn renners voor de Vuelta bekendgemaakt. Drievoudig winnaar Roberto Heras fungeert andermaal als kopman.

Heras heeft een palmares om u tegen te zeggen in de Ronde van Spanje. De klimmer uit Béjar won in 1997 al zijn eerste Vuelta-etappe. Hierna volgden nog zeven ritzeges, maar belangrijker nog waren zijn eindoverwinningen in 2000, 2003 en 2004. Bovendien eindigde de coureur van Liberty in 1999 en 2002 ook op het eindpodium. Dit jaar stelde de 31-jarige Heras teleur in de Ronde van Frankrijk.

Heras’ helpers in de laatste grote ronde van dit seizoen mogen er zijn. Zo is ook Joseba Beloki opgenomen in de kern van Manolo Saiz. De Bask reed eerder al de Giro en Tour. Een andere bekende naam is die van Isidro Nozal, die in 2003 ruim twee weken in de leiderstrui reed. Dit is de volledige selectie van Liberty Seguros voor de Ronde van Spanje: Roberto Heras, Dariusz Baranowski, Joseba Beloki, Giampaolo Caruso, Igor Gonzalez de Galdeano, Isidro Nozal , Michele Scarponi, Marcos Serrano en Ángel Vicioso.

Sturing bestraft te late Yakubu


Trainer Edward Sturing van Vitesse heeft speler Abubakari Yakubu uit de selectie voor de competitiewedstrijd tegen PSV gelaten. De Ghanees keerde te laat terug van een interland tegen Senegal en bleef zondag daaromin Arnhem achter.

Yakubu speelde woensdag in Engeland met Ghana tegen Senegal, en meldde zich pas vrijdag weer bij Vitesse. Sturing verwachtte de middenvelder al donderdag op de training.

Van der Meer verovert nationale titel

Nick van der Meer heeft in Ede de Nederlandse titel veroverd. De 20-jarige Amsterdammer versloeg in de finale zijn stadgenoot Martijn Bok: 6-3, 1-6, 6-0 en 6-2.

Van der Meer was erg content met de zege: ”Ik speel het hele jaar door internationaal en dan is het extra leuk om in eigen land te tennissen. Ik heb echt mijn beste tennis moeten spelen om hier te winnen.” De 32-jarige Bok moest in de halve finale nog vol aan de bak tegen Bart Beks, terwijl Van der Meer zijn opponent Robin Haase na anderhalve set zag opgeven met een polsblessure.

Bij de vrouwen ging de titel naar de pas 15-jarige Renée Reinhard. De Alkmaarse won met 6-4 en 7-5 van Kelly de Beer. Eerder werd Reinhard ook al kampioen in de leeftijdsklassen tot 12, 14, 16 en 18 jaar. Kenners voorspellen een grote toekomst voor Reinhard, die inmiddels 20e staat op de nationale ranking van de KNLTB. Reinhard zal in New York meedoen aan het juniorentoernooi van de US Open. Op Wimbledon sneuvelde ze trouwens in de eerste ronde van het juniorentoernooi.

Uitslagen Eredivisie 21/08/2005

Er werden vamiddag vier wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Sparta - Feyenoord 1-3
20' V.D, Bergh 1-0
45' Kuijt 1-1
53' Pardo 1-2
57' Ghaly 1-3

Geel : De Fauw, Michels (Sparta), Paauwe, Pardo, Ghaly (Feyenoord)

PSV - Vitesse 2-1
21' Alex 0-1 e.d
32' Farfan 1-1
45' Cocu 2-1

Geel : Ooijer, Afellay (PSV), van der Schaaf, Janssen (Vitesse)

FC Utrecht - Az 1-2
44' Di Tomasso 1-0
48' Van Galen 1-1
74' Van Galen 1-2

Geel : V.d Bergh (Utrecht), Arveladze, de Cler, Schaars, Ramzi (Az)

RKC Waalwijk - FC Groningen 2-1
29' Lindgren 0-1
48' De Ceulaer 1-1
77' Martens 2-1

Geel : Keller, Teixeira (RKC), Matthijs, Silva, Kruiswijk (Groningen)

Ouders aangehouden na dood baby

KRIBBET en DrZiggy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie personen uit het Limburgse Schaesberg zijn aangehouden op verdenking van het mishandelen van een baby. Het vier maanden oude kindje werd vrijdag levenloos binnengebracht in het ziekenhuis van Heerlen. Onder de aangehouden personen bevinden zich de ouders van het meisje.

Wegens twijfel over de doodsoorzaak meldden de doktoren het voorval bij de politie. In het Academisch Ziekenhuis Maastricht en later in het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk werd vastgesteld dat het kind een onnatuurlijke dood is gestorven. Vermoedelijk is zij overleden aan de gevolgen van mishandeling.

Na deze vaststelling zijn de ouders van het meisje, 30 en 19 jaar oud, aangehouden. Ook de 53-jarige man bij wie de twee inwoonden is gearresteerd.

Paris Hilton weer vrijgezel

Paris Hilton is weer vrijgezel. De Amerikaanse jetset-ster zou eigenlijk gaan trouwen met de Griek Paris Latsis, maar dat gaat niet door. De familie van de reders-erfgenaam Latsis zijn namelijk niet blij met Paris. Vader Grigoris Kasidokostas weigert toestemming te geven voor een huwelijk. Daarop zou Paris haar verloofde aan de kant hebben gezet.

Paris hield onlangs een feest op een jacht voor de kust van Mykonos om met haar familie en die van Latsis de verloving te vieren. Maar daar kwam alleen de familie Hilton opdraven. De familie van Latsis wist kennelijk van niks. "Het was als een slechte scène uit de film 'Meet The Parents'", zo zegt iemand die bij het feest aanwezig was.

Het koppel in betere tijden

Jongen (16) slaat over de kop met auto

XeriuM had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 16-jarige automobilist uit Hardenberg is vanochtend van de weg geraakt en een paar keer over de kop geslagen met de auto van zijn ouders. Er waren geen verdere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De minderjarige bestuurder bleef ongedeerd, maar van de wagen is weinig meer over.

Het ongeluk gebeurde rond 03.00 uur vanochtend op de Hardenbergerweg bij Brucht. De jongen verloor de macht over het stuur, raakte de openstaande berm van een sloot en sloeg over de kop. Een blaastest wees uit dat de minderjarige bestuurder tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen.

Bange Kinderen

Iedereen heeft het filmpje wel gezien waarbij je de 3 verschillen moet zoeken en dat er in een keer zo'n gekke gast begon te schreeuwen. Het was de bedoeling dat je moest schrikken. Waarschijnlijk zijn er al een paar mensen geschrokken na de Coyote blog, maar helaas hebben we daar geen beelden van.

We hebben wel beelden van de kinderen die schrikken van het zoek-de-3-verschillen-filmpje.
Bekijk ze hier, die kinderen zullen waarschijnlijk nachtmerries krijgen.

Donner: drie vormen van radicalisme bedreigend

Volgens een notitie van minister Piet Hein Donner van Justitie zijn er in Nederland momenteel drie bedreigende vormen van radicalisme. Te weten de extremistische islam, extreem-rechts en dierenrechtenactivisme. ''Van alle drie gaat een dreiging met geweld uit die ontwrichtend werkt in de samenleving'', aldus het schrijven van het ministerie van Justitie.

Islamitisch- en rechtsradicalisme zijn volgens Donner ook nog een bedreiging van de democratische rechtsstaat. De bestrijding van radicalisme zal niet eenvoudig en snel gaan, maar is een kwestie van lange adem, zo waarschuwt Donners notitie.

Wat betreft islamitisch radicalisme komen er 32 concrete maatregelen om dat tegen te gaan. Dat liet minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie gisteren in een andere notitie weten. Zo gaan onder meer gemeenten afspraken aan met moskeeën, moeten islamitische preken wekelijks worden uitgezonden op tv en komen er 'gezaghebbende' interpretaties van de islam in de Nederlandse context. Verder gaan bekende Nederlanders van allochtone afkomst jongeren waarschuwen tegen religieus extremisme. Deze zogenaamde Bekende Moslims (BM) moeten radicalisme onder moslimjongeren voorkomen.

Het stuk van Verdonk is een vervolg op een eerdere notitie, die de Kamer te mager vond. Ze komt nu met meer actiepunten.

Overigens moet ook rechtsradicalisme onder autochtone jongeren worden tegengegaan, zo stelt Verdonk.

Opruimen Amsterdams vuil kost een week

Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse reinigingsdienst zal minimaal een week nodig hebben om de bergen afval op te ruimen, ontstaan door een staking. De vuilnismannen hebben vanaf afgelopen maandag een weeklang het werk neergelegd, uit onvrede over het verloop van de CAO-onderhandelingen. De werknemers zullen de komende week overuren moeten draaien.

Volgens rayonleider J. Ekkel is de grote bulk van de vuilnisachterstand nog niet eens buiten. "Veel huishoudens hebben hun vuil binnengehouden en het bedrijfsleven heeft vaak zelf een oplossing gevonden", stelt hij. Hij meent dat de stakende reinigingswerkers de afgelopen week met kromme tenen hebben toegezien hoe de stad vervuilde. "Maar het was ook wel zuur dat er weinig begrip was voor de staking", vindt Ekkel.

De reinigingsdienst zal spoelwagens met een speciaal geurmiddel inzetten, om vieze luchtjes zoveel mogelijk weg te krijgen. Deze spoelwagens zullen met name worden ingezet in de zogenaamde pisstegen. Grof vuil zal voorlopig voor een deel blijven liggen in de stad. "Dat is een klus apart, al die bankstellen en ijskasten verwijderen. We hebben maar een beperkt aantal voertuigen en zullen prioriteiten moeten stellen."

Origenxbox360.com site gelanceerd

Opnieuw is er een "vage" website verschenen die een countdown bevat. Nadat de Xbox 360 werd geïntroduceerd via ourcolony.net en Halo 2 via ilovebees.com is er weer een site verschenen die een countdown bevat. Op de site is een boom te zien die als zandloper fungeert en een konijn. Verschillende geruchten doen al de ronde. Zo is er een inlogpagina op de site met daarop de text "Up to the race there will be 1000+ London wide, running clinics, woke SWOT team that turn up, morning (Gyms) Lunch Times (Tube Stations) Evening (Tube Stations) They'll look after your bags, split the group up into varying standard, give advice and then go on runs.". Verder is er ook een wiki verschenen die suggereert dat de countdown voor de lancering van HD-DVD is.

Kussende Batman en Robin ongewenst

Icoon opmerkelijk nieuwsBatman-uitgeverij DC Comics wil stappen te ondernemen tegen een kunstgalerie in New York. De galerie heeft verschillende werken van kunstenaar Mark Chamberlain, waarop striphelden Batman en Robin liefkozend en naakt worden afgebeeld. Ook een website die zeven homo-erotische aquarellen publiceerde is gedreigd met maatregelen.

De homo-erotische kunstwerken zouden al sinds februari tentoon worden gesteld. Volgens Kathleen Cullen van de kunstgalerie wil de uitgeverij niet alleen dat de aquarellen worden weggehaald. "DC Comics eist dat ik alle onverkochte werken aan hun overhandig", zegt Cullen. De uitgeverij was niet bereikbaar voor een commentaar op de kwestie.

Batman en Robin mogen elkaar niet kussen
Batman en Robin mogen elkaar niet kussen van DC Comics

'Workaholics gaan voluit met seks'

XeriuM had ons via de nieuws-submit te melden:

Mannen die continu aan het werk zijn, zijn geen slechte minnaars. In tegendeel zelfs, want ook in de slaapkamer gaan ze zeer grondig te werk. Tijdens een congres van het Amerikaanse psychologische genootschap werd een onderzoek gepresenteerd, waaruit blijkt dat workaholics, als ze eenmaal thuis zijn, voor vuurwerk in de echtelijke sponde zorgen.

De reden dat vrouwen van workaholics vaak klagen is dat ze hun partner te weinig zien, en te weinig hulp in het huishouden ontvangen. Maar in bed blijken ze zelden redenen tot klagen te hebben.

Eerdere onderzoeken gaven ook aan dat vrouwen met mannen die veel en hard werken, vaak klagen over de kwaliteit van hun relatie. Maar daarbij ging het vooral om hun gebrek aan aanwezigheid en om de hulp met de opvoeding van het kroost. Over het seksleven van dergelijke koppels was tot voor kort weinig bekend.

De reden dat workaholics in de slaapkamer voluit gaan komt volgens de onderzoekers voornamelijk door compensatiedrang. Ze willen schuldgevoelens die ze hebben, wegwerken door hun partner op seksueel gebied te bevredigen en hun vrouwen geen reden geven tot klagen.

Singapore geeft toestemming voor erotische expositie

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Singapore hebben autoriteiten toestemming gegeven voor een erotisch getinte expositie, de 'Sexpo'. Dat is opmerkelijk, omdat het Aziatische land tot nu toe als zeer streng en preuts te boek staat. Op de tentoonstelling zullen onder meer erotische dansen, lingerie en erotische speeltjes centraal staan.

Volgens Sexpo-directeur Kenny Goh is de tijd eindelijk rijp voor een erotische tentoonstelling in het ingetogen Singapore, mede dankzij de rol van de vrijzinnige media. Op zijn expositie zijn onder meer een liefdesstoel uit Taiwan en een speciaal gevormd kussen uit Engeland te aanschouwen. De autoriteiten hebben wel gemeend een leeftijdsgrens te moeten instellen voor het evenement. Jongeren onder de 21 worden niet toegelaten.

Duitse MTV wil van Jamba af

MarcyDarcy had ons via de nieuws-submit te melden:

De Duitse muziekzenders MTV en Viva willen de Jamba-reclames gaan weren uit hun programmering. Vanaf oktober moet het op MTV tussen 16:00 en 00:00 uur gedaan zijn met de racende kikkers en zingende kuikens. Viva volgt in maart volgend jaar. De reclames passen volgens zenderdirectrice Catherine Mühlemann niet in het nieuwe karakter dat de muziekkanalen moeten krijgen.

Sinds begin dit jaar vallen MTV en Viva allebei onder het Amerikaanse Viacom. Volgens dat bedrijf tasten de vaak goedkope en zenuwslopende reclames niet alleen het imago van de zenders aan, maar wekken ze ook irritatie op bij de kijkers en traditionele reclamezendtijdafnemers.

MTV en Viva hebben juist de traditionele reclames nodig om in de toekomst aan de groeiverwachtingen van het Amerikaanse moederconcern te kunnen voldoen. Om hen tevreden te stellen, is Mühlemann bereid de confrontatie aan te gaan met de muziekindustrie, die verbolgen is over de plannen. Voor de platenmaatschappijen zijn de muziekzenders namelijk een belangrijk reclame-platform. Maar ook voor de muziekzenders zelf is de nieuwe regel niet zonder gevaar. Veertig procent van de reclameinkomsten is namelijk afkomstig van ringtonereclames.



Duitse kerken gaan WK-voetbal vertonen

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De wedstrijden van het Wereldkampioenschap voetbal (WK), dat volgend jaar in Duitsland wordt gehouden, zullen worden uitgezonden in ongeveer 16.000 protestantse kerken en bijbehorende gebouwen. De Duitse protestantse kerk (EKD) heeft namelijk de niet-commerciële televisierechten voor het WK-2006 verworven en is van plan de duels uit te zenden in hun gebouwen.

Rond het WK worden diverse speciale kerkdiensten georganiseerd. De Duitse protestantse kerk verwacht dat daarbij veel mensen aanwezig zullen zijn. Volgens de kerk past het uitzenden van de WK-duels in de gedachte van de kerk dat voetbal ''een krachtig deel van het leven is.''

Sneltijd-filmpjes...

Het is zondagmiddag en de verveling slaat toe… Je kent dat gevoel wel. Gelukkig hebben we de nog sites zoals Darkstrider.net. Op deze site kun je een vijftigtal stop motion puppetfilms* vinden. En er zitten werkelijk juweeltjes tussen. Veel kijkplezier.

* Stop motion is a form of animation involving real puppets, not drawings or computer-generated pixelmaps, but actual honest-to-goodness little 'dolls' with jointed armatures inside.

As dode schrijver met kanon weggeschoten

Icoon Showbiz nieuwsPrecies een half jaar na zijn overlijden is de as van schrijver en journalist Hunter S. Thompson met een kanon de lucht in geschoten. De plechtigheid op het terrein van Thompsons huis in de Amerikaanse staat Colorado werd na de knal vervolgd met een vuurwerkshow. De ceremonie werd betaald door Johnny Depp, die als acteur Thompson speelde in de film Fear and Loathing in Las Vegas.

De as werd afgeschoten vanaf een bijna vijftig meter hoge toren, met op de top een rode vuist met twee duimen, het symbool voor de zogenaamde gonzo-journalistiek. Thompson was een grondlegger van deze subjectieve en persoonlijke vorm van journalistiek, vaak bedreven onder invloed van drugs. De herdenking in Woody Creek, Colorado ging, geheel in stijl met de levenswijze van de overledene, gepaard met een overvloedige voorraad sterke drank en optredens van rockbands. Onder de gasten waren onder meer Bill Murray, Sean Penn, zanger Lyle Lovett en politici George McGovern en John Kerry.

De auteur schoot zichzelf op 20 februari op 67-jarige leeftijd een kogel door het hoofd, waarschijnlijk omdat hij zich zorgen maakte over een slechter wordende gezondheid. Thompson had te kampen met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder een gebroken been en de vervanging van een heup. Daarnaast was hij de laatste jaren ernstig paranoïde, mede door de aanslagen van 11 september 2001.

De as van Hunter S. Thomspon wordt met een vuurwerkshow de lucht in geschoten
Met vuurwerk werd Hunter S. Thompson gisteren 'uitgezwaaid'

17-jarige Brit 'gangster van het jaar'

blux had ons via de nieuws-submit te melden:

De 17-jarige Britse jongen Peter Kerrigan is nu reeds 'gangster van het jaar' in Groot-Brittannië. Hij pleegde 1.400 inbraken die hem 750.000 euro opleverden. Dat geld had hij nodig om zijn heroïneverslaving te kunnen bekostigen, zo zei hij tegen de rechter. Die verslaving kostte hem namelijk 400 euro per dag.

De aanklager sprak van een ''éénmanscriminaliteitsgolf''. De rechter veroordeelde Kerrigan ondanks zijn jonge leeftijd tot 8 jaar cel.

Paus tegen jongeren: Kom naar de kerk

Paus Benedictus XVI Paus Benedictus XVI heeft vanochtend een openlucht mis opgedragen op het Marienfeld even buiten Keulen. Zo'n één miljoen jongeren die in Duitsland zijn vanwege de Wereldjongerendagen, woonden de mis bij.

De paus riep de jongeren op om zondags naar de kerk te gaan: ''Beste vrienden, vaak komt het aanvankelijk misschien slecht uit om op zondag ook de heilige mis in te plannen. Maar jullie zullen zien dat juist die de vrije tijd het juiste middelpunt geeft. Laat je niet afbrengen van deelname aan de zondagse eucharistie en helpt ook anderen die te ontdekken. Het vrije weekend blijft namelijk leeg, als God daarin geen plaats heeft.''

Volgens de paus zullen met de liefde voor de eucharistie de jongeren ook het sacrament van de biecht herontdekken, ''waarin de vergevende goedheid van God steeds weer een nieuw begin in ons leven mogelijk maakt.''

De jongeren werden door de paus ook aangespoord om hun geloof uit te dragen. In grote delen van de wereld kennen veel mensen God niet meer, terwijl er tegelijkertijd een religieuze opleving te zien is, zei hij. ''Het gaat daarbij vaak om een 'doe-het-zelfreligie' die de mens niet verder helpt. Ze is gemakkelijk, maar in het uur van de crisis laat ze ons alleen. Helpt de mensen de ware ster te ontdekken die ons de weg wijst: Jezus Christus!''

Verder riep de paus de jongeren op hun geloof in praktijk te brengen. Dat moet tot uitdrukking komen ''in het vermogen om te vergeven, gevoeligheid voor de noden van anderen, de bereidheid om te delen en de inzet voor de naasten dichtbij en ver weg.''

KatFilmpje

Ze zijn al lang niet meer op de weblog geweest. Katjes filmpjes, sommige mensen vinden het geweldige beesten en sommige mensen
kunnen niet tegen het vacht van een kat omdat ze Astma hebben ofzo. In het volgend filmpje zien we een kat die graag naar de andere kamer wil, maar er zit een deur voor van ongeveer een 1 meter.
De kat probeert erover heen te springen, het lukt hem alleen op een aparte manier.

Bekijk het katten-filmpje hier.

Chinese acteurs weg uit Hollywood

Chinese acteurs en regisseurs hebben het wel gezien in Hollywood. Ze gaan liever films maken in Azië omdat ze daar meer nieuwe genres kunnen uitproberen die in Hollywood als riskant worden gezien. Daarbij komt dat Chinese acteurs maar een beperkt aantal rollen krijgen. "We kunnen alleen maar moordenaars of politieagenten uit Hong Kong spelen", zegt acteur Jackie Chan. Samen met Jet Li, Yun-fat Chow en John Woo prijst hij China om haar diversiteit en rijke cultuur.

De stereotypering is ook voor Chow een doorn in het oog. "Chinese acteurs die in Hollywood carrière willen maken, krijgen geen grote rollen. Kan een Chinese acteur de hoofdrol in 'Titanic' krijgen? Nee, een Chinese acteur kan dit wel vergeten". De Chinese regisseur Tsui Harksvoegt daaraan toe: "We worden door het grote publiek niet als Amerikanen gezien." De regisseur vindt wel dat topacteurs als Chan en Choo en Jet Li een sterke dialoog in hun films hebben. "Zo laten ze zien dat ze goed kunnen acteren."


Jackie Chan

Gezellig chatten met J. Allard over de Xbox 360

De laatste dagen is er nogal commotie ontstaan in de Xbox-community en dat alles door de bekendmaking van de prijzen en verschillen tussen de twee versies van de Xbox 360 die op de markt zullen verschijnen. De een vindt dat de "goedkope" versie oplichterij is en de ander vindt het allemaal wel prima, want hij koopt toch wel de uitgebreide versie. Dit alles baart Microsoft toch wel wat zorgen en organiseert nu een chatsessie met meneer Allard zelf, waarin iedereen vragen kan stellen aan hem over de Xbox 360. Microsoft heeft zelf dit stukje tekst uitgegeven met daarin de uitleg hoe je kunt gaan chatten met een van de topmannen achter de Xbox 360:

quote
For the past couple of days, I have been forwarding mail to J regarding some of the concerns the community has had with the recent announcements. Meanwhile J has been reading many of the online forums himself. Based on the some of the posts over the past few days, it's clear there are still some questions that need to be answered (and some misinformation that needs to be cleared up.) J came to me and asked if I could help set up a direct dialogue with you, so we can get your feedback and answer your questions firsthand. Tomorrow (Sunday) you'll have your chance.

J will do a live chat tomorrow afternoon that will be open to anyone that would like to attend. This will be a 60 minute, open forum chat where you can ask J anything. J would like to provide some perspective around the two SKU approach for Xbox 360, and answer as many questions as he can about the Xbox 360 during the hour. This will be a very candid discussion. I am expecting this will be a popular chat. We'll try and get to as many questions as we can to make sure everyone is heard. One more thing: you'll need to attend the chat to ask the questions' we won't be taking questions any other way.

Basic ground rules: I'll be moderating, and I won't edit questions' but I will have to reject submissions that are profane, inappropriate, etc. (keep it clean please!)

Ok, on to the details:

What: Chat with J Allard about the Xbox 360

When: 12p-1p PT on Sunday August 21, 2005

Where: Join tomorrow at 12n PT through this link

Note: You will need a .NET Passport to login. If you've got an MSN or Hotmail account, or your already post in the Xbox forums, you've got a .NET Passport already and you are good to go..other wise get a free .NET passpord here.
You can find the system requirements here but the chat will work on Mac and Firefox.

It's important to know that the Xbox execs really value your opinions and insights, as is demonstrated by J wanting to meet with everyone. As J is showing his respect for your opinion by participating in this dialog, I would hope you treat him with the same respect.

Thanks and I'll see you tomorrow 8/ 21 at 12p PT.

P.S. If you can't make it, I'll be sure there is a transcript available.


Met dank aan Xrenity voor het posten van dit bericht in het Xbox 360 topic

Hamilton wint koers ondanks schorsing

Wielrenner Tyler Hamilton is geschorst wegens het gebruik van doping, maar toch wist de Amerikaan gisteren een koers te winnen. In een onafhankelijke wedstrijd in het Amerikaanse New Hampshire was hij de beste in de Washington Auto Road Hillclimb.


Vorig jaar werd Hamilton geschorst nadat er sporen van bloeddoping bij hem gevonden werden na de Olympische tijdrit en in de Ronde van Spanje. Zijn zilveren medaille in de Olympische tijdrit heeft de voormalig superknecht van Armstrong echter nooit hoefen afstaan omdat er bij het dopingbureau een fout was gemaakt met de urinemonsters.

Deze wedstrijd maakt geen deel uit van de internationale wielerfederatie UCI, vandaar dat Hamilton mee kon doen.

Portugal roept hulp EU in bij brandbestrijding

Icoon Buitenlands nieuws Portugal heeft de hulp van de Europese Unie ingeroepen om de ruim veertig bosbranden, die al sinds enkele weken in het land woeden, te bestrijden. Dit heeft de Portugese minister van Binnenlandse Zaken, Antonio Costa, gisteravond bekend gemaakt.

Volgens Costa is er alleen gevraagd om middelen om de brandhaarden in het midden en noorden van het land te bestrijden vanuit de lucht. Het is in de afgelopen zestig jaar niet meer zo droog geweest in Portugal. Meer dan vierduizend brandweerlieden zijn dag en nacht in de weer de vuren onder controle te krijgen. Tot nu toe zijn veertien mensen om het leven gekomen bij de branden.


Portugal wordt momenteel geteisterd
door zeker veertig branden

Discovery legt Van Goolen vast

Discovery Channel heeft zich weten te versterken met Jurgen Van Goolen. De 24-jarige Belg vertrekt bij Quick-Step.

Van Goolen heeft een mondeling akkoord bereikt over een contract voor één seizoen bij de ploeg van Johan Bruyneel. Na vier jaar verlaat de Belg manager Patrick Lefèvre. De komst van Van Goolen betekent dat er in 2006 vier Belgen actief zijn bij Discovery. Ook Devolder, Van den Broeck en Hoste verdienen er namelijk al hun brood.

Van Goolen is blij met zijn nieuwe ploeg: ”Het was voor beide partijen goed dat ik na vier jaar in hetzelfde team eens andere lucht snoof. Geen kwaad woord over mijn huidige ploeg. Integendeel. Ik trek met een frisse kop naar de Vuelta en rijd de eerste twaalf dagen met plezier mijn kas leeg voor Tom Boonen.” In augustus heeft de voormalige topcoureur bij de beloften zijn vorm weer hervonden, wat resulteerde in een selectie voor de Ronde van Spanje.

Vrouw (111) krijgt identiteitskaart

Icoon opmerkelijk nieuws Een 111-jarige vrouw uit Saoedi-Arabië heeft eindelijk een identiteitskaart gekregen. Tevens kreeg de vrouw een gedenkplaat en geschenk, omdat ze ondanks haar leeftijd nog zoveel moeite had gedaan het document in haar bezit te krijgen.

De vrouw zelf zegt dolgelukkig te zijn met haar id-kaart. In Saoedi-Arabië is het pas sinds vier jaar mogelijk voor vrouwen om een identiteitskaart te krijgen. Ze moeten dan wel toestemming hebben van een mannelijk lid uit de familie.

Twee keer opgepakt voor zedendelict in twee dagen

Icoon Buitenlands nieuws Een 19-jarige man uit België is vrijdag voor de tweede keer in twee dagen aangehouden wegens aanranding. De man werd donderdag al opgepakt door de politie van Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij had de billen en borsten van een vrouw betast.

De verdachte werd ter beschikking gesteld voor het parket, maar werd vrijdagmiddag alweer vrijgelaten. Enkele uren later kon de politie van Schaarbeek de man weer inrekenen nadat hij recidiveerde. Een psychiater heeft de man onderzocht, maar kon geen stoornis vaststellen. De man is nu aangehouden voor de twee zedendelicten en afpersing van een familielid.

Motorstunt

Zoals iedereen weet, alle motorstunts die op de weblog voorbij kwamen, liepen verkeerd af.
Ook deze blog bestaat uit een filmpje waarbij een wheelie verkeerd afloopt. Deze meneer had geluk dat hij zo'n beschermde pak aan had anders was het zeker anders voor hem afgelopen. Maar toch, zijn motor zal wel flinke schade hebben opgelopen. Toch weer kosten voor niks maar goed.

Bekijk het filmpje hier zou ik zeggen.

Belgische eindstrijd in Toronto

De finale van de Rogers Cup in Toronto gaat tussen Kim Clijsters en Justine Henin-Hardenne. Zij versloegen respectievelijk Anastasia Myskina en Amelie Mauresmo.

Clijsters, die op Amerikaans hardcourt bijna niet te kloppen is, stond slechts vijf games af tegen Myskina: 6-4, 6-1. Al vroeg ging Clijsters door de service van Myskina heen, maar de Russin toonde veerkracht en brak weer terug. Op 4-5 móest Myskina haar service behouden om in de set te blijven. Ze maakte echter een paar onnodige fouten en Clijsters brak op love. In de tweede set was er geen houden meer aan voor Myskina. Een uitstekende Clijsters stoomde door na 6-1.

Voor de Vlaamse is het al haar zesde finale van 2005. ”Mijn service liep erg goed in de tweede set en ook dankzij mijn backhand kon ik het Myskina moeilijk maken. Het was plezant,” meldde Clijsters na afloop.

Henin-Hardenne is vannacht de tegenstandster van Clijsters. Om de finale tot een Belgische aangelegenheid te maken moest de Waalse diep gaan tegen Mauresmo. Pas na ruim twee uur was het pleit beslecht: 7-5, 3-6 en 6-1. Clijsters en Henin treffen elkaar morgen voor de negentiende keer. De stand tot nu toe is 9-9. De laatste ontmoeting dateert van januari 2004 op de Australian Open, toen Henin won in drie sets.

Koe gearresteerd na ongeval

Icoon opmerkelijk nieuws De politie van Giron in Colombia heeft een koe gearresteerd, omdat deze een gevaar op de weg vormde. Het dier raakte tijdens zijn wandeling over straat een vrouw op haar motorfiets.

De vrouw raakte licht gewond, maar desondanks vond de politie het nodig de koe in de cel te gooien. "Een persoon die een ongeval veroorzaakt, wordt toch ook opgesloten? Dus voor een koe maken we geen uitzondering," aldus een politiewoordvoerder. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de criminele koe.

WK badminton: Dat en Hidayat in finale mannen

Bij de mannen gaat de finale van het wereldkampioenschap badminton in het Amerkaanse Anaheim tussen de als eerste geplaatste Chinees Lin Dan en de Indonesier Taufik Hidayat.

In de halve finale had Dat veel moeite met de Deen Peter Gade, gamestanden waren 15-9, 13-15 en 15-11. Een omstreden 'linecall' in de derde game bij de stand 11-12 deed de wedstrijd omslaan in het voordel van de Chinees. Hidayat had het een stuk makkelijker tegen Lee Chong Wei, 15-3 en 15-12.

'Vader Big Brother-baby weet van niks'

svenski had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsDe aanstaande vader van de baby die in de komende Big Brother-reeks geboren zal worden weet niet dat zijn kind voor de camera's ter wereld gaat komen. Dat zegt 'Anja', de zwangere vrouw die zich volgende week met elf andere kandidaten in het huis van het reality-programma zal laten opsluiten.

Anja, een gefingeerde naam, is volgens een pagina-groot interview in De Telegraaf een goedopgeleide vrouw van midden twintig. De zwangerschap was een 'ongelukje'. "Wij willen alle twee dit kind, maar we weten niet of we elkaar wel willen. We hebben besloten dat ik de bevalling in mijn eentje zal doen", aldus de jonge vrouw. 'Jan', de vader van het ongeboren kind, is drie jaar jonger dan Anja, en staat op het punt te gaan studeren. Hij zou nog niet klaar zijn om een gezin te stichten. " Maar hij wil, gelukkig, ook heel graag dat het kindje komt. Hij zal het erkennen en uit zijn studiebeurs bijdragen aan de kosten."

De moeder van Anja was degene die haar op het idee bracht. "Zij noemt de Big Brother-geboorte ook het prachtigste geboortekaartje wat je voor een kind kunt verzinnen. Het kind komt al als bekende Nederlander ter wereld. En de tijd vlak voor de geboorte wordt prachtig vastgelegd." Anja, die dertig weken zwanger is, zegt niet op te zien tegen de bevalling in het BB-huis in Aalsmeer. "Ik ben er vast van overtuigd dat daar het beste voor me wordt geregeld. Heel Nederland kijkt kritisch toe. En tja, voor de bevalling zelf ben ik sowieso erg bang, dus voor mij maakt het niet uit dat er straks camera's op staan."

Volleybalheren niet naar WK

De Nederlandse volleybalheren zullen volgend jaar niet naar het wereldkampioenschap in Japan gaan. Oranje verloor tijdens het kwalificatietoernooi in Bulgarije ook zijn tweede wedstrijd, dit maal van Portugal: 1-3 (18-25, 24-26, 25-21, 20-25). Door het verlies is de eerste plaats in de groep, die recht geeft op een WK-ticket, onhaalbaar. G

"We wisten dat we nog een kleine kans hadden, maar hebben hem helaas niet gegrepen. Niet iedereen van de basis was op zijn best vandaag. Ik heb met invallers geprobeerd iets te forceren, maar het lukte niet," aldus bondscoach Harry Brokking.

Weer aardbeving in Noord-Japan

Icoon Buitenlands nieuws Het noorden van Japan is vanochtend voor de tweede keer in een week getroffen door een aardbeving. Voor zover bekend heeft de beving met een kracht van 5,0 op de schaal van Richter geen schade aangericht. Ook zijn er geen meldingen van gewonden.

Het getroffen gebied bevindt zich circa tweehonderd kilometer ten noorden van Tokio. Een kerncentrale in de stad Niigata ondervond geen problemen door de beving.

Afgelopen dinsdag werd Noord-Japan nog opgeschrikt door een beving van 7,2 op de schaal van Richter met diverse naschokken. Bijna zestig mensen raakten toen gewond, van wie vier ernstig. In de stad Sendai stortte het dak van een zwembad in. In het complex bevonden zich toen circa tweehonderd mensen. Tevens liet Japan een tsunamiwaarschuwing uitgaan, dit bleek later loos alarm te zijn.

Niigata
Vorig jaar oktober werd Niigata ook al getroffen door een reeks hevige aardbevingen. In totaal kwamen toen veertig mensen om het leven en vielen er drieduizend gewonden.

Droomfinale in Cincinnati

De finale van het Masterstoernooi van Cincinnati kent een waar droomaffiche. Morgen kruisen Roger Federer en Andy Roddick de degens in hun eerste ontmoeting sinds de finale van Wimbledon.

Andy Roddick had op papier de moeilijkste opgave om zich te plaatsen voor de finale. De Amerikaan moest het opnemen tegen Lleyton Hewitt, een tegenstander die hem (gezien eerdere confrontaties) niet zo goed ligt. De cruciale fase in de eerste set lag in het midden. Op 2-3 kreeg Hewitt twee breakkansen die hij niet benutte. Een game later ging Roddick wél door de service van zijn opponent. Op 5-4 serveerde Roddick overtuigend de set uit.

De tweede set mondde uit in een tiebreak nadat beide spelers onaantastbaar waren op hun servicegames. Een gemiste backhand van Hewitt zorgde voor de enige minibreak. Roddick mag naar de finale. ”Ik serveerde erg goed vandaag, zeker op mijn tweede service. Tegen Federer heb ik niets te verliezen”, aldus de hardhitter die gisteren opvallend veel servicevolley speelde.

Federer had het niet makkelijk tegen Robby Ginepri, maar won wel: 4-6, 7-5 en 6-4. De Zwitser is vol vertrouwen voorafgaand aan zijn ontmoeting met Roddick: ”Ik heb negen keer van hem gewonnen en slechts één keer verloren. Ik ben de grote favoriet en speel bovendien altijd goed in finales. Daarom ben ik de nummer één.” Federer heeft liefst 21 finales op rij gewonnen.

Inter verovert Italiaanse Supercup

Internazionale heeft de Italiaanse Supercup gewonnen. Een goal van Juan Sebastian Veron in de extra speeltijd bleek de doodsteek voor landskampioen Juventus: 1-0.

Juventus-trainer Fabio Capello wordt al vroeg in het seizoen met allerlei tegenslagen geconfronteerd. Keeper Buffon is maanden uit de roulatie, Thuram is geblesseerd en gisteren werd de eerste kans op een prijs verspeeld aan het ambitieuze Inter. Tijdens de eerste helft was de Oude Dame steeds de onderliggende partij en ontsnapte het aan een achterstand. Martins, Veron en Stankovic misten enkele uitstekende kansen.

In het tweede bedrijf drong Juve wat meer aan. Dit resulteerde bijna in een voorsprong. In de 67e minuut trof Patrick Vieira de paal na een mooie vrije trap. Ibrahimovic kreeg een mogelijkheid, maar Toldo redde bekwaam. In de noodzakelijk geworden verlenging kwam Inter na tien minuten op voorsprong. Adriano hield de bal knap vast en legde terug op Veron die hard binnenschoot.

Voor de Nerazzurri is het pas de tweede Supercup uit de historie. Woensdag volgt voor Internazionale een nog belangrijker wedstrijd als Shakhtar Donetsk komt afreizen naar Milaan voor de returnwedstrijd in het kader van de voorronde van de Champions League. In Oekraïne won Inter met 2-0.

Supercopa voor Barça ondanks verlies

Ondanks een nederlaag tegen Betis Sevilla heeft FC Barcelona voor de zesde keer in de clubhistorie en voor de eerste maal sinds 1996 de Supercopa veroverd. In Camp Nou wonnen gisteren wel de bezoekers: 1-2.

Een week geleden werd het echter 3-0 voor de ploeg van Frank Rijkaard, zodat de nederlaag van gisteravond geen gevolgen heeft. Ondanks de comfortabele marge startte Barça met al haar sterren. De Nederlanders Van Bronckhorst en Van Bommel begonnen op de bank en kwamen de hele wedstrijd niet in het veld. Betis liet de helft van het basisteam thuis vanwege de voorrondewedstrijd van de Champions League tegen AS Monaco.

Al na veertien minuten opende Samuel Eto’o de score na een fout in de verdediging van Betis. De bekerwinnaar herstelde zich echter knap en nog voor het half uur leidde Betis: Dani Martin scoorde tweemaal binnen vijf minuten. Barcelona ging na de pauze nog vol voor de gelijkmaker, maar kansen van Ronaldinho, Sylvinho en Giuly werden niet in doelpunten omgezet.

Mogelijkheden voor Betis bleven uit, zodat Barça de Supercopa nog met gemak veilig wist te stellen. Op 27 augustus opent de landskampioen de competitie tegen het gepromoveerde Deportivo Alavés.


'Albert Heijn wil prijzenoorlog beslissen'

Albert Heijn wil de definitieve slag maken in de prijzenslag in het supermarktwezen. Dat meldt het vakblad Distrifood. Volgens het blad wil Albert Heijn de prijs van nog eens duizend artikelen verlagen. Het bedrijf zelf spreekt het bericht tegen, maar zegt wel dat er nieuwe acties aankomen.

De keten uit Zaandam begon in 2003 met de prijzenoorlog, en niet zonder resultaat. Albert Heijn zag het martkaandeel toenemen. De nieuwe ronde die nu zou worden ingezet, krijgt de naam 'Operatie nekslag' mee.

Sind het begin van de prijzenoorlog zijn de prijzen met gemiddeld vier procent gedaald. Tevens berekenen supermarkten de inflatie niet meer door, wat neerkomt op een prijsdaling van zes procent.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.