Safin kansloos tegen Ginepri

De uitschakeling van Marat Safin is de enige verrassing tijdens de kwartfinales van het Masterstoernooi in Cincinnati. De Rus verloor kansloos van Robby Ginepri. Federer, Hewitt en Roddick gaan wel naar de laatste vier.

Na 56 minuten was de uitschakeling van Safin al een feit. De Rus was met 6-2 en 6-3 kansloos tegen Robby Ginepri. Safin – die nog steeds last heeft van zijn linkerknie – stapelde fout op fout en was dermate geďrriteerd over zijn tegenvallende optreden dat hij de bal uit het stadion sloeg. Toch is Safin niet eens ontevreden over zijn rentree: ”Misschien heb ik na Wimbledon niet genoeg wedstrijden in de benen, maar ik heb deze week een aantal goede spelers verslagen. Ik heb anderhalve maand niet kunnen trainen dus wellicht had ik deze nederlaag kunnen verwachten.”

Roger Federer tankte opnieuw zelfvertrouwen door eenvoudig José Acasuso te verslaan: 6-4, 6-3. De Argentijn werd steeds op cruciale momenten in iedere set gebroken. "Ik heb het gevoel dat ik helemaal terug ben. Mijn zelfvertrouwen is terug. Je verliest het als je niet speelt en je moet het terugverdienen,” aldus de nummer één van de wereld die in Cincinnati zijn eerste toernooi na Wimbledon speelt.

Andy Roddick en Lleyton Hewitt zijn ook onder de laatste vier in Cincinnati. Roddick was oppermachtig tegen Joezjni nadat hij de eerste set moest inleveren. Hewitt verloor slechts vijf games tegen Davydenko.


Uitslagen Masters Cincinnati – Kwartfinales:
R. Federer (Zwi/1) – J. Acasuso (Arg) 6-4, 6-3
R. Ginepri (USA) – M. Safin (Rus/4) 6-2, 6-3
L. Hewitt (Aus/3) – N. Davydenko (Rus/6) 6-2, 6-3
A. Roddick (USA/5) – M. Joezjni (Rus) 2-6, 6-3, 6-4