FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 augustus 2005

Man gedood bij steekpartij in Rotterdam

Benky had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een steekpartij in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een man om het leven gekomen. De identiteit van het slachtoffer (tussen de twintig en dertig jaar oud) is niet bekend.

De steekpartij vond omstreeks 13.40 uur plaats op de Tonnekreek. Het slachtoffer werd neergestoken door een andere man en overleed ter plekke. Wat de aanleiding van de steekpartij is, is nog niet duidelijk. De verdachte is, net als het gebruikte steekwapen, nog spoorloos.

Vrouw rijdt met auto van pont het water in

Icoon Binnenlands nieuwsEen vrouw is verdronken toen ze zaterdagmiddag haar auto van een veerpont afreed, waarna deze in het water belandde. Het ongeval gebeurde bij Wijk bij Duurstede. Dit is bekendgemaakt door een woordvoerster van de politie Utrecht. Er is nog niets bekend over de identiteit van de vrouw.

Het slachtoffer had bij Rijswijk de pont genomen. Bij Wijk bij Duurstede wilde ze van de pont af rijden, maar maakte op dat moment een schakelfout. In plaats van dat ze de auto in de vooruit zette, schakelde ze deze in de achteruit, waardoor ze in het water belandde met de auto.

Twee omstanders die het ongeval voor hun ogen zagen gebeuren, probeerden haar nog uit de auto te krijgen om haar zo te redden. De poging bleek echter tevergeefs.

Bierflestruc

Het is een lekkere zwoele zomeravond. Je hebt het lekker naar je zin met een paar vrienden en je hebt natuurlijk trek in een lekker pilsje.
Jullie nemen allemaal lekker een flesje bier en beginnen rustig eraan te drinken, dan opeens springt iemand op en zegt: "Ik ken een geweldig truucje met deze bierflesjes!". Benieuwd als jullie zijn laten jullie hem natuurlijk zijn truucje uitvoeren. Om het af te maken nemen jullie het natuurlijk op op video, zodat ook de rest van de wereld deze geweldige truc kan zien.
Opslaan als.

Lazovic debuteert sterk bij Leverkusen

Danko Lazovic heeft een sterk debuut gemaakt voor Bayer Leverkusen. De Feyenoord-huurling trof in de bekerwedstrijd tegen FC Rot-Weiß Erfurt II binnen tien minuten drie keer doel. Echte verrassingen waren er overigens niet in de eerste ronde van de Liga Pokal.

Lazovic begon op de bank bij het team van Augenthaler, maar viel na 63 minuten overtuigend in. Toen de aanvaller het veld betrad stond het al 0-4 en dankzij een productieve Lazovic was het binnen tien minuten 0-7. Uiteindelijk bepaalde Schneider de eindstand op 0-8, meteen de grootste zege in de eerste bekerronde.

Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart trok de goede lijn van de afgelopen weken door tegen Stuttgarter Kickers: 1-5. Van der Vaart scoorde niet en werd na tachtig minuten gewisseld. Ook Werder Bremen, Schalke 04 en Hertha BSC boekten overwinningen.

De enige sensatie was de uitschakeling van 1.FC Köln tegen Kickers Offenbach, een ploeg uit de Regionalliga. De Traditionsverein kreeg een onnodige rode kaart en liet zich na rust overlopen, waardoor Offenbach met 3-1 zou zegevieren. Morgen spelen onder andere Bayern München en Borussia Dortmund hun openingsronde.

Uitslagen eredivisie 20/08/2005

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Sc Heerenveen - Roda JC 5-4
17' Sonko 0-1
45' Kone 0-2
45'+1Yildirim 1-2
50' Samaras 2-2
54' Pranjic 3-2
57' Huntelaar 4-2
77' Huntelaar 5-2
80' van Dijk 5-3 penalty
82' Sergio 5-4

Geel : Bodor (Heerenveen), Breuer (Roda)

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-2
63' Den Ouden 1-0
77' Hirayama 1-1
84' Hirayama 1-2

Geel: Rankovic, Rijaard (beiden ADO), Hoogma, Klavan, Sluijter, Hocher (allen Heracles)

RBC Roosendaal - Ajax 0-2
59' Pienaar
85' Rosenberg 0-2

Geel : Paap (RBC), Sneijder (Ajax)

FC Twente - NEC 0-1
81' Tininho 0-1

Hockey: Nederland Europees kampioen

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn in Dublin voor de zesde keer Europees kampioen geworden. In een reprise van de finale van de Olympische Spelen was Duitsland de mindere:
2-1.

Het team van bondscoach Marc Lammers startte zeer voortvarend aan de eindstrijd. Al na tien minuten leidde Oranje met 2-0. De doelpuntenmakers waren Ellen Hoog en Minke Booij. De pas 19-jarige Hoog rondde een mooie aanval knap af en Booij scoorde vanuit een rebound na een strafcorner. De voorsprong van Nederland had nog hoger kunnen uitvallen als Kim Lammers oog in oog met de Duitse doelman wat koelbloediger was geweest.

Na 23 minuten kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Door een benutte strafcorner van Natascha Keller mochten de Duitsers weer hoop koesteren. In het tweede bedrijf domineerde opnieuw Nederland, maar werd er geen gaatje gevonden in de hechte Duitse defensie. In de laatste minuut kreeg Duitsland nog een grote kans, maar Scheepstra bracht op de lijn redding.

Met de 2-1 zege op Duitsland nemen de hockeyvrouwen revanche voor de Olympische finale in Athene. Toen verloor Oranje met dezelfde cijfers. Sinds het eerste EK van 1984 heeft Nederland nu zes van de zeven edities gewonnen. Alleen in 1991 in België werd met Engeland een ander land kampioen. Nederland eindigde dat jaar als vierde.

Sato bestraft voor hinderen

De stewards van de Turkse Grand Prix hebben besloten om Takuma Sato te straffen voor het hinderen van Mark Webber.

Na Sato's kwalificatieronde reed hij de Williams-rijder zodanig in de weg tijdens diens vliegende ronde dat de stewards hem terug hebben gezet op het startgrid. Sato stond na de kwalificatie op de veertiende plaats. Webber werd uiteindelijk zevende, maar mogelijk had er meer in gezeten. Zeker gezien de minime verschillen met Heidfeld en Trulli.

Door deze straf schuiven Tiago Monteiro en Christijan Albers sowieso een plaatsje op, op de startgrid. Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, Robert Doornbos en Narain Karthikeyan zetten allen geen tijd neer, waardoor het niet helemaal duidelijk is waar Sato zal starten. De FIA zal dit morgen vlak voor de start van de race pas bekend maken.

FOK!sport zoekt Voetbal-nieuwsposters

Het nieuwe voetbalseizoen is net weer begonnen en er is dus voldoende nieuws te melden. We zitten de laatste tijd wat krap in de bezetting, dus zijn we op zoek naar nieuwe nieuwsposters voor voetbalnieuws.

Er zijn een aantal mensen vertrokken en de zomerstop is weer voorbij, dus vol op werk aan de winkel. Als nieuwsposter zorg je op regelmatig basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 27 augustus een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie Voetbal-nieuwsposter met de volgende dingen:

-Je nickname op FOK!
-Je leeftijd
-Indicatie van hoeveel tijd je denkt te hebben voor het schrijven van berichten en op welke momenten van de dag.
-Een herschreven versie van een recent nieuwsbericht over de Nederlandse eredivisie.

De FOK!sport-crew

Ontwikkeling nieuwe Carmageddon gestopt

Volgens GamesIndustry.biz is de ontwikkeling van SCi's Carmageddon gestopt. Of de stop tijdelijk of definitief is blijft nog onbekend. Het is al wel zeker dat de ontwikkeling van het spel al twee weken terug is gestopt. Eidos US heeft gezegd dat het bedrijf geen plannen heeft de game in de Verenigde Staten uit te brengen. SCi/Eidos UK kon niet bereikt worden voor commentaar.



Record 'bommetje' ruim negen meter hoog

Het NK Bommetje is zaterdag gewonnen door Richard de Groot uit Capelle aan de IJssel. De man maakte met zijn sprong een waterzuil van 9,10 meter. Hij bleef daarmee in Bergschenhoek Emiel Joose uit 's-Heer Arendskerke voor.

De 34-jarige De Groot liet het water 70 centimeter hoger op spatten dan titelverdediger Fred Waasdorp uit De Zilk. De nieuwe kampioen zei voor het record niet veel geoefend te hebben, hooguit wat op zijn techniek. Met zijn eerste plek won hij een wisselbeker en een ballontocht

Man bevredigt zich op straat

tiedel had ons via de nieuws-submit te melden:

Loop je lekker over de Promenade in de Groningse plaats Veendam, ligt daar ineens iemand zich te bevredigen. Een 19-jarige dakloze sloeg gisteren rond 07:30 uur midden op straat de hand aan zichzelf. Enkele omstanders vonden dat blijkbaar geen fijne aanblik, want zij belden de politie.

Toen de politie kwam, dook de man snel op en trok zijn broek omhoog. Hij werd echter toch aangehouden wegens schennis. Hij is voor onderzoek meegegaan naar het politiebureau waar hij een verklaring aflegde. Hij zei dat de bevrediging kwam door overmatig alcoholgebruik waardoor hij niet precies meer wist wat hij deed. Hij is in de loop van de middag weer vrijgelaten.

Van der Gun naar Borussia Dortmund

Cedric van der Gun is met Borussia Dortmund een éénjarig contract overeengekomen. De aanvaller liep stage bij de Duitsers en slaagde erin de technische staf onder leiding van Bert van Marwijk te overtuigen.

Van der Gun tekende in Dortmund een prestatiecontract, waarbij hij meer verdient naarmate hij meer in actie komt. De Bundesliga-club neemt Van der Gun transfervrij over van ADO Den Haag. Daarvoor speelde hij voor Ajax, Willem II en FC Den Bosch.

Ongeval op N57 eist twee levens

Benky had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsBij een verkeersongeval op de N57 tussen Ouddorp en Goedereede zijn zaterdag twee mensen omgekomen. Ook raakten drie anderen gewond. De drie zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde rond half vijf op de provinciale weg, er waren vijf auto's bij betrokken. Volgens een getuige is het ongeval een gevolg van een mislukte inhaalmanoeuvre. De politie onderzoekt momenteel nog de precieze oorzaak. De provinciale weg is in beide richtingen afgesloten.

Ajax laat Vermaelen en Emanuelson niet vertrekken

Ajax zal Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson dit seizoen niet verhuren aan een andere club uit de Eredivisie. Ajax-coach Danny Blind wil de beide spelers bij de Amsterdamse selectie houden.

De oefenmeester denkt dat een grote selectie voor het komende seizoen noodzakelijk is: 'We doen nog op drie terreinen mee. Dan moet je toch de beschikking hebben over meerdere spelers. Blessures moeten er niet voor zorgen dat je ineens maar met twaalf man staat'.

Met name over de ontwikkeling van Urby Emanuelson, die de afgelopen weken de geblesseerde Maxwell verving op de linksbackpositie, is de Zeeuwse trainer zeer te spreken:'Hij maakt nog wel foutjes, maar hij ontwikkelt zich goed. Ik ben zeer tevreden over hem'.

Mannenhockeyers vijfde in Amstelveen

De Nederlandse mannenhockeyers zijn bij het toernooi om de Rabotrophy als vijfde geëindigd. zaterdag versloeg Oranje wereldkampioen Duitsland, dat met een veredelde B-ploeg aantrad, met 5-0. De Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Taeke Taekema (drie) en Roderick Weusthof, alle uit strafcorners, en Floris Evers.

Voor Oranje was het de eerste zege in de vierde en laatste wedstrijd bij de Rabotrophy. Eerder stelde Nederland teleur tegen Engeland (1-1), Zuid-Korea (1-2) en Australië (1-4).

[upd] Meisje omgekomen bij aanrijding Breda

tiedel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Breda is vrijdagavond een zestienjarig meisje uit Breda om het leven gekomen nadat ze op de fiets geen voorrang had gekregen van een 26-jarige automobilist die voor haar van links kwam. De bestuurder is na het fatale ongeval doorgereden.

Het gebeurde volgens de politie op de kruising Tuinzigtlaan-Acasiastraat. De 26-jarige man uit Sint Willebrord verleende geen voorrang aan het meisje die van rechts kwam. Het meisje overleed ter plekke. Op basis van getuigenverklaringen is de auto een paar uur na de aanrijding aangetroffen en kon de politie de man aanhouden. Daarbij is ook nog een 39-jarige passagier aangehouden. De schade aan de auto konden ze niet tegenover de politie verklaren.

Update 18.30 uur
De twee mannen zijn vanmiddag weer in vrijheid gesteld. Ze bleken niets met het ongeval te maken te hebben. De politie is nog op zoek naar de echte dader(s) en heeft een onderzoek ingesteld.

Erik Dekker mist waarschijnlijk WK

Erik Dekker zal hoogstwaarschijnlijk het WK in Madrid aan zich voorbij moeten laten gaan. Vanmiddag brak de Drent tijdens de Tour de Rijke zijn sleutelbeen bij een valpartij.

De renner van Rabobank maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep toen het ongeluk plaatsvond. Met hem vielen nog drie anderen, waaronder Eelke van der Wal die met een hoofdwond werd afgevoerd. In het ziekenhuis constateerde men een sleutelbeenbreuk bij Dekker, wat zijn kans op een WK-deelname nihil maakt. Het WK is op 25 september in Madrid.

In dezelfde wedstrijd kwam ook Tom Boonen ten val. De Belg brak echter niets en kan volgende week gewoon starten in de Ronde van Spanje. De Tour de Rijke werd trouwens een Nederlands feestje, want Stefan van Dijk pakte de zege. Steven de Jongh en Rik Reinerink veroverden de andere ereplaatsen.

BaseJumping

Basejumping moet je nooit alleen doen en daarmee bedoel ik dus niet dat je met z'n tweeen moet gaan springen maar gewoon dat er een paar mensen boven staan en of beneden voor het geval dat het verkeerd gaat.
Voor de mensen die nog niet weten wat dit is en hoe dit er nu precies uit ziet, is hier een filmpje over hoe het wel moet.

Na het bekijken van het bovenstaande filmpje weet je zo onderhand hoe het in elkaar steekt.
Er gaat zo nu en dan wel wat fout en met basejumpen betekent dit meteen een fatale fout.

Bekijk dit filmpje, het kan schokkend zijn dus wees gewaarschuwd.

Valencia lang zonder Edu

Valencia CF zal de komende zes maanden niet kunnen beschikken over Edu. De middenvelder die deze zomer overkwam van Arsenal scheurde zaterdag op de training een kruisband in zijn linkerknie.

De speler zal een operatieve ingreep moeten ondergaan en daarna zal hij aan een lange revalidatie moeten beginnen die minimaal zes maanden in beslag neemt.

Edu wordt de laatste tijd achtervolgd door pech: vorig seizoen kwam hij door diverse blessures slechts twaalf wedstrijden in actie voor Arsenal.

'RTL4 - Talpa na een week: 1 - 0'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsNa een week uitgezonden te hebben lijkt de slogan van Talpa, niet te missen, niet helemaal te kloppen. Het marktaandeel van tien procent, waar John de Mol naar streeft, is in de doordeweekse dagen maar bij twee programma's gehaald. Dit is een teleurstelling voor Talpa, na een succesvol openingsweekend.

De enige twee programma's die meer dan tien procent marktaandeel scoorden, waren de film 'The Fifth Element' met 12,9 procent marktaandeel en het programma van Gerard Joling en Gordon afgelopen dinsdag, wat 13,2 procent scoorde. Andere programma's, zoals het voor Talpa belangrijke programma NSE, zag concurrent RTL Boulevard met marktaandelen van ruim 20 procent weglopen. Ook soortgelijke nieuwsprogramma's van SBS op de vroege avond behaalden meer kijkers dan het Talpa-programma.

Volgens televisiewetenschapper Maarten Reesink staat het 1-0 voor RTL4. "Voorlopig", aldus Reesink. "Het is duidelijk dat 'NSE' nog niet de juiste mix heeft gevonden tussen nieuws, sport en entertainment. Presentator Beau van Erven Dorens kan zich niet met zijn 'Boulevard'-toontje redden. Dat is te licht. Iedereen roept wel dat zo'n Amerikaanse manier van het nieuws brengen makkelijk is. Dat blijkt niet het geval."

Volgens Reesink heeft NSE wel potentie, maar is het feit dat de zomerperiode nog niet voorbij is, de grote veroorzaker van de afwezigheid van de kijkers. Dit is ook de mening van Talpa-woordvoerder Thomas Notermans: "Wij hebben ons schema nog niet helemaal opgebouwd. Dat gebeurt de komende drie weken." Zo moeten Big Brother en Barend en Van Dorp op Talpa nog beginnen. Toch is het niet allemaal niet meer koek en ei bij de nieuwe tv-zender: Bridget Maasland toonde zich afgelopen week ontevreden over haar betrokkenheid bij NSE.

Student vindt manuscript van Einstein

Jojogirl, Belthazor, static en Dirktator hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een student uit Utrecht heeft een belangrijk artikel uit 1924 van Albert Einstein gevonden in het Instituut Lorentz voor theoretische natuurkunde van de Universiteit Leiden. Hierin zou de wetenschapper zijn laatste ontdekking beschrijven: de Bose-Einsteincondensatie. Dit is het verschijnsel waarbij de atomen van een gas bij heel lage temperaturen een faseovergang ondergaan. Pas in 1995 werd dit verschijnsel echt bewezen.

De student vond het document in het huisarchief van P. Ehrenfest, die van 1912 tot 1933 hoogleraar theoretische fysica in Leiden was. Hij was een goede vriend van Einstein. In februari 1925 verbleef Einstein kort in het huis omdat hij gasthoogleraar was aan de universiteit in Leiden.

Zesjarig meisje overleeft val van 50 meter

blux had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen zesjarig Brits meisje heeft afgelopen donderdag bij een vakantiepark in Yorkshire een val van een rotswand van 50 meter overleefd. Het enige wat ze aan de val overhield waren een buil op haar hoofd en wat schaafwonden. Demi-Leigh Tweddle, zo heet het betrokken meisje, viel nadat ze aan het kopje duikelen was met haar zusje.

Donderdag zag haar vader Lee na thuiskomst van werk haar bij de helling liggen, nadat zijn vrouw hem had verteld dat Demi verdwenen was. Lee heeft zijn dochter meteen op een lagergelegen richel neergelegd, waar reddingswerkers haar later van hebben afgehaald en beiden met een helikopter hebben weggetakeld naar een ziekenhuis.

In het nabijliggende ziekenhuis bleek dat er weinig aan de hand was met Demi-Leigh. Een lid van de kustwacht, die haar van de richel heeft afgekregen, zei dat ze wel van rubber gemaakt leek te zijn. Volgens haar vader kon ze zich alleen maar herinneren dat ze "wat koprollen had gemaakt en dat zij daarna in slaap was gevallen".

MTX Jackhammer

De meeste van jullie weten waarschijnlijk nog niet wat dit is. Hier zal verandering in komen.
De MTX Jackhammer werd voor het eerst gebruikt bij Pimp My Ride. Wellicht dat sommige van jullie deze show gezien hadden op 7 augustus 2005.

De MTX Jackhammer is een ongeloofelijk grootte Subwoofer. Het weegt zo zwaar dat ze hem niet eens kunnen optillen.
De Jackhammer heeft 8500 Watt nodig aan stroom en 3 batterijen. Het is dus geen speelgoed.

Bekijk deze aflevering van Pimp My Ride hier.

Iglinsky wint sprint van vluchtersgroep

Maksim Iglinky heeft de zesde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. Hij was de snelste in de sprint van een groep van negen vluchters. De vlucht had geen gevolgen voor het klassement, Leipheimer blijft de leider.

De etappe bracht de renners van Friedrichshafen naar Singen over 171 km, door slechte weersomstandigheden. Er komen elf man los uit het peloton, daarbij zitten onder andere Maarten den Bakker, Nico Mattan en oud-wereldkampioen Laurent Brochard. Deze groep kreeg niet de gratie van Quick Step, want zij haalden een deel van de vluchters terug. Zes man konden namelijk wel vooruit blijven, hierbij waren Den Bakker en Mattan. Maar ook deze vlucht was geen lang leven gegund, er kwamen vanuit het peloton een aantal man naar toe, waardoor er weer elf man voor de groep uitreden. Hierbij zaten veel dezelfde namen als in de eerste ontsnappingspoging. Enkele namen die aan konden sluiten waren de winnaar van de Eneco-Tour, de Amerikaan Julich, Horner en de Kazach Iglinsky.

Met nog ongeveer 70 kilometer te rijden hadden de elf drie minuten voorsprong, maar door een klimmetje onderweg werd de kopgroep uitgedund tot negen. Het waren Den Bakker en Mattan die hadden moeten lossen en ook niet meer terug konden komen. Het peloton achtervolgde niet met volle overtuiging, waardoor de negen konden gaan strijden om de etappewinst. Bobby Julich dacht hier anders over, want hij ging in de laatste kilometers alleen op avontuur. Onder invloed van met name Ballan en de jonge Belg Van den Broeck kon de Amerikaan op één kilometer voor de streep ingerekend worden. Diezelfde Van den Broeck was de eerste die de sprint aan ging. Hij leek het te gaan winnen, maar Iglinsky kon er nog overheen komen en won daarmee de zesde etappe in de Deutschland Tour. Den Bakker werd op een kleine twee minuten twaalfde en beste Nederlander, kort voor het peloton, waar tweevoudig etappewinnaar Bennati makkelijk de sprint won.

Uitslag zesde etappe Deutschland Tour

Pos.VoornaamAchternaamTeamLandTijd
1 MaksimIglinskyDomina VacanzeKazachstan3.50.00
2 Jurgenvan den BroeckDiscovery ChannelBelgiëz.t.
3 AlessandroBallanLampreItaliëz.t.
4 Chris HornerSaunier DuvalVerenigde Statenz.t.
5 DavidEtxebarriaLiberty SegurosSpanjez.t.

Gran Turismo 5 komt in 2007

Kazunori Yamauchi van Polyphony Digital heeft in het Kroatische tijdschrift "Auto Klub" bevestigd dat Gran Turismo 5 in 2007 zal verschijnen. De game komt dan naar de PlayStation 3. Yamauchi heeft hoge verwachtingen; hij zegt dat GT5 "honderd maal gedetailleerder zal zijn dan GT4." Om te zien of dit ook daadwerkelijk zo is, moeten we dus nog twee jaartjes wachten. Gran Turismo 5 zal waarschijnlijk Vision Gran Turismo gaan heten.

Räikkönen pakt pole in Turkije

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Turkije heeft Kimi Räikkönen in Istanbul zijn wagen in het juiste spoor weten te houden en wist zich daarmee te verzekeren van pole-position.

Veel coureurs kenden problemen met het gloednieuwe asfalt in Turkije. Michael Schumacher miste het rempunt en verloor daardoor de controle over zijn wagen. Jacques Villeneuve kwam in de snelle doordraaier iets naast de baan en spinde vervolgens. Ralf Schumacher, Jenson Button en Jarno Trulli maakten tijdens hun snelle ronde ook kleine foutjes die de coureurs aardig wat tijd kostten. Daarnaast waren er ook nog eens mechanische problemen voor een aantal coureurs. Robert Doornbos moest noodgedwongen zijn snelle ronde afbreken omdat de achterkant van zijn Minardi vlam had gevat. Zijn teamgenoot Christijan Albers had problemen met de versnellingen en verloor daardoor wat tijd. Narain Karthikeyan besloot helemaal geen snelle ronde te rijden en keerde na één ronde meteen weer terug naar de pits.

Van de toppers was Juan-Pablo Montoya de eerste die de baan op ging. Hij reed een goede ronde en zette de voorlopige pole neer. Deze tijd bleef staan totdat Fernando Alonso de baan op kwam. Alonso maakte in de laatste bocht een klein foutje maar, dook toch drie tienden onder de tijd van Montoya. Rubens Barrichello kon namens Ferrari geen potten breken. Wegens problemen met de banden moest hij ruim twee seconden toegeven op Alonso. Giancarlo Fisichella verraste door zijn teamgenoot met een minimale voorsprong voor te blijven.

Als allerlaatste kwam Kimi Räikkönen de baan op. Zijn ronde zag er strak en goed uit. Ook de beruchte bocht 8, waar al veel tijden gesneuveld waren, nam hij goed. Hij reed overtuigend naar de snelste tijd, die uiteindelijk 0,25 seconden sneller is dan de tijd van Fisichella. Daarmee begint de McLaren-coureur morgen de Grote Prijs van Turkije vanaf de eerste startpositie.

Uitslag kwalificatie GP Turkije

positiecoureurteamtijd
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:26.797
2Giancarlo FisichellaRenault F11:27.039
3Fernando AlonsoRenault F11:27.050
4Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:27.352
5Jarno TrulliToyota F11:27.501
6Nick HeidfeldBMW Williams F11:27.929
7Mark WebberBMW Williams F11:27.944
8Felipe MassaSauber Petronas1:28.419
9Ralf SchumacherToyota F11:28.594
10Christian KlienRed Bull Racing1:28.963
11Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:29.369
12David CoulthardRed Bull Racing1:29.764
13Jenson ButtonBAR Honda1:30.063
14Takuma SatoBAR Honda1:30.175
15Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:30.710
16Christijan AlbersMinardi F11:32.186
17Robert DoornbosMinardi F1geen tijd
18Jacques VilleneuveSauber Petronasgeen tijd
19Narain KarthikeyanJordan Grand Prixgeen tijd
20Michael SchumacherScuderia Ferrarigeen tijd

Rosales keert terug bij selectie

De Argentijn Mauro Rosales keert terug op de Nederlandse velden. De rechteraanvaller liep afgelopen seizoen in de competitiewedstrijd tegen Willem II een zware enkelblessure op, maar is daar nu volledig van hersteld.

Volgens Ajax-coach Danny Blind is Rosales wedstrijd fit en staat niets een terugkeer in de Amsterdamse selectie in de weg. Ajax neemt het zaterdag in Roosendaal op tegen RBC.

Vloet ziet kansen tegen Feyenoord

De trainer van Sparta, Wiljan Vloet, ziet voor zijn club wel degelijk kansen tegen Feyenoord. In de enige echte stadsderby in de eredivisie hoopt de oefenmeester morgen de grote broer uit Rotterdam-Zuid punten af te kunnen snoepen.

Vorige week verloor het gepromoveerde Sparta kansloos in de uitwedstrijd tegen AZ met 3-0. Volgens Vloet heeft zijn ploeg morgen meer kans in de stadsderby tegen Feyenoord. "Dit Feyenoord is veel minder dan AZ. Feyenoord speelt weliswaar herkenbaar, maar niet zo ingespeeld als AZ. Ik zag trainer Erwin Koeman constant corrigeren aan de zijlijn. Dat zegt wel iets. We gaan tegen Feyenoord initiatief nemen, daar liggen onze mogelijkheden", aldus Vloet.

Sparta is nog naarstig op zoek naar enkele versterkingen voor op het middenveld. Deze week hopen de Rotterdammers Obodai over te kunnen nemen van Ajax. Ook is de voormalig speler van Heerenveen en RBC Jesper Hakansson in beeld om het middenveld te versterken.

Valjavec verhuist naar Lampre-Caffita

Tadej Valjavec rijdt komend seizoen voor Lampre-Caffita. De 28-jarige Sloveen komt over van het Zwitserse Phonak.

Bij Phonak kwam Valjavec niet meer in aanmerking voor een nieuw contract: ”Ik had graag willen blijven, maar manager John Lelangue dacht daar anders over,” aldus de coureur. In 1999 won Valjavec de Ronde van Italië voor beloften. Een jaar later werd hij prof bij Fassa Bortolo waar hij vier seizoenen zou fietsen. In 2004 verhuisde Valjavec naar Phonak. De Sloveen is geen winnaarstype: hij won slechts twee koersen in zijn loopbaan. Valjavec is momenteel actief in de Ronde van Duitsland, waar hij als zesde staat genoteerd na vijf etappes.

Brusselse gijzelnemer met slaapmiddel overmeesterd

FabFabFabFab en aloa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsFarid Bamoihammad, een 36-jarige gevangene op proefverlof die deze week in Brussel een ex-schoonmoeder en ex-schoonzus gijzelde, is overmeesterd nadat de politie hem een slaapmiddel toediende. Zo heeft een politiefunctionaris zaterdag verklaard. Nadat Farid 'le Fou' in slaap was gedommeld kon hij eenvoudig worden opgepakt.

Het slaapmiddel was in het eten gemengd waar de gijzelnemer even tevoren om had gevraagd. Op dat moment was de gijzeling al ruim dertig uur bezig. Bamoihammad nam woensdag aan het begin van de avond de twee vrouwen samen met zijn twee dochtertjes, die hij na een paar uur vrijliet, in gijzeling. Hij eiste een betere bezoekregeling voor zijn kinderen. Bamoihammad zat een straf uit voor een gijzeling in 2000, waarbij hij in een Brussels fastfoodrestaurant zijn oudste dochter en zeven mensen vasthield.

Weduwe hartpatiënt krijgt recordbedrag aan smartengeld

blux had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Texaanse rechtbank heeft een weduwe van een in 2001 overleden hartpatiënt een recordbedrag als schadevergoeding toegewezen gegeven. Het gaat om een bedrag van 205 miljoen euro. Merck, de farmaceutische producent van de ontstekingsremmer Vioxx, is het bedrijf dat moet uitbetalen .

En het is nog maar de eerste van een reeks processen tegen het bedrijf. In het najaar van 2004 werd Vioxx van de markt gehaald omdat het geneesmiddel het risico op vaatziekten verhoogt. Al meer dan 4.200 gerechtelijke dossiers van consumenten zijn tegen de producent van Vioxx ingeleid.

Ferrari verkeerde banden meegenomen

Ferrari en Bridgestone hebben de verkeerde banden meegenomen naar het nieuwe circuit in Istanbul.

Na de goede race in Hongarije waren de verwachtingen bij Ferrari, maar dit weekend komen ze niet in de buurt van de top. Volgens Ross Brawn, technisch-directeur van het Italiaanse team, is dit te wijten aan de banden. Tijdens de vorige races werd er gebruikt gemaakt van een nieuw type band. Voor de Grote Prijs van Turkije werd er echter teruggegrepen op het oudere type. Dit besluit is genomen om er zeker van te zijn geen bandenproblemen te ondervinden tijdens de race.

"Door het gebrek aan informatie hebben we volgens mij de verkeerde banden meegenomen," aldus Brawn. "We dachten dat de baan gedurende het weekend meer grip zou krijgen, maar dit gebeurde niet." Brawn verwacht dan ook niet veel meer van dit weekend. Beide coureurs zullen weinig grip hebben en zullen daardoor niet kunnen meestrijden om de pole of de overwinning. "We willen zo goed mogelijk presteren tijdens de kwalificatie en tijdens de race hopelijk een paar punten pakken."

Reclamecampagne voor Nederland 2

Nederland 2'Nederland kijkt. Nederland 2', met deze slogan start Publieke Omroep een promotiecampagne voor haar televisiezender. Op de publieke radio- en televisiezenders zullen spotjes te zien zijn, maar ook via posters op straat en advertenties in enkele bladen zal de campagne gevoerd worden. Het doel is om Nederland 2 als het 'nationale net' neer te zetten.

Publieke Omroep heeft eerst een uitgebreid onderzoek laten doen naar het kijkgedrag van de doelgroepen van de zender. Hieruit blijkt dat het overgrote deel van de kijkers hun keuze bepaalt op basis van de programma's. Het aanbod van Nederland 2 zal dan ook centraal staan in de campagne. De omroepen die via het kanaal uitzenden zijn enthousiast over de gezamenlijke campagne en de gekozen positionering van 'nationale zender'.

P. Diddy vanaf nu alleen nog 'Diddy'

Icoon Muziek nieuwsDe Amerikaanse R&B-zanger P. Diddy heeft genoeg van de P. in zijn naam. Vanaf zijn eerstvolgende album wil hij als Diddy door het leven gaan. Het is niet voor het eerst dat Diddy zijn artiestennaam wijzigt. Bij zijn eerste hits was de rapper nog bekend als Puff Daddy.

"We moesten de p wel weghalen, het moest een simpele naam worden. Diddy is persoonlijker dan P. Diddy", zo legt Diddy, die bij zijn geboorte nog de naam Sean Combs meekreeg, aan de media uit. Behalve een naamswijziging kondigde Diddy aan voortaan alleen nog in de derde persoon enkelvoud over zichzelf te praten. "We gaan heel veel lol met de naam hebben. Het is de terugkomst van een hiphop- en rocksuperster en hij heet Diddy", aldus Sean Combs... uhhh... Puff Daddy... uhhh... P. Diddy... nee, Diddy!

Diddy

Nieuwe naam wielerteam MrBookmaker

Door de overname van de wielerploeg MrBookmaker.com door het Zweedse bedrijf Unibet zal de naam van het team van Hilaire van der Schueren ook veranderen. In 2006 zal de equipe waarschijnlijk als Unibet-SportsTech door het leven gaan.

Tevens bestaat de kans dat het budget voor volgend jaar zal worden verruimd. Van der Schueren heeft bovendien goede hoop dat de kleinere geldschieters Collstrop en Palmans blijven.

Stier

Niet alle stieren worden allemaal even fijn behandeld vooral niet de dieren die in de arena's moet strijden voor zijn leven. Ik vind dit een gruwelijke sport, maar de mensen in de arena's vinden het geweldig hoe de stier blijft rennen met zoveel speertjes in zijn lichaam.
Soms is het ook zo dat ze deze dieren loslaten en dat ze door heel de stad mogen rondrennen als een dolle dwaas.

Om nu aan te geven hoe sterk een stier is, kun je het beste het volgend filmpje bekijken.

Tweede Kamer positief over geloof

Uit een enquête van het Reformatorisch Dagblad, gehouden onder leden van de Tweede Kamer, blijkt dat een meerderheid (58%) van de volksvertegenwoordigers zichzelf gelovig (religieus) noemt. Een nog grotere meerderheid (66%) staat positief tegenover het verschijnsel godsdienst.

Er zijn slechts drie Kamerleden die negatief tegenover geloof staan, twee PvdA'ers en één D66'er. Tweederde van de Kamer is van mening dat de maatschappelijke betekenis van godsdienst de laatste jaren groter is geworen.

Met deze uitslag blijken Kamerleden relatief gezien iets vaker religieus te zijn dan de kiezers. Van de kiezers noemde in 2002 namelijk 52% zichzelf religieus. Uit de cijfers blijkt verder dat 41% van de kamerleden nooit of vrijwel nooit een kerkdienst of andere religieuze samenkomst bezoekt, terwijl 58% dat wel doet. Zo'n 13% gaat minimaal één keer per week naar kerk of moskee. Iets meer dan de helft van de kamerleden (52%) is ook daadwerkelijk lid van een kerk of religieuze gemeenschap.

Leven na de dood
Van alle kamerleden gelooft 36% in een leven na de dood en 35% zegt een leven na dit leven niet uit te sluiten. Circa 30% gelooft er niet in. De PvdA heeft op dit terrein de meeste ongelovigen: 54%. Opmerkelijk is dat bij de CDA-Kamerleden 30% moeite heeft met het idee van een hiernamaals.

De uitslag van de enquête kan overigens een vertekend beeld opleveren. Van de 150 Kamerleden deden er namelijk maar 110 mee; de meeste leden van de VVD-fractie weigerden bijvoorbeeld deelname.

Favorieten verder in Rogers Cup

Amelie Mauresmo heeft zich na een merkwaardige wedstrijd gekwalificeerd voor de halve finales van de Rogers Cup in Toronto. De Française zag uiteindelijk haar opponent Petrova met een blessure opgeven.

De wedstrijd begon ’s middags, maar werd onderbroken na hevige windvlagen. Bij aanvang van de noodgedwongen pauze stond het 4-4 in de eerste set. Toen de confrontatie ’s avonds werd hervat brak Petrova meteen de service van Mauresmo en veroverde de eerste set. Mauresmo won een spannend tweede bedrijf met 7-5, alvorens een blessure aan haar rechter borstspier Petrova noopte tot opgeven aan het begin van de beslissende set.

”Het was een vreemde manier om zo’n intense wedstrijd af te sluiten. We moesten erg lang wachten en kwamen de baan op onder totaal andere omstandigheden. Ik ben in ieder geval blij dat ik in de tweede set zo sterk terugkwam,” aldus de als tweede geplaatste Mauresmo. In de halve finale speelt de Française tegen Justine Henin-Hardenne die veel moeite had met Vaidisova. Henins service liep niet naar wens en ze maakte ook veel onnodige fouten. Desondanks won de Waalse met 7-5 en 7-6.

In de middagsessie verzekerden Myskina en Clijsters zich al van hun onderlinge ontmoeting in de halve finale. De Russin rekende af met Dulko, terwijl Pennetta geen partij was voor Clijsters. Pennetta was zo ver doorgedrongen omdat Serena Williams zich wegens een blessure had afgemeld voor de derde ronde.

Uitslagen kwartfinales Rogers Cup- Toronto:
Myskina (Rus/9) – Dulko (Arg) 6-4, 7-5
Clijsters (Bel/7) – Pennetta (Ita) 6-0, 6-1
Henin-Hardenne (Bel/4) – Vaidisova (Tsj) 7-5, 7-6
Mauresmo (Fra/2) – Petrova (Rus/6) 4-6, 7-5, 2-0 opgave

Hardware verkopen USA Juli

De maandelijkse hardware sales van Amerika zijn weer binnen. Dit keer zijn het de cijfers van de maand juli.

ConsoleVerkopen
PlayStation 2260.000
PSP202.000
Xbox 133.000
GameCube49.000
GBA + DS319.000


Helaas dus weer gecombineerde sales voor de DS en de GBA. De PSP doet het in Amerika in ieder geval beduidend beter dan in Japan waar hij maandelijks ongeveer 100.000 verkoopt. Ten opzichte van vorige maand zijn alle verkopen ongeveer 20% tot 30% gedaald voor elke console.

SP gaat interne financiën wijzigen

Icoon politiek binnenland nieuwsLokale fracties van de Socialistische Partij hoeven vanaf volgend jaar vergoedingen die ze krijgen niet meer over te maken aan het landelijke partijbureau. Dat heeft het bestuur van de partij bevestigd. De vergoedingen, die bedoeld zijn voor de ondersteuning van lokale gemeenteraads- en Statenfracties, werden bij de SP gestort op een landelijk rekeningnummer.

In Amsterdam kreeg de fractie van de SP in de discussie over fractievergoedingen kritiek, toen bleek dat 326.000 euro vergoeding niet bestemd werd voor lokale ondersteuning maar ten goede kwam aan het landelijk partij-apparaat. Volgens de socialisten werd dat geld echter vervolgens weer verdeeld over de afdelingen van de partij. Dit wordt vanaf volgend jaar omgedraaid. Afdelingen krijgen voortaan een rekening op het moment dat ze gebruikmaken van diensten van het centraal partijbureau.

De wijziging betekent overigens niet dat gemeenteraadsleden hun eigen inkomsten niet meer hoeven over te maken aan de landelijke penningmeester. De SP stelt zich op het standpunt dat lokale vertegenwoordigers niet hoeven te verdienen aan hun politieke activiteiten, en verplicht daarom haar lokale politici de volledige vergoeding aan de partij te geven.

Boonen in de Ronde van Spanje

Tom Boonen zal dit seizoen ook in de Ronde van Spanje gaan starten. De Belgische sprinter is opgenomen in de ploeg Quick Step. Dit jaar was de Belg onder meer de sterkste in de Ronde van Vlaanderen, Parijs - Roubaix en hij won twee etappes in de Ronde van Frankrijk voor hij daarin uitviel.

Boonen ziet de Vuelta als ideale voorbereiding op het wereldkampioenschap op de weg in het Spaanse Madrid. De Vuelta start op 27 augustus en duurt tot 18 september. "Het resultaat staat in de Vuelta niet voorop. Ik wil in de beste conditie aan het WK beginnen. Een dagsucces zou mooi zijn voor de moraal."

Taekwondo Dude

Er zijn mensen die heel goed Taekwondo kunnen, je ziet deze mensen ook weleens bij zo'n show waarbij ze een houtenplank door midden slaan met hun handen, hoofd, voeten, ellebogen enz.

De houtenplank wordt in dit geval vastgehouden door een medeleerling. Ze maken er een hele spectakel van. Het ziet er zeker vet uit. Ik zou het hem niet na kunnen doen want ik kan niet zo hoog schoppen.

Bekijk het filmpje, zou jij het kunnen?

Tsjechen mogen weer bier kopen in voetbalstadions

De Tsjechische voetbalsupporters kunnen voortaan weer bier kopen in de stadions. Na zestien jaar drooglegging heeft het Tsjechische parlement besloten dat er weer bier mag worden verkocht tijdens voetbalwedstrijden.

De nationale voetbalbond CFMS heeft het gunstige besluit voor de vele pilsliefhebbers omarmt en hief het alcoholverbod, dat sinds 1989 gold in de stadions, vrijdag onmiddellijk op. De clubs waren daarop al vooruit gelopen door contracten af te sluiten met bierbrouwerijen.

Rushdie verdedigt Hirsi Ali en Van Gogh

XeriuM had ons via de nieuws-submit te melden:

De wereldberoemde schrijver Salman Rushdie heeft het in een tv-interview opgenomen voor Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh. Met de film Submission is volgens Rushdie niets mis, die bespreekt een belangrijk onderwerp. ''Het gaat erom wie wie onderdrukt. Kunstenaars zijn meestal geen onderdrukkers. De druk om zich anders te gedragen, hoort op de onderdrukkers te liggen, niet op degenen die dat signaleren.''

Over de vermoorde Theo van Gogh liet de schrijver zich ook mild uit. Volgens hem mocht Van Gogh bepaalde moslims best als geitenneukers omschrijven, alhoewel Rushdie toegaf zelf zulke taal nooit te zullen bezigen. Zelfs in het interview kreeg hij het woord niet over zijn lippen: ''goat... eeh''. De schrijver benadrukte dat de vrijheid van meningsuiting het hoogste goed is. Als die wegvalt is er geen enkele andere vrijheid. ''Juist in een crisis is het belangrijk dat de mensen zeggen wat ze denken.''

Gif
Verder zei Rushdie dat moslimorganisaties, in Engeland én Nederland, meer alert moeten zijn op ontwikkelingen binnen hun gemeenschap. Hij waarschuwde voor het gif dat vanuit bepaalde moskeeën wordt verspreid. Aan de andere kant moet de westerse wereld er voor zorgen dat bij het bestrijden van radicale islamieten, niet de moslimwereld de dupe wordt. ''Onze verantwoordlijkheid is om niet de verkeerden te vervolgen en niet iedereen aan te rekenen wat een enkeling doet''.

De plannen van de Britse premier Tony Blair, om nog meer (moslim)scholen op religieuze grondslag te vestigen, noemde Rushdie echter weer ''Een dodelijke formule''.

Kashmir
Rushdie heeft net een nieuw boek geschreven, Shalimar de Clown, dat zich afspeelt in de Indiase deelstaat Kashmir waar hindoe's en moslims elkaar naar het leven staan. Hij verhaalt daarin over het ontstaan van een moslimterrorist. Volgens de schrijver leefde vroeger in Kashmir verschillende geloofsgroepen vredig naast elkaar, dus is het niet de islam op zich dat het probleem is, maar de mensen die het op een bepaalde manier toepassen.

De schrijver kreeg zelf de toorn van de fundamentalistische islamitische wereld over zich heen in 1989, na zijn boek The Satanic Verses (de Duivelsverzen). Volgens hen wordt de profeet Mohammed in dat boek op oneerbiedige wijze beschreven. Op 14 februari 1989 sprak de Iraanse Ayatollah Khomeini een fatwa over hem uit, die inhield dat het de plicht van iedere moslim was om Rushdie te doden, alsmede de uitgevers van het boek. Khomeini zette een premie van drie miljoen dollar op het hoofd van Rushdie. Daarna dook de schrijver onder en boden de Britten hem bescherming. Jarenlang kon hij alleen onder een zeer streng veiligheidsregime leven.


-
NOVA zond gisteren een gedeelte van het interview uit met Rushdie. Dat is op de site van NOVA terug te zien. Het gehele interview wordt uitgezonden op 11 september, in het VPRO-cultuurprogramma RAM.

Alkmaar krijgt eerste drive-in supermarkt van Nederland

XeriuM herschreef en paulus1973 meldde ons via de nieuws-submit het voglende:

Icoon Binnenlands nieuws Wie het zat is om met een winkelwagentje door de supermarkt te schuiven, kan zijn boodschappen vanaf volgende maand in Alkmaar doen zonder zelfs de auto uit te hoeven. Foodfactory opent op 21 september in de stad de eerste drive-in Supermarkt van Nederland.

Winkelen wordt dan heel eenvoudig. Via internet geeft de klant door wat hij wil hebben en enige tijd later kan hij de spullen bij de supermarkt afhalen. De klant krijgt een plek in de ondergrondse parkeergarage aangewezen, waarna de boodschappenmand met een lift wordt afgeleverd. "En dat allemaal in vijf minuten", aldus directeur Holleman.

Behalve in Alkmaar, heeft Foodfactory ook een supermarkt in Enschede. Daar wordt echter geen drive-in van gemaakt. Holleman: "Hier in Alkmaar is de parkeergarage van ons, in Enschede is dat niet het geval."

In 1987 werd de eerst McDrive in Nederland geopend. Tijdens de opening waren veel mensen sceptisch, maar het concept bleek een succes te zijn. In Friesland waren er in 2003 zelfs al ideeën voor een drive-in supermarkt, maar deze is nooit van de grond gekomen.

Ruud Lubbers warm ontvangen op Lowlands

Icoon Muziek nieuwsDe voormalige Nederlandse premier en VN-topman Ruud Lubbers is gisteren met een ovatie verwelkomd op het festival Lowlands. Tussen optredens van onder meer The Prodigy, Franz Ferdinand en Racoon hield de politicus een college voor de festivalgangers. De animo voor de voordracht was enorm, verschillende geïnteresseerden konden niet meer in de afgeladen Juliet-tent.

Lubbers moest luid en duidelijk spreken om de muziek uit de omliggende tenten te kunnen overstemmen. Het muisstille publiek luisterde aandachtig. Het college 'Red de wereld - een nieuw handvest voor de aarde' was de eerste in een reeks van zes, die tijdens de dertiende editie van Lowlands wordt aangeboden. Onder andere popprofessor Tom ter Bogt, moleculair bioloog Ronald Plasterk en oud-astronaut Wubbo Ockels mogen een poging wagen het festivalpubliek te boeien met wetenschap.

'Slechts één windhoos'
Volgens de organisatie is het muziekevenement gisteren min of meer gespaard gebleven van de regen die elders in Nederland viel. Slechts enkele druppels vielen er op de eerste dag. Een woordvoerder sprak over 'slechts één windhoos', waardoor een grote opblaaswortel sneuvelde. Afsluiter op vrijdag was The Prodigy, die het publiek in de grootste festivaltent vermaakte met songs als 'Smack my bitch up' en 'Out of space'. Ruud Lubbers was ondertussen al lang weer vertrokken. Hij liet na zijn optreden weten niet geïnteresseerd te zijn in de muziek. "Ik ga lekker naar mijn vrouw toe", zo zei de ex-premier.

Moeder vermoord voor ogen van kinderen

blux had ons via de nieuws-submit te melden:

In België heeft een 40-jarige Noord-Afrikaan donderdagavond, voor de ogen van hun kinderen, zijn vrouw vermoord. Hij was werkloos en zou zwaar depressief zijn.

De man, Ezzine genaamd, kreeg rond 19.00 uur ruzie met zijn vrouw Amel (39). Het eindigde in een steekpartij waarbij Amel twaalf messteken in zich kreeg. Hulp mocht niet meer baten en ze stierf ter plekke. Volgens de dader wilde zijn vrouw juist een mes ophalen uit de keuken en wilde hij haar overmeesteren. Daarbij zou ze per ongeluk zijn geraakt. Dit meldde hij de politie. Volgens de kinderen, een meisje van zes jaar en zoontje van drie jaar, gebeurde het anders en ze wezen hun vader als dader aan. De kinderen zijn opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

Postbode verzamelt post in kelder

Bewoners van het Jagerpad in Landgraaf hebben de afgelopen maanden niet alle post gehad die voor hen bestemd was. De postbode die daar de brieven bestelde hield namelijk een deel van de post achter en sloeg dit op in zijn kelder.

Na klachten van bewoners is TPG Post een intern onderzoek gestart naar het functioneren van de betreffende postbode. Toen bekend werd dat hij poststukken verzamelde is de politie ingelicht. De brievenbesteller is inmiddels op non-actief gesteld en wordt mogelijk ontslagen. Ook hangt hem een eventuele juridische procedure boven het hoofd. Het achterhouden van post is namelijk strafbaar.

De in de kelder aangetroffen brieven en pakketjes zijn inmiddels bij de bewoners van het Jagerpad bezorgd. Maar volgens de buurt missen er nog steeds enkele poststukken.

Sparta en Ajax akkoord over Obodai

Sparta en Ajax hebben een akkoord bereikt over de transfer van de Ghanese middenvelder Anthony Obodai. De Ghanees mocht bij de Amsterdammers vertrekken, omdat hij toch aan weinig speelminuten zou toekomen.

De Rotterdamse club moet nog wel met de speler zelf rond zien te komen, maar daar verwacht men geen problemen mee. ADO Den Haag en Heracles hadden ook belangstelling voor de speler, maar de laatste club viel sowieso al af, omdat Obodai niet op kunstgras wilde spelen.

Behalve met Obodai, is Sparta ook nog bezig om de selectie te versterken met Takak van PSV en Hakansson, die in het verleden bij SC Heerenveen en RBC Roosendaal speelde.

Meisjes Swaziland mogen weer seks hebben

Icoon opmerkelijk nieuwsMswati III, koning van het Afrikaanse Swaziland, heeft een einde gemaakt aan een door hemzelf opgelegd verbod voor tienermeisjes om seks te hebben. In 2001 legde de monarch de kuisheid op, in een poging verspreiding van het HIV-virus en aids in zijn land tegen te gaan. In Swaziland is bijna 40 procent van de bevolking met HIV geïnfecteerd.

De tienermeisjes in het land van Mswati moesten grote wollen gordijnkwasten dragen, als teken dat ze een gelofte van kuisheid hadden afgelegd. Deze uiterlijke tekens zullen aanstaande dinsdag tijdens een grote ceremonie worden afgedaan en in een vreugdevuur geworpen.

Overigens heeft de 37-jarige koning zelf maar weinig van zijn eigen wet aangetrokken. Kort na het decreet huwde hij een 17-jarige als zijn negende bruid. De koning kiest jaarlijks een nieuwe eega uit een aanbod van twintigduizend jonge maagden, die tijdens een ceremonie een rituele topless-dans uitvoeren. Inmiddels heeft Mswati twaalf vrouwen en een verloofde.

Jonge maagden in Swaziland dansen jaarlijks topless voor de koning
Jonge maagden in Swaziland tijdens een ritueel voor Mswati III

Safin kansloos tegen Ginepri

De uitschakeling van Marat Safin is de enige verrassing tijdens de kwartfinales van het Masterstoernooi in Cincinnati. De Rus verloor kansloos van Robby Ginepri. Federer, Hewitt en Roddick gaan wel naar de laatste vier.

Na 56 minuten was de uitschakeling van Safin al een feit. De Rus was met 6-2 en 6-3 kansloos tegen Robby Ginepri. Safin – die nog steeds last heeft van zijn linkerknie – stapelde fout op fout en was dermate geïrriteerd over zijn tegenvallende optreden dat hij de bal uit het stadion sloeg. Toch is Safin niet eens ontevreden over zijn rentree: ”Misschien heb ik na Wimbledon niet genoeg wedstrijden in de benen, maar ik heb deze week een aantal goede spelers verslagen. Ik heb anderhalve maand niet kunnen trainen dus wellicht had ik deze nederlaag kunnen verwachten.”

Roger Federer tankte opnieuw zelfvertrouwen door eenvoudig José Acasuso te verslaan: 6-4, 6-3. De Argentijn werd steeds op cruciale momenten in iedere set gebroken. "Ik heb het gevoel dat ik helemaal terug ben. Mijn zelfvertrouwen is terug. Je verliest het als je niet speelt en je moet het terugverdienen,” aldus de nummer één van de wereld die in Cincinnati zijn eerste toernooi na Wimbledon speelt.

Andy Roddick en Lleyton Hewitt zijn ook onder de laatste vier in Cincinnati. Roddick was oppermachtig tegen Joezjni nadat hij de eerste set moest inleveren. Hewitt verloor slechts vijf games tegen Davydenko.


Uitslagen Masters Cincinnati – Kwartfinales:
R. Federer (Zwi/1) – J. Acasuso (Arg) 6-4, 6-3
R. Ginepri (USA) – M. Safin (Rus/4) 6-2, 6-3
L. Hewitt (Aus/3) – N. Davydenko (Rus/6) 6-2, 6-3
A. Roddick (USA/5) – M. Joezjni (Rus) 2-6, 6-3, 6-4

Big Brother heeft zijn zwangere kandidate

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsHet realityprogramma Big Brother, waarvan eind augustus de vijfde Nederlandse editie zal starten, heeft een zwangere kandidate gevonden. Zo bevestigde een woordvoerster van producent Endemol vrijdag. Het zou gaan om 'een wat jongere zwangere mevrouw'. Meer details werden er niet bekend gemaakt.

De vrouw is geselecteerd uit een groot aantal zwangeren dat zich aanmeldde, nadat redacteur Hummie van de Tonnekreek begin augustus een oproep deed. Er werd gezocht naar een kandidate die ongeveer zeven maanden zwanger is, en dus tijdens haar tijd in Big Brother zal bevallen. De vijfde Big Brother zal op 28 augustus met twaalf deelnemers van start gaan. Het programma, dat uitgezonden wordt op Talpa, wordt gepresenteerd door Bridget Maasland en Ruud de Wild.

PSV verkocht spelers aan fondsen

Icoon Sport nieuwsPSV heeft tussen 2000 en 2004 veertien spelers buiten hun medeweten verkocht aan beleggingsfondsen, zo meldt de Volkskrant. Met het geld van de investeerders kocht PSV spelers als Van Bommel, Kezman en Robben. De directie van PSV heeft dit bevestigd.

Met de investeringen was zo'n dertig miljoen euro gemoeid. In juridisch opzicht waren de veertien spelers eigendom van PSV, maar economisch was PSV maar voor de helft eigenaar van de voetballers. Die andere helft bestond uit de beleggingsfondsen Starsport, VNR1 en VNR2. VNR is de afkorting van het clublied (vooruit nu roodwitten) van PSV.

Omdat de winsten uit de verkoop van spelers tegenvielen ontstonden grote spanningen tussen PSV en de investeerders. In 2004 heeft PSV de beleggers deels uitgekocht. Zo werden de transferrechten van Van Bommel en Vogel teruggekocht, hetgeen tot grote verliezen leidde bij de huidige landskampioen. De verkoop van Robben naar Chelsea leverde de beleggers 4,5 miljoen euro netto op. Oud-voorzitter Harry van Raaij erkent dat er onrust ontstond over de wijze waarop PSV de beleggers heeft uitgekocht.

Volgens betrokkenen waren de betreffende voetballers van deze constructies niet op de hoogte. Van Raaij heeft de namen van de spelers nooit willen onthullen. Adil Ramzi, in het verleden actief voor PSV, vindt dat niet kloppen: "Ik had wel willen weten wie er geld aan mij verdiende." Twee weken ontstond er beroering nadat het AD onthulde dat de Feyenoord-spitsen Kuijt en Kalou aan een investeringsmaatschappij zouden zijn verkocht. Dit bericht bleek echter niet te kloppen en de krant kwam met een rectificatie.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Boek: McCall Smith - De filosofieclub van Isabel Dalhousie

Stel je eens voor dat je rustig naar een concert toe gaat in het concertgebouw. Naderhand raak je nog even in gesprek en net als de zaal bijna leeg is, valt er iemand naar benenden, van het balkon boven je.
Voor een enkele seconden zie je zijn gezicht en zijn angst en verbazing erop. Even later blijkt de jongen gestorven te zijn.
Zou jij willen weten wat er gebeurd was? Isabel Dalhousie in ieder geval wel...


Lebedeva als enige in race voor jackpot

Tatiana Lebedeva is de enige atleet die nog kans maakt op de Golden League-jackpot van één miljoen euro. Bij het hinkstapspringen won de Russin voor de vierde achtereenvolgende keer. Christine Arron eindigde als vierde op de 100 meter en is uitgeschakeld voor de jackpot.

In Zürich stond gisteravond de vierde Golden Leauge-meeting op het programma. Alle ogen waren gericht op Tatiana Lebedeva en Christine Arron, de enige overgebleven kanshebbers op de jackpot. Lebedeva boekte haar vierde opeenvolgende zege door met 14,97 meter wereldkampioene Trecia Smith te kloppen. Op het WK in Helsinki was de Russin nog geblesseerd en kwam ze niet in actie om haar kansen op de jackpot gaaf te houden.

Christine Arron faalde echter in haar opzet. De Française, op het WK goed voor twee keer brons, finishte als vierde op de 100 meter. Veronica Campbell was met een knappe tijd van 10,85 de rapste. Door het verlies van Arron hoeft Lebedeva een eventuele jackpot niet te delen. Daardoor kan de Russin op 10 september één miljoen euro rijker worden. Ze moet dan wel nog in Brussel en Berlijn zegevieren.

Naast de boeiende strijd om de jackpot keek men ook uit naar het duel Greene – Gatlin op de 100 meter. Olympisch en wereldkampioen Gatlin bleek met een tijd van 10,14 met overmacht de snelste; Greene eindigde in de achterhoede. Wereldrecordhouder Asafa Powell gaf (opnieuw) forfait met een blessure. Er waren gisteren ook onder meer overwinningen voor Jeremy Wariner (400 meter mannen), Zulia Calatayud (800 meter vrouwen), Dominique Arnold (110 meter horden) en Vlateslav Ton (hoogspringen mannen).

"PSV verkocht spelers aan fondsen"

PSV heeft tussen 2000 en 2004 veertien spelers buiten hun medeweten verkocht aan beleggingsfondsen, zo meldt de Volkskrant. Met het geld van de investeerders kocht PSV spelers als Van Bommel, Kezman en Robben. De directie van PSV heeft dit bevestigd.

Met de investeringen was zo’n dertig miljoen euro gemoeid. In juridisch opzicht waren de veertien spelers eigendom van PSV, maar economisch was PSV maar voor de helft eigenaar van de voetballers. Die andere helft bestond uit de beleggingsfondsen Starsport, VNR1 en VNR2. VNR is de afkorting van het clublied (vooruit nu roodwitten) van PSV.

Omdat de winsten uit de verkoop van spelers tegenvielen ontstonden grote spanningen tussen PSV en de investeerders. In 2004 heeft PSV de beleggers deels uitgekocht. Zo werden de transferrechten van Van Bommel en Vogel teruggekocht, hetgeen tot grote verliezen leidde bij de huidige landskampioen. De verkoop van Robben naar Chelsea leverde de beleggers 4,5 miljoen euro netto op. Oud-voorzitter Harry van Raaij erkent dat er onrust ontstond over de wijze waarop PSV de beleggers heeft uitgekocht.

Volgens betrokkenen waren de betreffende voetballers van deze constructies niet op de hoogte. Van Raaij heeft de namen van de spelers nooit willen onthullen. Adil Ramzi, in het verleden actief voor PSV, vindt dat niet kloppen: ”Ik had wel willen weten wie er geld aan mij verdiende.” Twee weken ontstond er beroering nadat het AD onthulde dat de Feyenoord-spitsen Kuijt en Kalou aan een investeringsmaatschappij zouden zijn verkocht. Dit bericht bleek echter niet te kloppen en de krant kwam met een rectificatie.


Het bord op schoot

Het was jarenlang vaste prik op zondagavond. Om zeven uur begon Studio Sport. De introducerende riedel was landelijk bekend en presentatoren als Mart Smeets, Humberto Tan en Tom Egbers werden bekende Nederlanders. Het verhaal is bekend: begin dit jaar kocht John de Mol de rechten op het uitzenden van samenvattingen uit onze eredivisie op en sinds vorige week is het voetbal niet meer te zien bij de NOS maar bij Talpa. Het zogenaamde bord op schoot is zijn vaste kok kwijt en de vraag was dan ook of de nieuweling even sterk of nog sterker zou kunnen zijn.

'Gewelddadige videogames slecht voorbeeld voor jeugd'

Videogames die gewelddadige elementen bevatten maken kinderen agressiever, zo zegt de Ameriaanse Psychologische Vereniging. Ze roepen daarom op het geweld in dergelijke games en andere spelletjes te verminderen.

Volgens de psychologen uit de VS is bewezen dat virtueel geweld een stimulerend effect heeft op agressie bij kinderen en jongeren. Uit recent onderzoek is gebleken dat kids en jongeren die geregeld gewelddadige videogames spelen, vijandiger staan tegenover leeftijdsgenoten. Ook zijn ze moeilijker hanteerbaar voor ouders en leraren.

In de gewraakte games plegen juist de helden meestal geweld. In de virtuele wereld blijft dat onbestraft, waardoor jongeren menen dat geweld een goede manier is om conficten op te lossen, zo zeggen de bezorgde psychologen.

'14 kinderen gezin Delft' zat vaak in Turkije

Het Delftse gezin waaruit deze week 14 kinderen werden weggehaald door Bureau Jeugdzorg Haaglanden (BJZ), blijkt al sinds 1998 onder aandacht te staan van de hulpverlening. Probleem was echter dat het Turkse gezin geregeld voor langere tijd terugkeerde naar het moederland, waardoor ingrijpen vrijwel onmogelijk was.

De kinderen uit het gezin, variërend in de leeftijd van 4 maanden tot 15 jaar, zijn sterk ondervoed en zwaar verwaarloosd; ze hebben veel wondjes op hun lichaam. Volgens BJZ zijn de kinderen, nadat ze uit de zeskamerflat aan de Mijnbouwstraat waren weggehaald, onder de douche gezet. Het ouderlijk huis was ronduit smerig. Het toilet zat onder de poep en sommige kinderen hadden hun behoefte in een kast gedaan. Vijftien gezinsleden sliepen op vijf matrassen, aldus een woordvoerster van BJZ Haaglanden. De twee oudste kinderen van het gezin gingen niet naar school, omdat ze voor oppas voor de jongeren moesten spelen.

De gemeente Delft heeft in een reactie laten weten dat het al op het punt stond om in te grijpen. Dat is voorspoedigd omdat de politie alarm sloeg nadat het poolshoogte ging nemen na een melding over geluidsoverlast. Zij tipte BJZ Haaglanden die de gemeente voor was met ingrijpen.

Het gezin is ook al jaren bekend bij de gemeente Delft, voornamelijk wegens ontduiking van de leerplicht. In 1998 sloegen leerplichtambtenaren voor het eerst alarm. Toen is de Raad voor de Kinderbescherming geïnformeerd. In 2000, 2001 en 2002 stond het gezin ook in Delft ingeschreven en gingen de leerplichtige kinderen naar school, zo zegt de gemeente. Tussen 2002 en 2005 verbleef het gezin volgens Delft de meeste tijd in Turkije.

'Gewelddadige videogames slecht voorbeeld voor jeugd'

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Videogames die gewelddadige elementen bevatten maken kinderen agressiever, zo zegt de Amerikaanse Psychologische Vereniging. Ze roepen daarom op het geweld in dergelijke games en andere spelletjes te verminderen.

Volgens de psychologen uit de VS is bewezen dat virtueel geweld een stimulerend effect heeft op agressie bij kinderen en jongeren. Uit recent onderzoek is gebleken dat kids en jongeren die geregeld gewelddadige videogames spelen, vijandiger staan tegenover leeftijdsgenoten. Ook zijn ze moeilijker hanteerbaar voor ouders en leraren.

In de gewraakte games plegen juist de helden meestal geweld. In de virtuele wereld blijft dat onbestraft, waardoor jongeren menen dat geweld een goede manier is om conficten op te lossen, zo zeggen de bezorgde psychologen.

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games

GB Micro en GBA niet zomaar te linken

Ben je geïnteresseerd in de GB Micro en speel je vaak tegen vrienden met je huidige GBA (SP)? Let dan even goed op! De GB Micro kan namelijk niet zomaar linken met de eerdere GBA versies.

Je zal extra accessoires moeten kopen. Allereerst is er de wireless adapter die voor 2000 yen (ongeveer 15 euro) te koop is en deze kan communiceren met de eerdere GBA wireless adapter (die bij Pokémon gebundeld zat).

Daarnaast zal er een link kabel komen om tot vier GB Micro's met elkaar te connecten. Deze gaat weg voor een prijs van 1400 yen (ongeveer 10 euro). Hiermee kan je echter nog niet met een GBA multiplayen, je moet dan ook weer een converter kopen van 800 yen (6 euro).


Sexy, maar duur

De GB Micro komt zelf begin november in Europa in de winkels te liggen en gaat bijna 100 euro kosten.

Q-music maakt programmering bekend

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De nieuwe zender Q-music heeft bekend gemaakt met welke programmering het gaat draaien. Het radiostation zal vanaf september uitzenden op de frequentie waar Noordzee FM nu zit. De Vlaamse persgroep nam de zender onlangs over van Talpa Radio van John de Mol.

Ook werd al bekend dat Jeroen van Inkel het ochtendprogramma gaat doen. Hij was tot voor kort nog te horen op Radio Veronica. Martijn Kolkman stapt over van Yorin FM naar Q-music. Wim van Helden komt over van de regionale zender City FM. De middagshow op Q-music zal gepresenteerd worden door Menno Barreveld.

De hele programmering:
06:00 - 09:00 Jeroen van Inkel
09:00 - 10:00 'Het Foute Uur'
10:00 - 13:00 Martijn Kolkman
13:00 - 16:00 Wim van Helden
16:00 - 19:00 Menno Barreveld
19:00 - 21:00 Timon Jacobs
21:00 - 23:00 Niek van der Bruggen / Jasper de Vries
23:00 - 01:00 Marcel Vermeer
01:00 - 06:00 'Maximum Music'

Wekelijkse hardware verkopen Japan

De week van 8 augustus t/m 14 augustus was een belangrijke week voor de Nintendo DS, een nieuwe kleur (rood) en één van de games waar heel Japan naar uitkeek (Jump SuperStars) kwamen in deze week uit.

ConsoleDeze weekVorige weekTotaal 2005
Nintendo DS103.09543.6651.382.040
PlayStation 237.04134.0571.289.389
PSP25.10020.5711.151.331
GBA SP19.95812.107466.615
GameCube3.7994.445144.385
GBA70841916.397
Xbox2022289.584

+

=

Kingdom Under Fire: Heroes screens en info

Er zijn nieuwe screenshots verschenen van Kingdom Under Fire: Heroes. In deze screens is de Custom Game Mode te zien waarin spelers elk mogelijke soort missie kunnen maken en spelen. Ook zijn op de screens de nieuwe Elemental units te zien. Geleid door een goede commandant kunnen magische wezens meerdere gewone units verslaan met hun gewelddadige aanvallen en krachtige spreuken.

Het spel verschijnt op 7 oktober voor de Xbox.





Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.