Sharapova naar de laatste vier

De winnares van Wimbledon vorig jaar, Maria Sharapova, heeft de halve finale bereikt van datzelfde toernooi dit jaar. Ze won van haar landgenote Nadia Petrova met 7-6 (6) en 6-3.

De eerste set van deze achtste finale speelden beide dames gelijkwaardig aan elkaar. Ze serveerden allebei sterk en gaven weinig weg. Petrova gaf één breakpoint weg, maar wist dit weg te werken. Een tie-break moest dus beslissen over de eerste set. Daarin had Sharapova drie kansen nodig om te winnen, ze pakte de tie-break met 8-6.

Het verweer van Petrova, die sterk speelde in de eerste set, leek gebroken toen ze al in de tweede game haar service moest inleveren. Sharapova liep uit naar 5-3 en mocht serveren voor de wedstrijd. Petrova kreeg nog één breakkans, maar via twee gelukkige netballen van Sharapova kwam de als tweede geplaatste Russin op matchpoint. Dit maakte ze meteen af en ze plaatste zich daarmee voor de halve finale van Wimbledon. Ze komt daarin uit tegen de winnares van de partij tussen Mary Pierce en Venus Williams.