Murphy wint WK snooker

Shaun Murphy heeft het World Snooker Championship gewonnen. Hij versloeg in een zinderende best of 35 frames finale Matthew Stevens met 16-18.

Murphy is pas de tweede speler ooit die via het kwalifcatietoernooi de titel wint. Eerder won Terry Griffiths de titel op dezelfde manier, maar dat was in 1979. De Engelsman was aan het begin van het toernooi geen favoriet voor de titel en stond zelfs met 150-1 genoteerd bij de bookmakers.

Bij het begin van de laatste sessie van deze finale stond Murphy nog met 12-11 achter. Hij wist echter goed terug te komen met een aantal sterke breaks. Stevens wist nog wel terug te komen op 16-16 maar de laatste twee frames waren toch weer voor Murphy.

De pas 22 jarige Murphy ontvangt bij deze overwinning een geldbedrag van 250.000 pond. De nummer twee Stevens moet genoegen met de bij de tweede plaats behorende prijs van 125.000 pond.

Een andere speler die ook nog een groot geldbedrag ontvangt naar aanleiding van zijn spelen op dit toernooi is Mark Williams. Hij wist tijdens zijn eerste ronde partij tegen Milkins een 147 te maken. Dit is de maximumbreak die mogelijk is bij snooker en hij krijgt hiervoor 161.000 pond.