Kroon boos op trainingsmaat Lotz

Zouden ze het er wel eens over hebben gehad in een training op de Cauberg? Gisteren hadden Karsten Kroon en Marc Lotz de kans om samen voorop naar de Cauberg te rijden, maar de samenwerking stokte.

Regelmatig trekken Kroon en Lotz samen in trainingen op door het Limburgse heuvelland. Zo staat er voor vanochtend eigenlijk een gezamenlijke uitrijrit op het programma. Maar de vraag is of Kroon nog boos zal zijn op Lotz. Gisteren was hij even niet te spreken over zijn trainingsvriend.

Karsten Kroon had van de Rabobank-ploeg de vrije hand gekregen om vooruit te rijden in de slotfase. Toen Kroon, Lotz, Wesemann en Etxebarria voorop reden, stokte echter de samenwerking. Wesemann en Etxebarria gingen in het wiel hangen en Lotz kreeg een seintje over de radioverbinding. Hij mocht van zijn ploegleider niet meer meewerken.

Voor Kroon was dit achteraf een grote teleurstelling. Hij dacht met trainingsmaat Lotz wel eens als eersten bovenop de Cauberg aan te kunnen komen en had die droom zien vervliegen, omdat Lotz naar zijn ploegleider luisterde. Voor Lotz was die beslissing misschien wel de logische. Hij had in de trainingsritjes namelijk vaak genoeg gezien dat Kroon sneller dan hij was op de Cauberg.

Ongetwijfeld zullen ze het op hun trainingsritten er nog wel eens over hebben. Was dit hun kans of gaan er in de toekomst meer mooie kansen komen voor Lotz en Kroon?