MP4-20 aangepast voor Wurz

McLaren heeft verklaard dat Pedra de la Rosa en Alexander Wurz de taak van derde rijder voor het team zullen gaan delen. Dit zal later in het seizoen mogelijk zijn omdat het chassis van de MP4-20 aangepast wordt om de 1.86m. lange Wurz er in te laten passen.

Het originele chassis van de nieuwe 2005 auto van het team was te klein voor de Oostenrijker. Dit had als gevolg dat hij zich toe moest leggen op testwerk voor de banden in de oude MP4-19B tijdens de wintertesten. De la Rosa paste wel in de MP4-20 en werkte tijdens de wintertesten aan de ontwikkeling van de nieuwe wagen.

Doordat Wurz niet in de auto paste was de la Rosa ook logischerwijs de vervanger voor Juan Pablo Montoya voor de GP van Bahrein van komend weekend. Dit terwijl Wurz wel de officiële testrijder van het team is. Het team is nu echter druk bezig om de MP4-20 voor Wurz aan te passen. Wanneer dit is gebeurd zal hij waarschijnlijk ook op worden geroepen om soms de vrijdagtests voor het team te doen. Dit zal waarschijnlijk niet gebeuren voordat hij ervaring op heeft gedaan in de nieuwe auto. De eerste keer dat de Oostenrijker in de 2005 auto zal rijden is tijdens tests op Barcelona volgende week.

McLaren: "Na de GP van Bahrein zal Alex beginnen met zijn testprogramma waarbij hij met de MP4-20 zal rijden. Daardoor kan hij de taak van testrijder voor de rest van het seizoen met Pedro kunnen delen."