Zaniroli stopt met Dakar

Sportief directeur van Dakar, Patrick Zaniroli, is gestopt met deze functie. Hij heeft dertien jaar bij de organiserende ASO gewerkt. Zaniroli werd door velen als schuldige aangewezen voor de laatste twee zware Dakar’s, maar dit is volgens hem niet de reden dat hij opstapt.

Zaniroli over zijn vertrek: "Ik ben dertien jaar lang betrokken geweest bij de organisatie van Dakar. Daarin heb ik eigenlijk alles wel gezien, het is een hele zware baan en ik was toe aan wat rust."

Er gaan geruchten de ronde dat de Fransman is ontslagen vanwege het feit dat in de laatste Dakar twee stages veel te zwaar waren. In deze stages vielen veel mensen uit, onder deze uitvallers vooral motorrijders doordat er niet genoeg brandstof getankt mocht worden van de organisatie. Zaniroli: "Deze geruchten zijn niet waar, ik heb mijn vertrek besproken met de ASO en dat was op eigen initiatief."

"Dakar was mijn leven van 1993 tot 2005. Ik voel me vereerd dat ik zolang deze functie heb gehad, ook het feit dat ik de Dakar weer groot heb gemaakt doet me goed. Mijn opvolger is nog niet bekend, deze zal door de ASO aan worden gesteld, verder heb ik gezegd dat als men ooit hulp nodig heeft dat ik er dan voor ze zal zijn." aldus Zaniroli.