FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 maart 2005

Israëlische Arabier voetbalheld van de natie

Icoon Sport nieuwsVan boeman tot held van de natie. De Israëlische Arabier Abbas Suan maakte zaterdagavond de belangrijke gelijkmaker in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. De middenvelder kreeg hiermee de handen van het publiek op elkaar, terwijl hij een maand geleden nog fluitconcerten en scheldwoorden naar het hoofd kreeg geslingerd.

Suan komt uit voor Bnei Sakhnin, de enige Arabische club in de hoogste Israëlische competitie. Zijn invalbeurt in de wedstrijd tegen Ierland betekende zijn vijfde interland. Kort voor het einde van de wedstrijd scoorde hij. "Het was het mooiste moment van mijn leven", stelde Suan na afloop van de wedstrijd. In een oefenwedstrijd tegen Kroatië in februari was hij nog het slachtoffer van ontoelaatbare spreekkoren.

'Abbas vecht voor gelijkheid', kopte een Israëlische krant vandaag. De tekst refereerde aan het gevoel te worden achtergesteld, dat de Arabische minderheid in Israël heeft. "Een controlerende middenvelder die altijd 120 procent inzet heeft", zo omschreef bondscoach Avraham Grant de speler. Dankzij het gelijke spel deelt Israël in haar kwalificatiepoule de koppositie met Frankrijk en Ierland.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Museum ontruimd door piepende kastjes

Icoon Binnenlands nieuws Het Eindhovense Van Abbe-museum is zondagmiddag ontruimd omdat er verdachte 'piepende' voorwerpen waren gevonden. De politie evacueerde meteen de ongeveer vijftig bezoekers, en sloot de straten in de omgeving af voor al het verkeer. Uiteindelijk bleek de melding vals te zijn.

De ingeschakelde bomverkenner ontdekte dat de piepende geluiden uit een aantal kastjes met een tijdmechanisme kwamen. De kastjes bleken onschuldig te zijn, dus konden de bezoekers na twee uur weer terug. Waar de kastjes vandaan kwamen, wat hun doel was en wat ze in het museum deden is nog niet bekend.

Voetbal: Robben niet tegen Armenië

Arjan Robben zal woensdag zeker niet inzetbaar zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenie. Uit een MRI-scan is zondag gebleken dat de linksbuiten van Chelsea een bandje in zijn enkelvork heeft verrekt.

Robben zegt zelf dat hij ook de komende wedstrijden tegen Bayern München (5 en 12 april) in de kwartfinales van de UEFA Champions League zal moeten missen. Robben viel zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië geblesseerd uit.

"Hoe ernstig het zal zijn, moet de komende dagen blijken", aldus Robben tegen Studio Sport. "Armenië en ook Bayern zijn in ieder geval uitgesloten. Ik kan moeilijk in weken van herstel spreken, maar dat het niet goed is, is duidelijk."

Robben zal voorlopig wel bij het Nederlands elftal blijven om met verzorger Rob Ouderland aan zijn herstel te werken. Robben was net hersteld van twee voetbreuken en vindt niet dat hij te vroeg is begonnen. "Ik was topfit," aldus de aanvaller.

-
Meer sportnieuws lees op FOK!sport!

Oxford wint 'The Boat Race'

Oxford heeft zondag de 151ste editie van 'The Boat Race' op haar naam geschreven. Het universiteitsteam klopte in de traditionale wedstrijd op de Thames hun rivalen van Cambridge.

Cambridge kwam maar moeizaam op gang waardoor Oxford een ruime marge kon behalen in het begin. Ondanks dat Cambridge na 100 meter goed op gang begon te komen konden ze niet voorkomen dat Oxford de klassieker won.

Van de 151 edities van de race heeft Cambridge er 78 gewonnen en Oxford 72, de race van 1877 werd tot een gelijkspel uitgeroepen nadat scheidsrechters niet konden beslissen wie er nu eerder over de finish kwam, zo klein was het verschil.

-
Meer sport lees je op FOK!sport!!

Oxford wint "The Boat Race"

Oxford heeft zondag de 151ste editie van "The Boat Race " op haar naam geschreven.
Cambridge kwam maar moeizaam op gang waardoor Oxford een ruime marge kon behalen in het begin. Ondanks dat Cambridge na 100 mete goed op gang begon te komen konden ze niet voorkomen dat Oxford de klassieker won.

Van de 151 edities van de race heeft Cambridge er 78 gewonnen en Oxford 72, de race van 1877 werd tot een gelijkspel uitgeroepen nadat scheidsrechters niet konden beslissen wie er nu eerder over de finish kwam, zo klein was het verschil.

Vrouw overlijdt na verkeersruzie

_4ever_, dddour, JahWe, junkieXXXL, stroop, Roel_Jewel, static en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Zuid-Hollandse Honselersdijk is vanmiddag een 20-jarige vrouw doodgereden na een verkeersruzie. Samen met haar 24-jarige vriend ergerde de vrouw zich aan het rijgedrag van een automobilist, en zij reden hem om die reden klem op de Middelbroekweg. De twee stapten uit en bij de ruzie die ontstond gaf de vrouw een schop tegen de auto. De automobilist gaf hierop gas en overreed haar. Hierna maakte hij dat hij wegkwam.

De vrouw overleed enige uren later in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Buiten de verklaring van de vriend van de vrouw zijn er overigens geen getuigenverklaringen. De politie zoekt daarom getuigen van het incident.

Overzicht dag 3 WK Baanwielrennen

Ook op de derde dag van het WK Baanwielrennen was er weer succes voor de Nederlandse equipe, maar er gebeurde natuurlijk meer. Een overzicht van de finales en belangrijkste gebeurtenissen van dag drie.

Scratch

De eerste finale die op dag drie op het programma stond was die van de scratch. Het principe van de scratch is eenvoudig: de renners koersen 15 kilometer (zestig ronden) en degene die zijn wiel als eerste over de meet drukt, wint. Min of meer een wielerkoers in het klein. De scratch werd gisternacht gekenmerkt door veel aanvallen, omdat niet iedereen een massaspurt zag zitten, maar geen enkele renner slaagde erin vooruit te blijven. Zodoende moesten de negentien deelnemers dus gaan sprinten om de wereldtitel. De spurt werd uiteindelijk makkelijk gewonnen door de twintigjarige Deen Alex Rasmussen. Hij versnelde op 200 meter van de streep, en niemand kwam meer over hem heen. Het zilver ging naar de Nieuw-Zeelander Gregory Henderson en het brons naar de Belg Matthew Gilmore. De Nederlander Wim Stroetinga werd zevende.

Uitslag
1 Alex Rasmussen (Den)
2 Gregory Henderson (NZe)
3 Matthew Gilmore (Bel)

Individuele achtervolging voor vrouwen

De finale van de individuele achtervolging voor vrouwen ging tussen twee Australische dames: Katie Mactier en Katherine Bates. Zij hadden zich als snelste rensters geplaatst voor de finale en moesten in een één-tegen-één duel uitvechten wie de regenboogtrui mocht aantrekken. Mactier beslechte het duel uiteindelijk met speels gemak in haar voordeel. Bates moest dus genoegen nemen met het zilver. De Zwitserse Thürig won het brons na haar winst op de Russische Elena Tchalykh in de race om plaats drie.

Uitslag
1 Katie Mactier (Aus) 3.38.720 (49.378km/h)
2 Katherine Bates (Aus) 3.42.848 (48.463km/h)
3 Karin Thürig (Zwi) 3.45.490 (47.895km/h)

Ploegenachtervolging

Levi Heimans, Jens Mouris, Peter Schep en Niki Terpstra stonden in de finale van de ploegenachtervolging tegen de topfavorieten uit Groot-Brittannië. Vreemd was het dan ook niet dat de Nederlanders in de finale een maatje te klein waren voor de Britten. Na één kilometer zat het Nederlandse viertal nog enigszins in het spoor van de Britten, maar uiteindelijk legde ze het toch af: 4.05,619 tegen 4.09,971. De Australische ploeg versloeg Nieuw-Zeeland en legde beslag op het brons.

Uitslag
1 Groot-Brittannië
2 Nederland
3 Australië

Sprint voor vrouwen

Vrijdagnacht hadden Tamilia Abassova, Victoria Pendleton, Anna en Kerrie Meares zich al geplaats voor de halve finales. En gisteren werd dus beslist wie zich wereldkampioene mocht noemen. Abassova plaatste zich ten koste van Kerrie Meares voor de finale en ook haar zus moest haar meerdere erkennen in de Britse Pendleton. In de finale won de Britse gemakkelijk de eerste 'heat' om vervolgens ook de tweede winnend af te sluiten en zich zo tot koningin van de sprint te kronen. Het duel tussen de twee Australische zusjes om de bronze plak werd gewonnen door zus Anna.

Uitslag
1 Victoria Pendleton (GBr)
2 Tamilia Abassova (Rus)
3 Anna Meares (Aus)

Sprint voor mannen

Tenslotte stonden de mannelijke sprinters nog de kwalificaties, achtste finales, kwartfinales en rit om de 5e tot en met 8e plaats voor het onderdeel sprint op het programma. Nederland had met titelverdediger Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt drie renners in de strijd om de felbegeerde wereldtitel. Het trio startten de kwalificatie voortvarend en eindigden gezamenlijk in de top vijftien: Bos (1e), Veldt (8e) en Mulder (13e). In de achtste finales slaagden Bos en Mulder zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Bos versloeg de Japanner Kazuya Narita en Mulder won nipt van de Duitser Stefan Nimke. Voor Veldt was de achtste finales wel het eindstation. De Nederlander verloor van de Australier Jobie Dajka. Dajka bleek vervolgens in de volgende ronde ook een plaaggeest te zijn voor de huidige wereldkampioen, Bos. En ook Mulder verdween van het strijdtoneel. Hij werd verslagen door de Duitser Rene Wolff. Zodoende zullen Wolff, Dajka en de Fransen Mickaël Bourgain en Grégory Bauge vannacht gaan uitmaken wie zich de opvolger van Bos mag noemen.

Grootste paasei ter wereld komt uit België

Nog meer paasnieuws; het grootste chocolade paasei ter wereld is gemaakt door een Belgische pattisserie-bakker uit St. Niklaas. De bakker maakte, geholpen door 26 collega's, een paasei van 8 meter en 32 centimeter hoog. Hiervoor hadden zij in totaal 1950 kilo (zo'n 50.000 repen) chocola en circa 525 uur aan noeste arbeid nodig om het paasei te bereiden.

Met deze recordpoging werd het oude record, een paasei van 7,65 meter dat in 1996 werd gemaakt in Kwazulu-Natal, Zuid-Afrika, uit het Guinness Book of Records verdreven. Op de vraag of het paasei ook nog lekker zou smaken, moest de bakker eerlijk bekennen: "Ik denk het niet. Het ei staat ten slotte al een week buiten, in weer en wind. Dat maakt de smaak er niet beter op."

Het grootste paasei ter wereld
Het grootste paasei ter wereld. Made in Belgium

Mannen eten 350 paaseieren als 'test'

Twee mannen in Groot-Brittannië, Jeff Pyne en Rahul Patel, hebben gedurende zes maanden zo'n 350 chocolade paaseieren gegeten om de smaak uit te testen voor hun werkgever, de supermarktketen Tesco. En dat vinden de heren zelf op zich nog niet eens bijzonder; de heren schatten dat ze over hun hele 10-jarige carriere als 'smaak-testers' zo'n 6000 chocolade eieren en nog eens zo'n 4000 dozen chocolade hebben genuttigd.

Voor sommigen, bijvoorbeeld chocolade-fanaten en kinderen, ziet hun baan er waarschijnlijk uit als een droomjob, maar zelf zien de mannen ook wel een negatieve kant aan hun zaak. Zo bekende Rahul dat hij "...de smaak van chocolade niet eens zo heel bijzonder kon waarderen, voordat hij aan deze job begon". Daarbij is een dagelijks bezoek aan het fitnesscentrum verplichte kost, om niet geheel dicht te groeien dankzij de calorieën.

Jeff Pyne en Rahul Patel, paaseierentesters van beroep
Jeff Pyne en Rahul Patel, paaseierentesters van beroep!

Armstrong zal zich opofferen

Vandaag liet Lance Armstrong in de Brabantse Pijl al zien nog lang niet in beste vorm te zijn. Zelf weet hij dat beter dan wie dan ook en daarom kondigt hij aan in de Ronde van Vlaanderen te gaan knechten.

George Hincapie en Stijn Devolder kunnen volgende week met recht spreken van een meesterknecht. Hoewel Lance Armstrong voor het seizoen dacht voor de winst te kunnen gaan, gaat hij nu knechten voor zijn twee ploeggenoten. In de hoop de ploeg ook in het voorseizoen van het succes te kunnen laten proeven dat door hem in de Tour de France moet worden bekroond.

Op vragen aan Armstrong of hij wel kan knechten is hij duidelijk: "Natuurlijk. Waarom niet? Ik cijfer me volledig weg voor George Hincapie maar vooral ook voor Stijn Devolder. Die jongen is aan een knap seizoen bezig. Voor hem wil ik me in de aanloop naar de finale volledig opofferen."

Armstrong weet de Belgische pers in ieder geval nog wel te paaien: "Ook voor de Ronde van Vlaanderen staan we op ons best. We zien wel wat het worden zal. Na de Ronde van Vlaanderen trek ik opnieuw naar Amerika. Daar rij ik de Ronde van Georgia (19-24 april) en wat later volgt, zien we wel. Ik ben alvast tevreden dat ik nog eens in België kan rijden. Hier zijn ze echt gek van de koers en dat is altijd leuk als renner."

De uitverkoop van de filosofie

April is de maand van de filosofie. Het onderwerp? Overvloed en onbehagen. Wat dat is? Het gevoel dat er iets niet klopt. Het gevoel dat de maatschappij ruk is, dat je nooit genoeg hebt. Onbehagen is dat ontevreden stemmetje dat altijd wel ergens voedingsbodem vindt, of het nu nostalgie is, of het gevaar voor terrorisme. We zijn rijker dan ooit, maar klagen over alles. En hoe komt dat? De maand van de filosofie zal ons het antwoord zeker niet geven. Zij doen er immers net zo hard aan mee.

Robben niet tegen Armenië

Arjan Robben zal woensdag zeker niet inzetbaar zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenie. Uit een MRI-scan is zondag gebleken dat de linksbuiten van Chelsea een bandje in zijn enkelvork heeft verrekt.

Robben zegt zelf dat hij ook de komende wedstrijden tegen Bayern München (5 en 12 april) in de kwartfinales van de UEFA Champions League zal moeten missen. Robben viel zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië geblesseerd uit.

"Hoe ernstig het zal zijn, moet de komende dagen blijken", aldus Robben tegen Studio Sport. "Armenië en ook Bayern zijn in ieder geval uitgesloten. Ik kan moeilijk in weken van herstel spreken, maar dat het niet goed is, is duidelijk."

Robben zal voorlopig wel bij het Nederlands elftal blijven om met verzorger Rob Ouderland aan zijn herstel te werken. Robben was net hersteld van twee voetbreuken en vindt niet dat hij te vroeg is begonnen. "Ik was topfit," aldus de aanvaller.

Mabel bevallen van dochter Luana

Shirley had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Koningshuis nieuwsPrinses Mabel, de echtgenote van prins Friso, is zaterdagavond bevallen van een dochter, Emma Luana Ninette Sophie. Het vierde kleinkind van koningin Beatrix woog bij de geboorte 3085 gram. Het kind, dat de roepnaam Luana kreeg, is geboren in Londen, de woonplaats van Friso en Mabel.

Prins Friso liet in een verklaring weten dat hij en Mabel erg gelukkig zijn met hun eerste kind. Het stel trouwde in april 2004 in Delft. Friso maakt sinds zijn huwelijk geen deel meer uit van het Koninklijk Huis, omdat voor het huwelijk geen toestemmingswet was ingediend. Het gezin maakt wel deel uit van de Koninklijke Familie.

Het kind krijgt de titels gravin van Oranje-Nassau en jonkvrouw van Amsberg. Omdat Friso afstand deed van de rechten op de troon komt ook gravin Luana niet in aanmerking voor troonsopvolging.

'NAC wil Zwaanswijk aantrekken'

NAC Breda zou trachten Patrick Zwaanswijk te contracteren. De verdediger speelt momenteel bij het Japanse Oita Trinita, maar zou naar Nederland willen terugkeren.

Na de financiële problemen van afgelopen zomer, wil NAC nu een inhaalslag op de transfermarkt maken. Eerder werd Pierre van Hooijdonk al gecontracteerd en werd bekend dat de club Dennis Gentenaar van NEC wil contracteren. Nu gaat het verhaal dat de club serieus werk maakt van het contracteren van Patrick Zwaanswijk.

De 30-jarige verdediger kwam tussen 1998 en 2004 uit voor FC Utrecht, voordat hij het Japanse avontuur koos. Daar is hij echter snel uitgekeken en hoopt nu een club in Nederland te vinden. Zijn zaakwaarnemer heeft hem bij meerdere clubs, waaronder Feyenoord, aangeboden, maar voorlopig lijkt NAC de enige club met serieuze interesse.

Freire wint Brabantse Pijl

Oscar Freire heeft de Brabantse Pijl weten te winnen. In de sprint was de Rabobank-renner medevluchters Axel Merckx en Marc Lotz te vlug af.

Net als in de E3-prijs van gisteren lieten zich vandaag weer enkele favorieten voor volgende week in de Ronde van Vlaanderen zich zien. Ook voor Rabobank was de koers een goede graadmeter voor de kansen volgende week. Lance Armstrong bleek zoals verwacht nog niet in goede vorm te steken en kon in de finale niet mee.

In de finale van de wedstrijd was een kopgroep van vijftien man vooruit komen te zitten. Davitamon, Quick Step en Rabobank hadden ieder drie renners mee. Namens Nederland waren in de kopgroep Löwik, Kroon en Lotz mee. Rabobank had met Freire de grootste troef in de kopgroep zitten.

Twee rondes voor het einde gaat Freire alleen weg uit de kopgroep. Door verdedigend werk van Kroon houdt hij dat één ronde vol, maar als Kroon niet meer mee kan, kunnen Lotz en Merckx naar Freire toerijden.

De twee missen daarna echter de kracht om Freire af te schudden en nemen hem noodgedwongen mee naar de sprint. Daarin bewijst de wereldkampioen erg sterk te zijn en wint gemakkelijk.

Ploegleider Erik Breukink toonde zich erg tevreden met het resultaat: "Dat Freire zou aanvallen, hadden we niet gepland. Maar hij zette een keer aan en hij was weg. Gelukkig kreeg hij twee renners mee die hij in de sprint makkelijk aankon. Freire is in topvorm, maar hij zal geluk nodig hebben om de Ronde van Vlaanderen te winnen."

Uitslag:
1. Oscar Freire (Spa) 198 km in 4u38'56"
2. Marc Lotz (Ned) z.t.
3. Axel Merckx (Bel) z.t.
4. Wim van Huffel op +39"
5. Karsten Kroon (Ned) z.t.
6. George Hincapie (VS) z.t.
7. Nick Nuyens (Bel) z.t.
8. Simo Gerrans (Aus) z.t.
9. Vladimir Goesev (Rus) z.t.
10. Sébastien Joly (Fra) z.t.

Tienduizend 'paaskratjes' verstopt door Bavaria

Terwijl kinderen door het hele land op zoek zijn naar paaseieren, kunnen ouderen op zoek naar lege bierkratjes. In de afgelopen nacht zijn honderdvijftig paashazen namens bierbrouwerij Bavaria op pad gegaan om tienduizend bierkratjes in Brabant en Noord-Limburg te verstoppen.

De paaskratjes zijn overal verstopt, maar vooral in de buurt van de supermarkten die meedoen met de actie heeft de paashaas zich uitgeleefd. Ook kan het zijn dat de kratjes deels zijn ingegraven. Aan de kratjes is een label bevestigd. Daar staan de supermarkten op, waar het kratje kan worden ingeleverd. Dit kan tot 10 april. De vinder kan dan twee kratjes voor de prijs van een krijgen. Maar ook vier voor de prijs van twee of zelfs acht voor de prijs van vier.

Mensen die niet in Brabant of Noord-Limburg wonen hoeven niet te treuren. Morgen, op Tweede Paasdag, komt de paashaas nog een keer en worden er in 135 vestigingen van de doe-het-zelfzaak Gamma paaskratjes verstopt.


Op zoek naar het paaskratje

Rubens: "We kunnen de concurrentie weer aan"

Rubens Barrichello weet zeker dat Ferrari in Bahrein weer in gevecht kan gaan met de concurrentie. “De nieuwe auto is een stuk sneller”, aldus de Braziliaan.

De afgelopen twee races was Ferrari te langzaam om de topteams te kunnen bijbenen. Daarom heeft het team besloten de nieuwe auto, de F2005, eerder in te zetten dan was gepland. In Bahrein gaan Rubens Barrichello en Michael Schumacher dus van start in deze nieuwe wagen om hiermee weer in de top terecht te kunnen komen.

Rubens: "Vooral in de snelle bochten merk je het verschil tussen de F2004M en de F2005. De auto is beter bij het aanremmen, op bijna elk punt. Het voelde heel goed aan afgelopen week. We kunnen weer in gevecht gaan met de concurrentie."

Skiërs moesten overnachten in skilift

Icoon opmerkelijk nieuwsTwee skiërs in de buurt van het Franse wintersportgebied rond Les Arcs hebben noodgedwongen een nacht in een stoeltjeslift moeten doorbrengen. De beide wintersporters, 26 en 36 jaar oud, werden vanochtend aangetroffen toen een medewerker de skilift weer in beweging zette.

Een politiewoordvoerder uit de wintersportplaats meldde dat de twee met onderkoelingsverschijnselen zijn opgenomen in een ziekenhuis.

Webber heeft gebroken rib

Mark Webber, coureur van het BMW Williams F1-team, heeft een gebroken rib. Webber rijdt hier echter al twee races mee rond.

Mark Webber heeft, naar nu blijkt, in één van de laatste wintertests een rib gebroken. Hij wilde echter niet stoppen met testen omdat de nieuwe wagen toen nog veel verbeteringen moest ondergaan. Door een gebrek aan rust heeft Webber nog steeds last van zijn rib, waar hij vooral tijdens de afgelopen twee races, in Australië en Maleisië, last van had.

Zijn doorzettingsvermogen heeft echter nog niet geleid tot veel wereldkampioenschapspunten, hij werd vijfde in Australië en viel in Maleisië uit door een incident met Giancarlo Fisichella.

Het ziet er naar uit dat Mark Webber aankomende race gewoon gaat rijden, maar als hij op (dokters)advies een race zou moeten overslaan om te rusten dan is Antonio Pizzonia een logische invaller.

Speciaal Michelin schoeisel in Bahrein

Michelin komt aankomend weekend met een speciaal voor het circuit Bahrein ontworpen band op de proppen. Dit heeft de baas van Michelin, Pierre Dupasquier, laten weten.

De teams die rijden op Michelin banden kunnen aankomend Formule 1-weekend kiezen uit een type band die al eerder is gebruikt of uit de speciale ‘Bahrein band’.

Dupasquier: "Bahrein heeft een aantal unieke uitdagingen. Het zal waarschijnlijk heet worden en de ‘woestijn-omgeving’ zorgt ervoor dat er altijd risico is dat er zand op de baan geblazen wordt. We hebben twee bandenspecificaties, één is al bekend, terwijl de ander compleet nieuw is en speciaal ontworpen voor Bahrein."

Helemaal niet zo’n gek idee dus om voor deze race een speciale band te ontwikkelen. Michelin lijkt hiermee het geplaagde Bridgestone wederom voor te blijven. Volgens velen waren de Bridgestone banden namelijk een belangrijke oorzaak voor het feit dat Ferrari tijdens de Grandprix van Maleisië de topteams niet kon bijbenen.

Duitse paasvuren zorgen voor rookoverlast

Verschillende Nederlandse provincies hebben last van de rookontwikkeling die ontstaan is door Duitse paasvuren. De Groningse politie kreeg gisteravond en vanochtend zeker vijftig meldingen binnen van rookoverlast.

Ook in Friesland en Drenthe grepen verschillende mensen naar de telefoon, omdat ze last hadden van de rook. Door de oostenwind en de mist is de overlast erg groot. In Duitsland worden de paasvuren altijd op zaterdag ontstoken. In Nederland gebeurt dit op tweede paasdag.


Het paasvuur laait hoog op

Kimi: 'Snelheid is het probleem niet'

Als we de stand bekijken van het coureurskampioenschap dan vinden we Juan Pablo Montoya terug op een gedeelde vierde plaats met acht punten en Kimi Räikkönen op plaats twaalf met één schamel puntje. Niet echt prestaties, voor een topteam, om trots op te zijn. Toch is de nieuwe McLaren gewoon snel, aldus Kimi.

Räikkönen: “Het resultaat in Maleisië was erg teleurstellend voor me maar er waren niet alleen negatieve dingen. Ik reed tijdens deze race namelijk de snelste raceronde.” Volgens Kimi kan McLaren zeker de strijd aan met Renault, die na twee races uitstekend hebben gepresteerd als we het incident Fisichella- Webber even niet meerekenen.

Een lekke band voor de bolide van Kimi gooide roet in het eten waardoor hij slechts één puntje wist te scoren. Räikkönen is daarom ook vastbesloten om dit recht te zetten. “Ik kijk er naar uit om snel weer te gaan racen om me te kunnen revancheren van die lekke band en hoop dat het geluk in Bahrein nu wél aan mijn zijde staat.”

Montoya kan Bahrein missen

Juan Pablo Montoya kan de Grand Prix van Bahrein missen vanwege een schouderblessure. Donderdag wordt een definitieve beslissing genomen over zijn deelname aan de race.

Montoya heeft zaterdag een scheurtje in zijn schouder opgelopen toen hij ten val kwam tijdens een partij tennis met zijn trainer Gerry Convey. Hij heeft de McLarencoureur te horen gekregen dat hij drie weken rust moet nemen, maar op 31 maart wordt pas besloten of de Colombiaan werkelijk niet zal deelnemen aan de race in Bahrein. Pedro de la Rosa zou dan zijn vervanger zijn.

WK Baan: Zilver voor achtervolgingsploeg

Ook de derde dag van het WK Baanwielrennen heeft de Nederlandse equipe succes gebracht. De Nederlandse achtervolgingsploeg veroverde zilver op de ploegenachtervolging.

Levi Heimans, Jens Mouris, Peter Schep en Niki Terpstra waren in de finale kansloos tegen de ploeg van Groot-Brittannië. Het Britse viertal bestaande uit Steven Cummings, Robert Hayles, Paul Manning en Christopher Newton bleek veel te sterk voor onze landgenoten: 4.05,619 tegen 4.09,971. Het brons was voor de Australiërs.

De zilveren medaille van de achtervolgingsploeg betekent de eerste WK-medaille sinds 1973 op de ploegenachtervolging. "Vroeger waren we al blij als we de top acht haalden", keek Schep, al drie keer actief op Olympische Spelen, terug. "Vorig jaar hebben we gezegd: we moeten nu maar eens voor de medailles gaan."

En de Nederlandse equipe is in deze 'missie' meer dan geslaagd. De ploeg van bondscoach Peter Pieters behaalde op de wereldtitelstrijd in Los Angeles inmiddels zes medailles: twee gouden, twee zilveren en twee bronzen.

Helaas komen daar op het onderdeel sprint geen medailles meer bij. Titelverdediger Theo Bos en Teun Mulder werden namelijk vroegtijdig uitgeschakeld. Beide Nederlanders verloren in de kwartfinale. Mulder verloor van de Duitser René Wolff en Bos moest zijn meerdere erkennen in de Australiër Jobie Dajka.

Bos weet zijn verlies aan een tactische fout. "Ik ging te laat aan en daarmee gaf ik hem de kans om terug te komen", aldus de winnaar van olympisch zilver. "Maar over het toernooi moet ik gewoon tevreden zijn", verwees Bos naar zijn gouden medaille op de kilometer tijdrit en het zilver op de teamsprint.

Linkse partijen tegen nieuw burgemeesterplan

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsPvdA, GroenLinks en de SP zullen niet meewerken aan het plan van de coalitiepartijen om de rechtstreeks gekozen burgemeester in de grondwet op te nemen. Het voorstel hiervoor lijkt daarom al bij voorbaat kansloos, omdat een grondwetswijziging een tweederde meerderheid vereist. De drie partijen zijn voor een door de raad gekozen burgemeester.

In het akkoord dat CDA, VVD en D66 gisteren bereikten werd besloten tot de instelling van een door de kiezer gekozen burgemeester in 2010. De eerste lezing moet nog deze kabinetsperiode door het parlement en de senaat met een gewone meerderheid worden goedgekeurd. Daarna moet het voorstel in een volgende regeerperiode opnieuw worden aangenomen door de beide Kamers, echter dan met een tweederde meerderheid. Behalve PvdA, GroenLinks en de SP zullen vermoedelijk ook de ChristenUnie en de SGP niet instemmen met deze wijziging.

De Haarlemse burgemeester Jaap Pop, voorzitter van het Genootschap van Burgemeesters, vindt dat het kabinet opnieuw voor het eigen belang heeft gekozen in plaats van voor een goed plan. Pop is van mening dat de regering mee moet wegen dat er ook veel stemmen opgaan voor een door de gemeenteraad gekozen burgemeester. "We kunnen er niet tegen zijn dat het is uitgesteld tot 2010. Je moet dit onderwerp wel afmaken. De haast is eraf nu. Ik hoop dat men er goed over gaat nadenken", aldus Pop.

2e paasdag ontbijt

Als het goed is heb je toen je wakker werdt heerlijk gegeten met het gezin.
Een lekkere eitje en een paas/kerstol (ik zie en proef nooit het verschil) en smullen maar.

Om dit nu ook morgen op 2e paasadag nog een keer te doen is te saai, daarom heb ik een saait voor jullie gevonden met heerlijke recepten die in ieder geval 1 speciaal ingrediënt bevat. Dit kan je niet in de normale winkel kopen en zelfs niet in een delicatese winkel, zo specaal is het.

Kijk maar even op de site dan kan je je gezin/familie lekker verassen morgen als ze wakker worden.

En vergeet niet aan wie je dit te danken hebt.

Politie moet spookrijden bij achtervolging

HPoi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsEen poging tot aanhouding van een auto waarvan de APK-keuring verlopen was eindigde vannacht in een veertig kilometer lange achtervolging over de verkeerde weghelft van de A2. Om de vluchters te volgen moest een politieauto spookrijdend achter de auto aan. Een tweede politieauto volgde via de reguliere weghelft van de snelweg.

De auto werd aanvankelijk tot stoppen verzocht in het Limburgse Weert. Over de snelweg ging het richting Eindhoven, waarna de verdachten uiteindelijk bij de Belgische grens te voet wisten te ontvluchten. De auto werd brandend achtergelaten. Vanmiddag werd in verband met de zaak een 37-jarige man uit Kerkrade aangehouden.

Vredeslied op Israëlische en Palestijnse radio

Icoon opmerkelijk nieuwsIn een poging de broze vrede tussen de twee volken te bevorderen hebben een Israëlische legerzender en de Palestijnse radiozender Stem van Palestina een Hebreeuws-Arabisch liefdesliedje uitgezonden. De Israëliërs lieten de Arabische versie van 'In mijn hart' horen, de Palestijnen de Hebreeuwse.

Volgens de zangers, de Israëliër David Brozza en de Palestijn Wissam Murad, handelt het lied over het verlangen van beide volken om in alle rust samen te leven. Het was zelfs voor de eerste keer dat het Palestijnse radiostation een Hebreeuws nummer liet horen. Ook op de Israëlische radio is zelden de Arabische taal te beluisteren.

Een 18-jarige Israëlische soldate, die al enkele dagen werd vermist, blijkt de boodschap van het lied wel erg letterlijk te hebben opgevat. Ze is er vandoor gegaan met een Palestijnse geliefde. Het stel zou momenteel ondergedoken zijn op de Westelijke Jordaanoever.

Microsoft heeft grootse plannen met Xbox 2

Microsoft heeft onlangs in een interview met MCV UK toegegeven dat er een tekort is aan Xbox'en in Engeland. Ze zeggen ook dat ze de situatie in de komende weken gaan verbeteren.
Wat voor ons Nederlanders interessanter is, is het grote vertrouwen van Microsoft in hun opkomende Xbox 2 (dit zal waarschijnlijk niet de uiteindelijke titel van het apparaat worden). Microsoft hoopt de console, die deze herfst gereleased wordt, al voor kerst 2005 één miljoen keer te hebben verkocht. Eind maart moet dit getal opgekrikt zijn tot anderhalf miljoen. De bron van MCV UK zegt ook dat de Xbox 2 niet backwards compatible zal zijn. Dit betekent dat je je oude Xbox games niet in het apparaat zal kunnen spelen. Bovendien zullen de nieuwe consoles aangepast worden per regio, bijvoorbeeld in kleur. Ook wordt er getipt naar customizable hardware. De bron zei hier het volgende over:
"[...]
We have ways. We have ideas. Look at cell phones. You can have snap-on faceplates, you can change the skin and the batteries, and you can change the ringtones. I think we need to have a global foundation, and then personalise within region.
[...]"


Of dit betekent dat er voor de Xbox 2 "frontjes" op de markt zullen komen zoals bij mobiele telefoons weten we nog niet. Het hele artikel is hier te vinden.

Kinderen gearresteerd bij Schiavo-protest

Icoon Buitenlands nieuwsActivisten die demonstreren voor de kliniek waar Terri Schiavo verpleegd wordt zetten kinderen in om te proberen door de politie-afzettingen heen te breken. In de afgelopen week werden al zes jeugdigen gearresteerd, waaronder de tienjarige Joshua Heldreth. Hij zou hebben geprobeerd water te geven aan de comapatiënte, die sinds negen dagen geen voedsel en vloeistof meer krijgt toegediend.

"God is met mij", verklaarde Josh, die met zijn ouders naar Florida was afgereisd. Zijn vader Scott werd in het verleden al herhaaldelijk gearresteerd bij demonstraties voor abortusklinieken. De jongen werd bij de kliniek in de boeien geslagen, en samen met een 14-jarige tweeling afgevoerd. Op het politiebureau werden de kinderen gefotografeerd, en werden er vingerafdrukken afgenomen. Hierna werden ze weer op vrije voeten gesteld.

Andere aanwezige kinderen houden het bij legaal protest. De zevenjarige Hannah Donahue heeft een rode tape met het woord LIFE over haar mond en een oranje tape met het woord JAIL op haar borst. Ze verklaart dat het laatste teken voor Michael Schiavo is, de echtgenoot die Terri wil laten sterven. "Ze zouden hem in de gevangenis moeten stoppen, omdat ik niet denk dat hij weet wat Terri wil. Hij speelt de baas", zegt Hannah. "Ze leert dat we waarde hechten aan het leven", reageert haar moeder.

De ouders van de comapatiënte, die haar in leven willen houden, hebben ook in een laatste poging om een rechter aan hun kant te krijgen bot gevangen. Het echtpaar Schindler wil dat de kunstmatige voeding van hun dochter hervat wordt. Ze hebben hun hoop gevestigd op een persoonlijk ingrijpen van gouverneur Jeb Bush van Florida. Deze zei donderdag echter dat hij sympathiseerde met de ouders maar dat hij niet meer kon doen dan zijn bevoegdheden als gouverneur toestaan.

Joshua Heldreth wordt gearresteerd
Josh werd gearresteerd toen hij de kliniek wilde binnendringen

Verstappen naar ander Champ Car-team?

Yahoo Sports meldt dat er een kans bestaat dat Verstappen dit Champ Car-seizoen niet voor HVM Racing actief zal zijn, maar voor Forsythe zal gaan racen. Afgelopen woensdag testte Jos Verstappen voor HVM Racing op het circuit van Sebring.

Verstappen zou de test gedaan hebben op verzoek van de eigenaren van de Champ Car World Series, zodat zij konden zien wat er van Verstappen te verwachten valt in die raceklasse. Daarnaast kon de Nederlandse coureur op die manier alvast de nodige ervaring op doen.

Als Verstappen inderdaad de overstap maakt naar Forsythe Racing, dan zal de renstal, net als vorig jaar, in de Champ Car World Series uitkomen met drie wagens. Hij wordt dan teamgenoot van Paul Tracy en Rodolfo Lavin.

[upd] Pechtold kandidaat voor ministerschap

Icoon politiek binnenland nieuwsAlexander Pechtold is de belangrijkste kandidaat om de afgetreden D66-minister Thom de Graaf op te volgen als minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. De 39-jarige Pechtold is momenteel partijvoorzitter van de democraten en burgemeester van Wageningen.

De regeringspartijen CDA, VVD en D66 bereikten gisteravond een akkoord die hun uit de impasse moet halen die ontstond na het opstappen van De Graaf. De partijen spraken onder meer af nieuwe plannen te ontwikkelen voor veranderingen in het kiesstelsel en de gekozen burgemeester, en besloten meer geld te reserveren voor onderwijs. Een speciaal congres van D66 zal nog wel haar goedkeuring moeten geven aan het akkoord.

Op de achtergrond was Pechtold al betrokken bij de onderhandelingen. De jonge voorzitter geldt als rijzende ster binnen zijn partij. In 2002 werd hij als partijvoorzitter gekozen, een jaar later werd hij burgemeester van Wageningen. Daarvoor was hij gemeenteraadslid en wethouder in Leiden. Als burgemeester stelde hij zich op tegen de plicht om te allen tijde een identiteitsbewijs op zak te hebben. In plaats van de door Den Haag opgelegde veiligheidsmaatregelen ziet Pechtold meer heil in extra geld voor onderwijs, opvoeding, alcohol- en drugsbeleid en inburgering.

Verhagen, Dittrich en Van Aartsen
Verhagen, Dittrich en Van Aartsen zijn opgetogen over het akkoord


Update 14.00 uur
D66-fractieleider Boris Dittrich meldde zojuist in het discussieprogramma Buitenhof dat hij zal praten met drie kandidaten over de opvolging van Thom de Graaf. Voor het congres dat op 2 april zal plaatsvinden wil hij de nieuwe man of vrouw presenteren.

'Charles moet ex van Camilla excuses aanbieden'

Charles en CamillaPrins Charles moet zich verontschuldigen bij Andrew Parker Bowles, de ex van zijn aanstaande Camilla. Dat zegt David Stancliffe, een vooraanstaande Britse bisschop. De kroonprins zou al een relatie met zijn geliefde hebben gehad voordat ze in 1995 officieel scheidde van Parker Bowles.

Volgens Stancliffe bepalen de kerkelijke regels dat Charles boete moet doen vanwege het plegen van overspel. Een formele biecht tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk is niet genoeg. "Bij een biecht hoort ook het goedmaken van door derden geleden pijn en serieuze aandacht voor relaties die werden beschadigd door misdragen", stelde de kerkelijk leider.

Andrew Parker Bowles en zijn huidige echtgenote Rosemary, met wie hij een jaar na zijn scheiding trouwde, zijn overigens door Charles en Camilla uitgenodigd om bij de kerkelijke inzegening van het huwelijk en de receptie op Windsor Castle aanwezig te zijn.

Ebay greatest...

Werkelijk de meest bizarre dingen worden op Ebay aangeboden.....

Bijvoorbeeld deze behekste teddybeer met een eigen willetje.... Te koop voor slechts $50

En wie wil er nou niet een eigen Mystery box of Doom???? Each item has a retail value between $1 and $200 US dollars and was picked out by an ancient spirit who assumed control of my body while on a shopping spree, sealed the box, and left instructions that it leave my hands immediately.

Of een Mystery Key.... Voor slechts $2861,11 krijg je een hele mooie metalen sleutel. (Waarom biedt iemand op deze onzin )

En nu bieden met z'n allen.....

Kruistocht tegen de dood

Een krappe 2000 jaar geleden werd Jezus vastgespijkerd aan een kruis. Nog dezelfde dag stierf Hij, werd door zijn volgelingen in een grot gelegd - steen ervoor en klaar. Na drie dagen had Jezus alweer genoeg gehad van het dood zijn, en stond Hij met goede moed weer op. Reden genoeg voor een feestje dat we nu nog jaarlijks vieren. Voor ons, niet-zonen van God, is doodgaan vaak wat definitiever.

Moslima weer aan de slag bij bedreigde baas

De 31-jarige Naïma Amzil zal binnenkort weer op de werkvloer van het bedrijf Remmery terugkeren. De Belgische moslima besloot begin deze maand ontslag te nemen omdat haar werkgever al maandenlang bedreigd werd.

In brieven eiste de schrijver in eerste instantie dat Amzil haar hoofddoek zou afdoen, maar later dat de vrouw ontslagen moest worden. Waarom het bedrijf en de vrouw tot mikpunt werden gekozen is niet duidelijk. Ook de schrijver van de brieven is nog niet achterhaald.

De directeur van Remmery verklaarde gisteren in een geëmotioneerde toespraak dat Amzil binnenkort zal terugkeren. Een precies tijdstip werd niet genoemd. De toespraak werd gedaan op een steunmanifestatie die gisteren naar aanleiding van het incident werd gehouden.

Belgische moslima zwicht voor bedreigingen
Naïma Amzil en haar werkgever

Zaniroli stopt met Dakar

Sportief directeur van Dakar, Patrick Zaniroli, is gestopt met deze functie. Hij heeft dertien jaar bij de organiserende ASO gewerkt. Zaniroli werd door velen als schuldige aangewezen voor de laatste twee zware Dakar’s, maar dit is volgens hem niet de reden dat hij opstapt.

Zaniroli over zijn vertrek: "Ik ben dertien jaar lang betrokken geweest bij de organisatie van Dakar. Daarin heb ik eigenlijk alles wel gezien, het is een hele zware baan en ik was toe aan wat rust."

Er gaan geruchten de ronde dat de Fransman is ontslagen vanwege het feit dat in de laatste Dakar twee stages veel te zwaar waren. In deze stages vielen veel mensen uit, onder deze uitvallers vooral motorrijders doordat er niet genoeg brandstof getankt mocht worden van de organisatie. Zaniroli: "Deze geruchten zijn niet waar, ik heb mijn vertrek besproken met de ASO en dat was op eigen initiatief."

"Dakar was mijn leven van 1993 tot 2005. Ik voel me vereerd dat ik zolang deze functie heb gehad, ook het feit dat ik de Dakar weer groot heb gemaakt doet me goed. Mijn opvolger is nog niet bekend, deze zal door de ASO aan worden gesteld, verder heb ik gezegd dat als men ooit hulp nodig heeft dat ik er dan voor ze zal zijn." aldus Zaniroli.

Paus spreekt urbi et orbi niet uit

Paus Johannes Paulus II heeft de woorden van de paaszegen dit jaar niet kunnen uitspreken. De 84-jarige kerkvorst verscheen na de paasdienst in de Sint Pieter basiliek in Rome wel voor het raam van zijn kantoor, maar slaagde er niet in zich verstaanbaar te maken. Kardinaal Angelo Sodano las het 'Urbi et Orbi' in zijn plaats voor.


Na een klein kwartier werd de rolstoel van de paus weggereden en gingen de gordijnen van zijn vertrekken dicht. Het is voor het eerst in zijn 26-jarige pontificaat dat de paus niet zelf de zegen heeft uitgesproken. Hij maakte echter wel een zegenend gebaar in de richting van de gelovigen die zich op het Sint Pieterplein hadden verzameld.

Johannes Paulus onderging vorige maand een keeloperatie en mag zijn stem bijna niet meer gebruiken. Zes kardinalen hebben daarom zijn taken tijdens de Paasviering overgenomen.

Lesbisch stel metselt bedrogen eega in

pegakemi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsTwee lesbische Chinese dames hebben de echtgenoot van één van hen gedrogeerd en levend begraven. Dat meldt de Chinese staatsmedia. De man, een metselaar, werd onder een laag cement begraven. De politie trof het dode lichaam bij huiszoeking aan, nadat wantrouwige buren de autoriteiten waarschuwden.

Het lesbische stel wilde voorkomen dat de man hun liefdesleven nog langer in de weg stond. Sinds de echtgenoot achter de buitenechtelijke verhouding was gekomen was de relatie met zijn vrouw al ernstig bekoeld, zo melden buren. Toen de bedrogen man ziek werd mengden de 'femmes fatales' slaappillen door zijn medicijnen, waarna zij hem begroeven.

Man smijt spullen van 34ste verdieping

Sommige mensen draaien wel eens door als ze te horen krijgen dat hun relatie over is. Niet zelden worden spullen dan door het raam naar buiten gesmeten. Maar een 21-jarige man uit Hong Kong maakte het wel heel bont. Hij gooide de spullen van zijn ex-vriendin van de 34ste verdieping van een wolkenkrabber naar beneden.

Midden in de stad vielen onder andere bloempotten, boeken en een matras naar beneden. Toen agenten het appartement bestormden, troffen zij alleen nog een koelkast, wasmachine en enkele grotere meubelstukken aan. De man is aangehouden en wordt psychologisch onderzocht.

Historische overwinning Argentinië in Bolivia

Voor het eerst in 32 jaar heeft Argentinië een uitwedstrijd tegen Bolivia gewonnen. In La Paz was de ploeg van bondscoach José Pekerman met 1-2 te sterk. Door de overwinning behouden de Argentijnen de koppositie in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep.

In de 50e minuut van de wedstrijd kwam Bolivia nog wel op 1-0, door een doelpunt van Castillo, maar acht minuten later scoorde Luciano Figueroa de gelijkmaker. Vijf minuten daarna bracht Galletti de stand op 1-2.

De Argentijnen traden aan met een veredeld B-elftal, meerdere spelers kregen rust met het oog op de thuiswedstrijd tegen Colombia aankomende woensdag.

In de stand heeft Argentinië vijf punten voorsprong op Brazilië, dat zondag Peru ontvangt. Nummer drie Paraguay moet vandaag op bezoek bij Ecuador.

Slaap- en kalmeringsmiddelen langdurig gebruikt

Het aantal recepten dat jaarlijks in Nederland wordt uitgeschreven ten behoeve van slaap- en kalmeringsmiddelen is gegroeid van 10,4 miljoen in 1999 naar 11,3 miljoen vorig jaar. Honderdduizenden landgenoten slikken langer dan een jaar vrijwel dagelijks dergelijke pillen. Het aantal gebruikers liep wel iets terug.

Uit een onderzoek van het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO) en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam blijkt dat slaap- en kalmeringsmiddelen die benzodiazepinen bevatten (de zogenaamde benzo's) vaak jaren achtereen gebruikt worden, terwijl die middelen maar korte tijd werken. Bij langdurig gebruik zijn ze sterk verslavend en schadelijk voor de gezondheid. Het gaat om middelen als librium, valium, seresta, oxazepam en temazepam.

Volgens de onderzoekers doen de meeste huisartsen veel te weinig om langdurig gebruik van de middelen tegen te gaan. Sommigen artsen proberen het wel, en die hebben dan ook weinig patiënten die deze middelen langdurig slikken. Probleem is overigens dat stoppen met gebruik voor patiënten vaak moeilijk is, omdat ze ontwenningsverschijnselen krijgen die lijken op de oorspronkelijke klachten.

Benzo's staan in de top-3 van meest verstrekte (genees)middelen. Het slaap- en kalmeringsmiddel oxazepam staat in Nederland op nummer één, het slaapmiddel temazepam op nummer drie. De tweede plek wordt ingenomen door paracetemol. Oxapam en temazepam nemen samen bijna 50% van alle verstrekte benzo's voor hun rekening.

Bredase moskee reikt brandstichter de hand

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 18-jarige jongen die vorig jaar probeerde de Rahman moskee aan de Archimedesstraat in Breda in brand te steken is door het moskeebestuur uitgenodigd voor de officiële opening van het gebedshuis. Volgens bestuurslid Ahmed Chahboun van de Marokkaanse Moskee heeft de man spijt van zijn daden. ''Daarom is alles vergeven en vergeten. Ik heb niets tegen die jongen.''

Tegen de 18-jarige verdachte werd vorige week een jaar cel geëist, waarvan negen maanden voorwaardelijk. De officier eiste ook een taakstraf van 200 uur. Volgens justitie heeft de jongeman bekend en is hij tijdens zijn voorarrest tot inkeer gekomen. Hij stuurde onder meer een brief aan de moskee waarin hij zijn verontschuldigingen aanbood. De ouders van de jongen bezochten een aantal weken geleden de moskee om excuses te maken voor de daden van hun zoon.

Het moskeebestuur heeft de moeder laten weten dat de moskeegangers hem 'de hand zullen schudden' als hij op de opening komt. Waarschijnlijk vindt de opening binnen een paar maanden plaats.

Eerder werd voor de poging tot brandstichting bij de moskee al de 17-jarige DDoSser Martijn H. veroordeeld tot 43 dagen gevangenisstraf en 47 dagen voorwaardelijke jeugddetentie. Samen staken ze vijf dagen na de moord op Theo van Gogh, op 7 november vorig jaar, een stapel bouwmaterialen naast de moskee in brand. De jongens vonden dat de moord op Van Gogh 'om een reactie vroeg'. De schade aan de moskee bleef beperkt, omdat omstanders snel ingrepen.

Paar leuke filmpjes

Het blijft een van mijn favoriete bezigheden, filmpjes opzoeken op internet. De ene hilarisch en de ander schokkend.
Ik heb er een paar op een rijtje gezet. Have fun!

Soms is vrijen in het bos leuk, soms ook niet..
Deze toreador zal de komende tijd moeilijk zitten, al zal hij geen last meer hebben van verstopping.
Wat is het lekker rustig op de weg..
Sexy Adriana Lima, even tussen het drukke geweld door, wat ontspanning.
Ik ben blij dat ik niet in dit vliegtuig zat.
Sta je op het dak, je favoriete club aan te moedigen. Pardon, stond je lekker op het dak..
Als je niet tevreden bent met je advocaat, dan kan je dat ook gewóón zeggen!
Handige pickup-lines, daar kunnen wij nog wat van leren.

Auto in brand na aanrijding met ambulance

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam-IJsselmonde is een ambulance zaterdagavond op een auto ingereden. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond zondag verklaard. Vlak na de aanrijding vloog de auto in brand. Alle drie de inzittenden van de auto konden het voertuig op tijd verlaten. Wel liep één persoon een hoofdwond op bij de aanrijding.

Het ongeval gebeurde toen de ambulance met zwaailicht en sirene op weg naar het ziekenhuis was. Na het ongeval zijn drie ambulances naar de plek van het ongeluk gegaan om hulp te bieden.

Een woordvoerster van de Rotterdamse politie verklaarde dat de technische ongevallendienst een onderzoek heeft ingesteld.

Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Om een succesvolle game te ontwikkelen zijn er een hoop factoren die wegen voor een goed resultaat. Zo is het onder andere belangrijk dat een game niet te makkelijk is en dat het een bepaalde levensduur heeft. De Devil May Cry-serie heeft een reputatie op dat gebied. Is het spel nou alleen bedoeld voor mensen die ervaren hack \'n slashers zijn? Of is het een prima game voor de doorzettende gamer?

Nieuw anti-cheatsysteem voor Counterstrike: Source

Shacknews meldt dat Valve komende week haar nieuwste anticheatsysteem zal testen. Wanneer het in gebruik is zal iedereen die cheat gelogd worden om er zeker van te zijn dat het systeem gereed is voor gebruik. Valve waarschuwt dat dit de laatste publieke waarschuwing is voordat het anti-cheatsysteem in gebruik genomen zal worden en wanneer het merkt dat je cheats op je PC geinstalleerd hebt staan, dan zul je permenent geband worden van de zogenaamde secure servers.


cheaters opgepast

Star Wars Battlefront 2 aangekondigd

In de nieuwe editie van PC Gamer is de PC-versie Star Wars Battlefront 2 onthuld, die ook voor de consoles zal verschijnen. Het eerste deel verscheen naast de PC ook op de Xbox en de PS2. Het is nog niet bekend op welke consoles het tweede deel zal uitkomen.

De tegenstanders in dit tweede deel zullen zullen uitgerust zijn met een verbeterde AI doordat ze nog beter met de speler bespreken en vertellen wat ze zojuist gedaan hebben. Vanzelfsprekend zal het spel nieuwe levels bevatten, waaronder een level op de Death Star en voor het eerst een level in de ruimte met dit dodelijke hemellichaam op de achtergrond. De game staat op het moment gepland voor een release in de herfst van 2005.

Wekelijkse hardwareverkopen Japan

De nieuwe Japanse verkoopcijfers voor consoles voor de week van 14 maart tot en met 20 maart zijn bekend geworden. Opvallend is dat de PSP en de PS2 het beide erg goed doen. De PSP is zo succesvol dat hij in totaal meer verkoopt dan alle Nintendoconsoles bij elkaar. Het is dan ook geen verrassing dat de PSP zijn directe concurrent - de Nintendo DS - qua verkochte aantallen bijna heeft ingehaald.

ConsoleAantalAantal vorige week2005 totaal
PSP43.64446.307 580.120
PlayStation 240.27041.349602.316
Nintendo DS22.44626.537 429.545
Game Boy Advance SP11.013 14.596 197.766
GameCube3.357 4.24570.016
Game Boy Advance4776166.253
Xbox345244 4.994

Oddworld: Fangus aangekondigd

Het vorige deel in de Oddworld serie is nog maar net gereleased, of er is alweer artwork vrijgegeven van het volgende spel in de serie. Het spel krijgt voorlopig de naam Oddworld: Fangus mee.

Fangus is de naam van de hoofdrol speler in het spel. Het spel zal ongeveer hetzelfde spelen als zijn voorganger Oddworld Stranger's Wrath, maar nu zal de omgeving een grotere rol gaan spelen. In het spel zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de omgeving kapot te maken.

Het spel wordt in 2006 verwacht voor de Verenigde Staten, wanneer het spel in Europa verschijnt is nog niet bekend.



Fangus

Koeien vinden weilandgras flauw

johnny_bravo had ons via de nieuws-submit te melden:

grazende koeIcoon Wetenschappelijk nieuwsDe Landbouwinstituten van Wageningen en Lelystad hebben onderzoek gedaan naar het eetgedrag van koeien. Hieruit blijkt dat koeien te weinig eten omdat zij het gras in de weilanden niet zout genoeg vinden.

Veel boeren zijn volgens de onderzoekers niet op de hoogte van het feit dat het melkvee de groene weiden ziet als een zouteloze hap. Het gevolg van het weinige eten is dat de melkopbrengst sterk kan dalen.

De onderzoekers adviseren melkveehouders zo nodig extra natriumzout te strooien.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.