2e dag ABN Amro Toernooi

Alweer de tweede dag op het ABN Amro toernooi in Ahoy is gespeeld. De dag kende een grote verrassing en helaas de nederlaag van Peter Wessels.

Peter Wessels startte de dag met een partij tegen de Fransman Llodra. De speler die vorig jaar al een toernooi op Nederlandse bodem won, namelijk het grastoernooi van Rosmalen. Ook dit keer won Llodra in Nederland, nu in Rotterdam.

Wessels kende een slechte voorbereiding op de wedstrijd. Hij kampte namelijk met de naweeën van een voedselvergiftiging. Toch begon hij sterk aan de partij en won de eerste set in een tiebreak. Een onnodige break in de tweede set zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Llodra won de tweede set met 6-4 en stoomde door in de derde set. Deze won hij gemakkelijk met 6-2 en verzekerde zich van de winst. Na Raemon Sluiter en Peter Wessels is Sjeng Schalken de enige overgebleven Nederlander in het toernooi.

Dé verrassing van de dag was de uitschakeling van de nummer tien van de wereld: David Nalbandian. De als vierde geplaatste Argentijn werd verslagen door de Tsjech Radek Stepanek in drie sets. Met een goede service en aanvallend spel won Stepanek de eerste en de laatste set zeer overtuigend. Nalbandian maakte de wedstrijd nog spannend door de tweede set te pakken, maar helaas voor hem kon hij niet doordrukken: 2-6 6-4 1-6.

Naast Llorda en Stepanek gingen ook Henman, Olivier Rochus en Thomas Johansson door. Tim Henman, als derde geplaatst won makkelijk van de Duitser Nicolas Kiefer met 7-5 en 6-4. Qualifier Olivier Rochus versloeg Feliciano Lopez uit Spanje met 6-4 en 7-6 en Johansson won met moeite van Karol Beck: 6-2 3-6 en 6-1.

Uitslagen:

01.Michael Llodra (Fra)
-
Peter Wessels6-7 6-4 6-2
02.Radek Stepanek (Tsj)
-
David Nalbandian (Arg,4)6-2 4-6 6-1
03.Olivier Rochus (Bel)
-
Feliciano Lopez (Spa,8)6-4 7-6
04.Tim Henman (Eng,3)
-
Nicolas Kiefer (Dui)7-5 6-4
05.Mario Ancic (Kro)
-
Taylor Dent (VS)7-6 7-5

Loting 1/8e Finales:

01.Federer/Ulihrach-Grosjean/Wawrinka
02.Thomas Berdych (Tsj)-Nikolai Davidenko (Rus,6)
03.Tim Henman (Eng,3)-Michael Llodra (Fra)
04.Mario Ancic (Kro)-Olivier Rochus (Bel)
05.J.Johansson/Wang-Thomas Johansson (Zwe)
06.Juan-Carlos Ferrero (Spa)-Radek Stepanek (Tsj)
07.Hrbaty/Lubicic-Pavel/Schalken
08.Paradorn Srichaphan (Tha)-Guillermo Coria (Arg,2)