Williams-beslissing maandag

Morgen zal het Williams-team dan eindelijk de tweede rijder bekend maken. Vele Formule 1-fans, en natuurlijk ook Nick Heidfeld en Antonio Pizzonia, wachten de beslissing in spanning af.

Bij de presentatie in Valencia zal het team na maanden spanning dan eindelijk de tweede coureur bekend maken. Sinds het team te horen kreeg dat het contract met Button ongeldig was zijn er vele namen gepasseerd. Nick Heidfeld en Antonio Pizzonia zijn als kandidaten voor het stoeltje overgebleven.

Nick Heidfeld heeft in de laatste tests iets snellere tijden dan Pizzonia neergezet. Hij krijgt bovendien de steun van motorleverancier BMW en de al bevestigde coureur Mark Webber. BMW ziet in Heidfeld een coureur die in thuisland Duitsland de merknaam kan verstevigen. Webber ziet Heidfeld liever dan Pizzonia, nadat hij met de tweede bij Jaguar een moeizame relatie had.

Antonio Pizzonia kan buigen op een grotere ervaring bij het team dan Nick Heidfeld. Het team heeft na het vorige seizoen bovendien laten blijken erg tevreden te zijn over Pizzonia. Daarnaast heeft Pizzonia sponsor Petrobras achter hem staan. Het Braziliaanse bedrijf is één van de grotere sponsoren van Williams.

Morgen bij de presentatie van Williams zal dan eindelijk duidelijkheid worden gegeven. Williams heeft al laten weten nationaliteit geen rol te willen laten spelen bij de beslissing. De vraag is of de coureurs het zelf al weten. Een paar jaar geleden liet het team pas minuiten voor de presentatie Button weten dat hij dat seizoen mocht gaan rijden.